Ερευνητική Μονάδα Διαχείρισης Λειτουργιών και Συστημάτων ERP (OPeR)
Ζήσης Δημήτρης
Επίκουρος Καθηγητής
Ο Δημήτρης Ζήσης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Πριν την εκλογή του στο ΟΠΑ, είχε διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής Επιχειρησιακών Διαδικασιών στο Norwich Business School - University of East Anglia, Επισκέπτης Καθηγητής στο Warwick Business School - University of Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει διδάξει στο Alba Graduate Business School - The American College of Greece και στα Διαδικτυακά Προγράμματα του University of Liverpool. Ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής είχε εργαστεί στο Cranfield School of Management - Cranfield University και στο Bath School of Management - University of Bath. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα με υποτροφία για την επίτευξη εξαιρετικής ακαδημαϊκής επίδοσης από το τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ. Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο ΟΠΑ με αντικείμενο την σχεδίαση μηχανισμών σε εφοδιαστικές αλυσίδές. Οι επιστημονικές του αναζητήσεις επικεντρώνονται στην ανάλυση, τον σχεδιασμό και την βελτιστοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών, συνδυάζοντας αναλυτικές και υπολογιστικές μεθόδους λύσης που άπτονται της Θεωρίας Παίγνιων και της Επιχειρησιακής Έρευνας. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά όπως, μεταξύ άλλων, τα Production and Operations Management, Omega, International Journal of Production Research, Transportation Research Part D: Transport and Environment, European Management Journal. Τέλος έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα που έλαβαν χρηματοδότηση από σημαντικούς οργανισμούς και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ευρώπη και την Κίνα.
Ιωάννου Γιώργος
Καθηγητής
Ο Γιώργος Ιωάννου είναι Καθηγητής Διοίκησης Παραγωγής και Επιχειρησιακών Διαδικασιών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών MBA International και Επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακών Διαδικασιών και Συστημάτων ERP στο Εργαστήριο Διοικητικής Επιστήμης. Πριν την εκλογή του στο ΟΠΑ, είχε διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Συστημάτων του Virginia Tech, όπου διεύθυνε το Manufacturing Systems Integration Laboratory. Έχει λάβει Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και M.Sc./DIC σε Βιομηχανική Ρομποτική/Αυτοματισμούς Παραγωγής από το Imperial College, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν Μεταπτυχιακός Υπότροφος στο Institute for Systems Research του Πανεπιστημίου του Maryland στο College Park, ΗΠΑ, από όπου και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού. Οι επιστημονικές του αναζητήσεις επικεντρώνονται στην ανάλυση, σχεδιασμό και βελτιστοποίηση συστημάτων παραγωγής, επιχειρησιακών διαδικασιών και εφοδιαστικών αλυσίδων, συνδυάζοντας προηγμένες διαδικτυακές-υπολογιστικές τεχνολογίες με μοντέλα και μεθόδους επιχειρησιακής έρευνας. Η έρευνά του έχει χρηματοδοτηθεί από πολλαπλούς οργανισμούς και εταιρίες, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες (Toshiba, Motorola, Siemens, Cyclon, Avin, SAS Institute, NSF, European Commission, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Υπουργεία Ανάπτυξης, Μεταφορών, Παιδείας, Εργασίας, κ.λπ.), ενώ οι δημοσιεύσεις του έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά σε θέματα που εκτείνονται από τον χωροταξικό σχεδιασμό εργοστασίων μέχρι τα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων. Έχει αναλάβει συμβουλευτική δράση για πολλές ιδιωτικές εταιρίες και δημόσιους φορείς, και ήταν υπεύθυνος executive εκπαιδευτικών σεμιναρίων στους χώρους που πραγματεύεται επιστημονικά. Έχει τιμηθεί με πολλαπλά βραβεία υψηλής διδακτικής επίδοσης / αριστεία διδασκαλίας για τα μαθήματα που διδάσκει σε MBA προγράμματα, και από την Microsoft (Excellence in Education Award). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (TEE), όπου έχει ηγηθεί και της Επιτροπής Έρευνας και Ανάπτυξης, και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Production Planning & Control. Τέλος, έχει υπηρετήσει ως Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και μέλος του Microsoft Educational Advisory Board.
