ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

BUSINESS TALENTS & CAREER DAYS 2016-17 – Εγγραφές

Το 2016-17 η PRAXISMMT θα υλοποιήσει στην Ελλάδα τον 4ο Διαγωνισμό με Προσομοιωτή BUSINESS TALENTS, πρακτική άσκηση στη Διοίκηση & Επιχειρηματικότητα Online, και παράλληλα την ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ, για συνεντεύξεις και επαφές με κορυφαίες επιχειρήσεις που αναζητούν Ταλέντα και δίνουν τη δυνατότητα σε αποφοίτους ή φοιτητές να κάνουν αίτηση για Θέσεις Εργασίας ή Πρακτικής Άσκησης, και να συμμετάσχουν σε παρουσιάσεις και workshops, στις 27 Μαΐου 2017, σε συνεργασία με το KARIERA.GR.

Το Πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς Φοιτητές αλλά και Αποφοίτους (έως 2 έτη), όλων των ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ιδ.Κολλεγίων και ΙΕΚ της χώρας, ηλικιών 17-29 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ έως 19 Φεβρουαρίου 2017 με την ομάδα* τους ταυτόχρονα στο Διαγωνισμό-Πρακτική Άσκηση με ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗ και στην ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ (με δυνατότητα αποστολής και του Βιογραφικού τους), στο www.businesstalents.com

Ο Διαγωνισμός θα αρχίσει 20 Φεβρουαρίου 2017, μετά την εξεταστική περίοδο, με το άνοιγμα του Προσομοιωτή και τα δύο πρώτα Επιχειρ. Σχέδια θα είναι δοκιμαστικά.

Ο καινοτόμος Διαγωνισμός BUSINESS TALENTS, προσφέρει στους φοιτητές τη μοναδική βιωματική εμπειρία Διοίκησης της δικής τους εταιρίας με κορυφαίο επιχειρηματικό Προσομοιωτή, σε μια διαδικασία που διαρκεί 11 ‘Εταιρικά Έτη’ (11 εβδομάδες), στην διάρκεια των οποίων καταθέτουν αντίστοιχα Επιχειρηματικά σχέδια (Business Plans) με πραγματικές Αποφάσεις και λαμβάνουν πραγματικά οικονομικά Αποτελέσματα σε ανταγωνισμό με άλλες 4 εταιρίες.

Η διοίκηση της εικονικής ‘εταιρίας’ γίνεται σε μία ρεαλιστική αναπαράσταση της αγοράς σε πλήρη ανταγωνισμό με άλλες 4 ‘εταιρίες’ (‘αγορές’ των 5), με λήψη Αποφάσεων στις λειτουργίες της επιχείρησης, (Marketing, Παραγωγή, Χρηματοοικονομικά, Logistics, Ανθρώπινο Δυναμικό) για πρακτική εξάσκηση στην Επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη διοικητικών δεξιοτήτων με την ομάδα.

Ανάλογα με τη θέση που καταλαμβάνουν κάθε ‘έτος’ στην ‘αγορά’ τους, συλλέγουν βαθμούς με στόχο την πρόκριση στον Τελικό, όπου προκρίνονται οι 75 επικρατέστερες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα.

*Η ομάδα μπορεί να αποτελείται από: 3 ή 4 μέλη Φοιτητές ή Αποφοίτους 17-29 ετών από την ίδια ή διαφορετικές Σχολές - ειδικότητες. Όλοι οι εγγεγραμμένοι έχουν δικαίωμα παρουσίας στην ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 27 Μαΐου 2017, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και συμμετοχής στο Διαγωνισμό Business Talents.

Χρονοδιάγραμμα BUSINESS TALENTS & CAREER DAYS 2016-17

 • Διάρκεια Εγγραφών: 7 Οκτωβρίου 2016 – 19 Φεβρουαρίου 2017
 • Έναρξη Διαγωνισμού ΒΤ: 20 Φεβρουαρίου 2017 (αρχή με 2 δοκιμαστικά έτη)
 • Διάρκεια Διαγωνισμού : 21 Φεβρουαρίου – 9 Μαΐου (9 έτη με βαθμολογία + 2 δοκιμαστικά χωρίς)
 • ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΤ (με φυσική παρουσία): 26 Μαΐου στο Deree
 • ΗΜΕΡA ΚΑΡΙΕΡΑΣ : 27 Μαΐου 2017, στο Deree

Βραβεία 10.000€, Δίπλωμα Διαγωνισμού, δώρα, Θέσεις Εργασίας, Πρακτικής Άσκησης.

Δείτε τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων στο Video του περσινού Τελικού & Career Day : https://youtu.be/OPt0HqU6MZY

Ολες οι εξελίξεις του Διαγωνισμού στο www.facebook.com/BusinessTalentsGR/

Διοργάνωση : www.praxismmt.com – Συνεργάτης Ημέρα Καριέρας : KARIERA.GR

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οφέλη του Προγράμματος BUSINESS TALENTS & CAREER DAYS για φοιτητές & αποφοίτους :

 • Πρακτική εξάσκηση με τρόπο απόλυτα ρεαλιστικό και ευχάριστο.
 • Καλύτερη εφαρμογή και κατανόηση της θεωρίας.
 • Ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης, πρωτοβουλίας και ικανοτήτων (Στρατηγικής, Προγραμματισμού, Ανάλυσης Οικονομικών καταστάσεων και Ερευνών)
 • Ανάπτυξη διοικητικών δεξιοτήτων : συνεργασίας σε ομάδα, κριτικής σκέψης, επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων, ανάληψης ρίσκου, ικανότητας καινοτομίας, ανάλυσης, σύνθεσης
 • Μετάδοση θεμελιωδών αξιών : προσπάθειας, επιμονής, υπευθυνότητας, ηθικής, υγιούς ανταγωνισμού
 • Προετοιμασία για το άμεσο μέλλον και για πιο μακροπρόθεσμα, ι επαγγελματικός προσανατολισμός
 • Κίνητρο ενεργητικής συμμετοχής, ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας
 • Επιβράβευση της προσπάθειας με Δίπλωμα (στον Τελικό & Ημιτελικό), χρηματικά Βραβεία και δώρα
 • Θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, workshops κορυφαίων εταιριών