ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ
Οικονομολόγος – Ερευνητής, Τράπεζα της Ελλάδος

Κατά την επιλογή μου ανάμεσα σε διάφορες σχολές και τμήματα, το ενδιαφέρον μου για την Οικονομική Επιστήμη με οδήγησε να στραφώ στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, το οποίο μου προσέλκυσε άμεσα την προσοχή. Στη διάρκεια των σπουδών μου, οι αρχικές μου προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν, καθώς το Τμήμα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και σφαιρικό πρόγραμμα σπουδών.

Έχοντας πλέον την εμπειρία να αξιολογήσω την περίοδο των σπουδών μου, πιστεύω ακράδαντα ότι οι προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα στους αποφοίτους του είναι ιδιαίτερα υψηλές. Αναγνωρίζω ότι η φοίτησή μου μου προσέφερε πολυδιάστατες γνώσεις, τόσο σε βασικά οικονομικά μαθήματα όσο και σε τομείς όπως το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, η ιστορία και οι πολιτικές επιστήμες. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Τμήματος, καθώς – όπως διαπιστώνω και κατά την επαγγελματική μου πορεία – το πρόγραμμα σπουδών με εφοδίασε με ουσιαστική θεωρητική κατάρτιση, πρακτικές δεξιότητες και την ικανότητα να ανταποκριθώ σε ποικίλα εργασιακά περιβάλλοντα.

Τέλος, δε θα μπορούσα να παραλείψω το σημαντικότερο ίσως στοιχείο: το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος και η υψηλού επιπέδου διδασκαλία αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή του από τους υποψηφίους φοιτητές. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, έλαβα όχι μόνο γνώση αλλά και πολύτιμη καθοδήγηση από τους καθηγητές μου, οι οποίοι – με επίγνωση των εξελίξεων στην πραγματική οικονομία και πραγματική αγάπη για την επιστήμη τους– στηρίζουν ουσιαστικά τους φοιτητές. Αυτή τη στήριξη τη θυμάμαι και την εκτιμώ βαθιά, ακόμη και σήμερα 16 χρόνια μετά την αποφοίτησή μου.