Αργυροπούλου Μαρία
Senior Researcher
Η Δρ Μαρία Αργυροπούλου κατέχει τον τίτλο της Διευθύντριας Προγράμματος για τα διαδικτυακά Προγράμματα Engineering Management στο Πανεπιστήμιο Brunel/UK.. Διδάσκει επίσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έλαβε το διδακτορικό της από το Brunel Business School/UK. Είναι επίσης κάτοχος MSc στην Επιστήμη Αποφάσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε το βασικό της πτυχίο από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα ερευνητικά και διδακτικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Γενική Διοίκηση, Διοίκηση Παραγωγής κ Υπηρεσιών, Διοίκηση Έργου και στην υλοποίηση και αξιολόγηση Πληροφοριακών Συστημάτων. Η έρευνά της έχει εμφανιστεί σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά, κεφάλαια βιβλίων και πρακτικά συνεδρίων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Ευρωπαϊκά Ερευνητικά προγράμματα της με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Εκτός από την ακαδημαϊκή της καριέρα είναι επίσης σύμβουλος με μεγάλη εμπειρία στη Γενική Διοίκηση και Εφαρμογή Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει εργαστεί για Ελληνικές και διεθνείς εταιρείες για περισσότερα από 10 χρόνια με εξειδίκευση στη Διοίκηση Διαδικασιών, τις Παγκόσμιες Αλυσίδες Εφοδιασμού και την Εφαρμογή Πληροφοριακών Συστημάτων.
Μπενιουδάκης Μύρων
Ερευνητής
Ο Δρ Μύρων Μπενιουδάκης απέκτησε πτυχίο στα Μαθηματικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2010 με κατεύθυνση στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και εξειδίκευση στη Στατιστική και Επιχειρηματική Έρευνα και μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Στατιστική & Επιχειρησιακή Έρευνα από το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ το 2014 με τίτλο διπλωματικής εργασίας «Στρατηγικές ισορροπίας σε ουρές με αποζημίωση και πελάτες με αποστροφή κινδύνου». Το 2020 απέκτησε διδακτορικό από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Πολιτικές τιμολόγησης σε συστήματα παραγωγής με στρατηγικούς πελάτες ευαίσθητους στην καθυστέρηση». Από το 2021 έως το 2023, ήταν Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Εργαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (ΤΜΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του έργου «Productive4.0: Electronics and ICT as enabler for digital industry and optimized supply chain management covering the entire product lifecycle - National Contribution». Τα διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διδασκαλία μαθημάτων όπως Ποσοτικές Μέθοδοι, Θεωρία Παιγνίων, Συντονισμός Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διοίκηση Παραγωγής & Λειτουργιών και Θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας & Συστημάτων Αποφάσεων στα προπτυχιακά, Erasmus και μεταπτυχιακά προγράμματα του ΤMM, ΔΕΤ και του Τμήματος Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές της Επιχειρησιακής Έρευνας, της θεωρίας παιγνίων και της Στοχαστικής Μοντελοποίησης καθώς και εφαρμογών στη Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Η έρευνά του έχει δημοσιευτεί σε κορυφαία διεθνή περιοδικά της Επιχειρησιακής Έρευνας και της Διοίκησης Λειτουργιών όπως European Journal of Operational Research, International Journal of Production Economics, Annals of Operations Research μεταξύ άλλων, και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια όπως αυτά που διοργανώθηκαν από INFORMS, EURO, SMMSO κ.λπ. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά και χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ερευνητικά προγράμματα.
Μπλάνας Ορέστης
Υποψήφιος Διδάκτωρ
Ο Ορέστης Μπλάνας είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έλαβε το δίπλωμα του μηχανικού το 2018.
