Διακρίσεις Φοιτητών Erasmus

Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

Εξαιρετική επιτυχία για έναν πολύ αξιόλογο εισερχόμενο φοιτητή Erasmus+ του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον κ. Ανδρέα Αντωνόπουλο του Αντώνη, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα ήθους και αξιών.

Το Μάρτιο του 2018 ο Αντρέας Αντωνόπουλος , απέσπασε το βραβείο Capstone με χρηματικό έπαθλο από την εταιρία FHI 360 με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ για την ιδέα κοινωνικής επιχειρηματικότητας “Speak Peace” με συνεργάτη τον Damiano Campini, φοιτητή Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο.  

Ο Αντρέας Αντωνόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και παραδείγματα αυτής σε ομιλία του στην ετήσια έκθεση “Patras IQ” που διεξήχθη μεταξύ 27-29 Απριλίου στο Εθνικό Στάδιο Πατρών «Δημήτριος Τόφαλος» όπως και σε συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών “UP FM”.

Ο φορέας που απονέμει το βραβείο είναι η εταιρία FHI 360 με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Η εταιρία έχει σκοπό την ανθρώπινη πρόοδο. Χρηματοδοτεί και υποστηρίζει επιχειρηματικές, ακαδημαικές και άλλες ενέργειες που σχετίζονται με το περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη, την εκπαίδευση, τη νεολαία, τη τεχνολογία, την έρευνα.

Το βραβείο δίδεται σε μορφή χρηματικού επάθλου και στόχο έχει να ωθήσει στη δημιουργία της καλύτερης ιδέας για κοινωνική επιχείρηση απο εκπροσώπους κάθε χώρας που έχουν λάβει υποτροφία μέσω του "Study of the U.S. Institutes for European Student Leaders" το οποίο χρηματοδοτείται απο το State Department των ΗΠΑ μια φορά το χρόνο.

Τα χρήματα δίδονται ώστε να καλυφθούν έξοδα μιας κοινωνικής επιχείρησης ή εμπλουτισμού των γνώσεων των δημιουργών μιας τέτοιας ιδέας μέσω παρακολούθησης σεμιναρίων, προγραμμάτων κτλ.

Το "Speak Peace" είναι ιδέα για μια κοινωνική επιχείρηση με έδρα τη Λευκωσία στην Κύπρο. Πρόκειται για κέντρο μεταφράσεων που στόχο έχει να εργοδοτήσει νέους μεταξύ 18-25 ετών, κυρίως μετανάστες 2ης γενιάς που γνωρίζουν άπταιστα σε προφορικό και γραπτό επίπεδο την Ελληνική γλώσσα και τη γλώσσα της χώρας καταγωγής ενός ή και των δύο γονεών. Μέσω αυτής της μορφής εργοδότησης επιτυχάνεται η ομαλή ένταξη τους στην υπόλοιπη κοινωνία

Σημαντικά links:

Πρόγραμμα Πάτρας IQ : https://www.dept.aueb.gr/sites/default/files/PatrasIQ_Events.pdf

Ραδιoφωνικός σταθμός Πανεπιστημίου Πατρών: upfm.upatras.gr/

Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015

Στον φοιτητή του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης κ. Fabion ABAZAJ απενεμήθη η τιμητική διάκριση Outstanding Achievement Award για την ακαδημαϊκή του επίδοση κατά τη διάρκεια της περιόδου Erasmus, που διήνυσε στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο 2014/15.

Το βραβείο αυτό δίδεται στο 10% των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Κολωνίας που επιτυγχάνουν εξαιρετικούς βαθμούς στα μαθήματα που εξετάζονται επιτυχώς και παράλληλα εξασφαλίζουν 30 ECTS credits.