Σοφία Κατσούλη, Απόφοιτη Μερικής Φοίτησης 2017-19 , Business Analyst – PwC Business Solutions ΑΕ

Το μεταπτυχιακό Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του ΟΠΑ ξεπέρασε τις προσδοκίες και ελπίδες μου. Ο συνδυασμός εξετάσεων και εργασιών ήταν ιδανικός, γιατί όχι μόνο μου επέτρεψε να βάλω σε πράξη αυτά που μαθαίναμε κατά τις διαλέξεις, αλλά και να γνωρίσω καλύτερα τον οργανισμό στον οποίο εργαζόμουν. Μου έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξω τμήμα στην εταιρεία μου και να ακολουθήσω τον κλάδο των Data Analytics, γεγονός που δεν μπορούσα καν να φανταστώ όταν άρχισα το μεταπτυχιακό. Τουλάχιστον τα μισά μαθήματα του προγράμματος, με βοήθησαν να μάθω και να κατανοήσω το πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις να διαχειρίζεσαι την τεχνολογία και τα data, να μπορείς να τα αξιοποιήσεις, ώστε μέσα από την ανάλυση και την επεξεργασία τους  να προσθέτεις αξία στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Στα δύο χρόνια σπουδών μου στο πρόγραμμα, τόσο οι καθηγητές όσο και το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος, ήταν πρόθυμοι να με βοηθήσουν κάθε στιγμή που χρειαζόμουν καθοδήγηση και οποιαδήποτε βοήθεια. Επιπλέον, ακόμα και μετά την αποφοίτησή μου, όποτε χρειάστηκα βοήθεια οι άνθρωποι του προγράμματος ήταν εκεί για εμένα. Ήταν εκεί για να συμβουλευθώ την επιστημονική τους προσέγγιση σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, για να προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των προκλήσεων στην εργασία μου, όπως επίσης για να ζητήσω ακόμα και την προσωπική τους γνώμη για τα μελλοντικά επαγγελματικά μου βήματα.

Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους που ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και θεωρώ ότι συνολικά ήταν μια πολύ θετική εμπειρία. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του προγράμματος σπουδών είναι να βοηθήσει  το φοιτητή να αντιληφθεί τις δυνατότητες της  τεχνολογίας, να αξιοποιήσει τα data των επιχειρήσεων και μέσα από την ανάλυση και την επεξεργασία τους να είναι σε θέση να προτείνει και να πάρει στρατηγικές και επιχειρησιακές αποφάσεις. Τα προσφερόμενα μαθήματα καλύπτουν εργαλεία ανάλυσης δεδομένων, γλώσσες προγραμματισμού, διοίκησης επιχειρήσεων, στρατηγικών μοντέλων αποφάσεων αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία του business and technical skills σε μία επιχείρηση.