Η έρευνα του επικεντρώνεται στα πεδία της ηλεκτρικής ενέργειας, των ηλεκτρικών οχημάτων και βασικών εφαρμογών θεωρίας παιγνίων για τη βελτιστοποίηση της χρήσης τους. Εστιάζει στην καλύτερη εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στο να μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και των οχημάτων, μειώνοντας έτσι τα έξοδα των πολιτών μιας πράσινης κοινωνίας. Έχει λάβει μέρος σε 2 προτζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέματα τα συστήματα διανομής και τα υβριδικά συστήματα.
Ο Ορέστης είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κωστάκη Αγγελική
Υποψήφια Διδάκτωρ
Υποψήφια Διδάκτωρ στα Πληροφοριακά Συστήματα, του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνήτρια-συνεργάτης των εργαστηρίων IST Lab/OIS (Information Systems Technology laboratory/ Organizational Information Systems) και OPeR Center/MSL (Operations Management and ERP Systems Center/Management Science Laboratory) του ίδιου Πανεπιστημίου. Διαθέτει 30ετή εργασιακή εμπειρία στον Τραπεζικό Τομέα με εξειδίκευση στην μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή Πληροφοριακών Συστημάτων. Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος SAP, SAP technical administrator and instructor [στα πλαίσια του προγράμματος SAP UCC-UA (SAP University Competence Centres / University Alliance)], πιστοποιημένη δημιουργός elearning μαθημάτων σε moodle platform (MCCC), Microsoft program advisor & instructor [στα πλαίσια του προγράμματος MSLE university alliance program]και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια (ΛΑΕΚ) έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 20 χρόνια εκπαίδευσης ενηλίκων (στελεχών & φοιτητών). Κύρια ενδιαφέροντά της είναι οι τομείς της Εκπαίδευσης, της Διαχείρισης Αλλαγών, της Ανάλυσης Επιχειρησιακών Διαδικασιών, των ζητημάτων Διαχείρισης Λειτουργικού Κινδύνου, των ERP συστημάτων και των Εφαρμογών Πληροφορικής.
Κυριαζής Παναγιώτης
Adjunct Professor
Dr. Panagiotis Kyriazis is a Senior Research Fellow of the Operation Management and ERP Systems Centre (OReR) of the Management Science Laboratory (MSL). He obtained his PhD in Operations Management from the Department of Management Science and Technology under the supervision of Prof. George Ioannou. He holds a BSc in Physics from the Aristotle University of Thessaloniki and a BA in Business Administration from the Athens University of Economics and Business. Additionally, Mr. Kyriazis holds an MSc degree in Market and Production Mathematics from the inter-university graduate program of studies at the National and Kapodistrian University of Athens and the Athens University of Economics and Business.
Mr Kyriazis has received four times scholarships from Hellenic National State Scholarships Foundation as a reward for excellence in his studies. His scientific interests apply in the field of Game Theory in Operations Management and Enterprise Resource Planning Systems. He has extensive working experience in the field of Logistics Management. Currently, he is working as Managing Director of KFS International Transportation and Logistics Company.
He is at a tertiary level with almost 15 years of lecturing at the Athens University of Economics as well as lecturing and coaching students at the International University of Monaco. He works with a variety of teaching methods and curricular perspectives and he evaluates students based on their performance, assignments, classwork, and teamwork. He also spends time with each student navigating intern applications and job searches.
With 25 years of experience in Business Management, he is the owner of several companies. Entropia is a business I founded in Monaco. Entropia has a business consulting division specialized in operational management and logistics as well as a yacht brokerage division providing yacht services worldwide (S&P, newbuild, charter etc). Entropia’s yacht division represents PMG shipyard exclusively in the Mediterranean. PMG is located in the Gulf of Thailand and is specialized in the construction of fully custom catamarans and super-catamarans. KFS Transportation GmbH in Munich, Germany, and Mediterranean Logistics & Warehousing in Petrich, Bulgaria are road transportation and operational management/logistics enterprises respectively. He is the founder of all three companies.
