ΔΡ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΠΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ
Υποδιευθυντής στην Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χρηστών της ΕΛΣΤΑΤ

Πρέπει να ομολογήσω ότι το μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΔΕΟΣ με εξέπληξε πολύ θετικά. Αφενός η ποιότητα του ακαδημαϊκού προγράμματος, αφετέρου η ενέργεια, η θετική σκέψη και η προσήλωση που είχαν οι διδάσκοντες στο έργο τους,  ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες μου.

Αρχικά ήμουν αρκετά επιφυλακτικός για την περαιτέρω συμβολή του συγκεκριμένου ΜΠΣ στην ακαδημαϊκή μου εξέλιξη και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Αυτό συνέβη, διότι εργαζόμουν ήδη ως οικονομολόγος – ερευνητής στην Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος, και ήμουν κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Οικονομική Επιστήμη. Εντούτοις, το συγκεκριμένο ΜΠΣ μου έδωσε αρκετά οφέλη, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αναλυτικής και συμπεριληπτικής αντίληψης. Το ΜΠΣ συνδύαζε αρμονικά μαθήματα πολιτικής, νομικής και οικονομικής επιστήμης και συνέβαλε στο να βλέπω με πιο διεισδυτικό και κριτικό τρόπο σε διάφορα σύγχρονα ζητήματα.

Σημειώνω ότι η εμπειρία των διδασκόντων και η εγγύτητά τους στα σύγχρονα προβλήματα της εποχής, ήταν ένα πλεονέκτημα του συγκεκριμένου ΜΠΣ. Επίσης, το καλό κλίμα και η συνεργασία μεταξύ φοιτητών και καθηγητών, έδινε την αίσθηση ότι ανήκεις στην μεγάλη οικογένεια του ΟΠΑ, και αυτό ήταν σημαντικό για εμένα, αφού μετέπειτα προέκυψαν ακαδημαϊκές συνεργασίες με κάποιους από τους διδάσκοντες. 

Συνοψίζοντας, οι σπουδές μου στο μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές του ΔΕΟΣ,  βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία, δίνοντάς μου ουσιαστικές γνώσεις και δεξιότητες.