Piraeus Climathon 2020 | 11 Δεκεμβρίου 2020

Piraeus Climathon 2020

Αυτην την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, το Climathon έρχεται στον Πειραιά και συνδιοργανώνεται απο το ΕΚ Αθηνά, την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Έρευνας και Καινοτομίας (EIT Climate-KIC Hub Greece), το Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UN SDSN Greece), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΠΑΠΕΙ), το δίκτυο ΠΡΑΞΗ, το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Ίδρυμα Θάλασσα. 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CLIMATHON
Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινώτητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται απο το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Στόχος του Climathon είναι η ενίσχυση των προσπαθειών πόλεων και πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει πάνω από 145 μεγάλες πόλεις και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Το Climathon απευθύνεται σε πολίτες κάθε ηλικίας, μαθητές και σπουδαστές, επιστήμονες, ειδικούς και μη, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλώντας τους να ενώσουν τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό τους για 24 ώρες. Στον μαραθώνιο αυτό οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν για να βρουν καινοτόμες λύσεις σε προβλήματα του Πειραιά, εστιάζοντας στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της διαχείρησης των απορριμάτων στην πόλη. Μέσα σε 24 ώρες θα κληθείτε να προτείνετε λύσεις πάνω στη διαχείρηση των απορριμμάτων του Πειραιά διεκδικώντας έπαθλα όπως δωροεπιταγές απο 200 έως 350 ευρώ απο το ΤΑΙΠΕΔ και το Urban Camel, συνάντηση με το Δήμαρχοένα χρόνο coaching απο το Blue Lab και συμμετοχή στον ευρωπαϊκο διαγωνισμό στις 21 Ιανουαρίου!

Παρακάτω θα βρείτε την ατζέντα του φετινού online Climathon του Πειραιά, το οποίο θα λάβει χώρα στις 11 Δεκεμβρίου.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Climathon είναι η εξής: https://climathon.climate-kic.org/europe/greece/pireas/?lang=en & η εκδήλωση στο facebook (https://www.facebook.com/events/871865143555216)

Ο σύνδεσμος εγγραφής βρίσκεται στην ιστοσελίδα.