I try to run my businesses employing techniques that I teach my students to use when their time comes. I stay on top of all day-to-day matters and cover or have covered the full spectrum of business activities from coordinating with warehouse holders, brokers and responding to requests for special arrangements or services to instructing legal counsel and making decisions on behalf of the companies. I have always worked to promote a positive supply chain and powerful logistics network and to keep an open and inquisitive mind and positive attitude.
He is passionate about identifying market needs and applying novel methods to optimizing projects. He also provides consultancy services where he offers a blend of expertise in accounting, mathematics, logistics, and his own life experience “on the job” to contribute to his clients’ growth and continued success. The common thread that runs through his businesses and teaching life is operational management and logistics. He is deeply involved in several aspects of the blockchain revolution. He is a creator, buyer, and curator of NFTs with a specialization in the maritime sector and art. He is managing a Greek artist’s physical and digital art and he is working now on a stealth maritime NFT project in the Principality of Monaco.
Λουκάς Μάρκος
Βοηθός Ερευνητή
Ο Μάρκος Λουκάς είναι φοιτητής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έγινε μέλος του εργαστηρίου MSL τον Φεβρουάριο του 2023. Είναι κάτοχος διπλώματος ναυλομεσίτου απο το Πανεπιστήμιο Πειραιά και μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ναυλομεσιτών από το 2023. Το έτος 2022, διετέλεσε θητεία ενός έτους ως μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων συντελώντας στη βελτίωση του προγράμματος σπουδών.
Τα ενδιαφέροντά του περιτριγυρίζονται γύρω απο την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και συστημάτων ενοποίησης. Παράλληλα, παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον και δράση γύρω απο τον χώρο της ναυτιλίας.
Μύταλας Γιώργος
Adjunct Professor
Ο Γιώργος Μύταλας είναι διδάσκων του ΟΠΑ στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας καθώς και μέλος του ερευνητικού κέντρου Διαχείριση Λειτουργιών κ Συστημάτων (ERP) του εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης του τμήματος ΔΕΤ του ΟΠΑ. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Επιχειρησιακή Έρευνα και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Στατιστική από το τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ καθώς και απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Παν. Αιγαίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κυρίως αφορούν στην Στοχαστική Μοντελοποίηση, στην Θεωρία Αναμονής, στην Αξιοπιστία και στην Ποιότητα Ελέγχου.
Πετρόπουλος Γιώργος
Βοηθός Ερευνητή
giorgos.petropoulos@logicinflow.com
Ο Γιώργος Πετρόπουλος είναι Software Engineer με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα. Ο Γιώργος σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και εργάζεται ως Software Engineer από το 2018. Έχει ισχυρή εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών Web και Mobile και αυτή τη στιγμή εργάζεται στην FactSet ως εξωτερικός συνεργάτης, ως μέλος ομάδας που παρέχει Εργαλεία Χρηματοοικονομικού Λογισμικού. Ο Γιώργος έχει εργαστεί σε πολλές εταιρείες, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των Surprice Car Rentals, Checkin.Travel και Cinobo σε διάφορους ρόλους, από IT & Supplier Support μέχρι Technical Support Manager, εκτός από τους ρόλους του ως Software Engineer. Ο Γιώργος είναι επίσης ο ιδρυτής της Logic in Flow, μιας εταιρείας ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχει σύγχρονες Web και Mobile εφαρμογές στους πελάτες της. Στόχος του είναι η συνεχής επιμόρφωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων του στον τομέα του Software Engineering, φροντίζοντας να ενημερώνεται για τις τελευταίες τάσεις του χώρου και έχοντας τη δυνατότητα να ενσωματώνει νέες γνώσεις σε λύσεις σχετικές με το λογισμικό.
