Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ROBERT J. BARRO σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ HARVARD UNIVERSITY

ROBERT J. BARRO

ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) διοργανώνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στις 18:00, στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα, την τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Oικονομικής Επιστήμης, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ,

ROBERT J. BARRO

Η τελετή απονομής θα ολοκληρωθεί με μια διάλεξη του καθηγητή Barro με θέμα

The Return of Inflation

(Η Επιστροφή του Πληθωρισμού)

Ο Robert J. Barro είναι o Paul M. Warburg Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, επισκέπτης ερευνητής στο American Enterprise Institute και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Γραφείου Οικονομικών Ερευνών (NBER). Έχει Ph.D. στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και πτυχίο B.S. στη φυσική από το Caltech.

Ο Barro είναι συνεκδότης του Quarterly Journal of Economics και υπήρξε Πρόεδρος της Δυτικής Οικονομικής Ένωσης και Αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Οικονομικής Ένωσης.

Ήταν αρθρογράφος για το Business Week από το 1998 έως το 2006 και για την Wall Street Journal από το 1991 έως το 1998. Έχει γράψει εκτενώς για τη μακροοικονομική και την οικονομική ανάπτυξη.

Η πρόσφατη έρευνα του περιλαμβάνει την ανάλυση σπάνιων μακροοικονομικών καταστροφών, τη φορολογική μεταρρύθμιση των επιχειρήσεων, θρησκεία και οικονομία, εμπειρικούς καθοριστικούς παράγοντες της οικονομικής ανάπτυξης και οικονομικές επιπτώσεις του δημόσιου χρέους και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Πρόσφατα βιβλία του περιλαμβάνουν τα Religion and Economy (με τη Rachel McCleary), Economic Growth (2η έκδοση, με τον Xavier Sala-i-Martin), Nothing Is Sacred: Economic Ideas for the New Millennium, Determinants of Economic Growth και Getting It Right: Markets and Choices in a Free Society.

Σύνδεσμος στην ιστοσελίδα του Robert J. Barro στο Πανεπιστήμιο Harvard

Σύνδεσμος στην Πρόσκληση για την Εκδήλωση και την Ομιλία

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
08/06/2022 - 18:00