Σιτοκωνσταντίνου Βασίλειος
Υποψήφιος Διδάκτωρ
+30 210 8203 520
Ο κ. Βασίλειος Σιτοκωνσταντίνου είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, υπό την επίβλεψη του καθηγητή κ. Γεωργίου Ιωάννου.
Είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το ΕΚΠΑ και είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Προσέφερε επικουρικό έργο διδασκαλίας στο τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και τώρα στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών μέσης εκπαίδευσης.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην περιοχή της Επιχειρησιακής Έρευνας και της Στατιστικής.
Τσολάκης Ναούμ
Επίκουρος Καθηγητής
Ο Δρ. Ναούμ Τσολάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Σχεδιασμό και Ανάλυση Πολυεπίπεδων Εφοδιαστικών Αλυσίδων στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, όπου εστιάζει στο σχεδιασμό, την ανάλυση και τη διαχείριση πολυεπίπεδων επιχειρησιακών λειτουργιών σε εφοδιαστικές αλυσίδες υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, με διεπιστημονική προοπτική. Πριν από την ένταξη του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, και μετά την ολοκλήρωση των διδακτορικών του σπουδών, ο Δρ. Ναούμ Τσολάκης διετέλεσε Ερευνητής στην Ανάλυση Βιομηχανικών Συστημάτων και Δικτύων στο Τμήμα Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ (Ηνωμένο Βασίλειο), όπου επικεντρώθηκε στη μοντελοποίηση, προσομοίωση και βελτιστοποίηση των λειτουργιών αγροδιατροφικών και φαρμακευτικών εφοδιαστικών αλυσίδων για την αξιολόγηση και αποτελεσματική διαχείριση εναλλακτικών σεναρίων διαμόρφωσης δικτύων βιομηχανικής παραγωγής. Το 2015 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη διαχείριση βιώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στον «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής» (Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), στη «Διαχείριση Τεχνικών Έργων» (Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), στην «Technology Entrepreneurship» (Department of Management Science and Innovation, University College London, UK), και στις «Σύγχρονες Μέθοδοι Μηχανικής, Υλικών και Κατεργασιών στη Βιομηχανία» (Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Το 2006 αποφοίτησε πρώτος από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Ο Δρ. Ναούμ Τσολάκης υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου «Human-Robot Synergetic Logistics for High Value Crops», που χρηματοδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ελληνικών, βρετανικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων ερευνητικών και βιομηχανικών προγραμμάτων. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει ερευνητικά αποτελέσματα σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές και σε πρακτικά εθνικών και διεθνών συνεδρίων, ενώ παραδίδει ομιλίες σε ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς φορείς. Τα ερευνητικά και πρακτικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στους τομείς: επιχειρησιακή έρευνα, διοίκηση και διαχείριση διαδικασιών, μοντελοποίηση, προσομοίωση, ανάλυση βιώσιμων αλυσίδων εφοδιασμού, συστημική σκέψη, δυναμική συστημάτων, ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρησιακών λειτουργιών, ευφυή αυτόνομα συστήματα για εφαρμογές σε βιομηχανικά δίκτυα, σχεδιασμός αγροδιατροφικών και φαρμακευτικών δικτύων εφοδιασμού, υδατικό αποτύπωμα, διαχείριση φυσικών πόρων, κυκλική οικονομία, επισιτιστική ασφάλεια.
Βέμμος Τάσος
Βοηθός Ερευνητή
Ο Τάσος Βέμμος είναι φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εξειδίκευση στην Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογίας. Το ενδιαφέροντα του είναι η Ανάλυση και Μετασχηματισμός Επιχειρησιακών Διαδικασιών, καθώς και η παροχή και υλοποίηση λύσεων Μηχανικής Μάθησης. Είναι επίσης πιστοποιημένος Διαχειριστής Salesforce.
Εκτός από αυτά έχει γνώση της αγγλικής, γερμανικής και ιαπωνικής γλώσσας και στοχεύει να αποκτήσει διεθνή εργασιακή εμπειρία στα ενδιαφέροντά του.