Μήνυμα του Κοσμήτορα

Καλώς ήρθατε στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την κορυφαία Σχολή στις Οικονομικές Επιστήμες στην Ελλάδα, η οποία χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και κύρους. Ιδρύθηκε επίσημα το 2013, και περιέλαβε το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, που λειτουργεί από το 1990, και το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης,  το οποίο είναι το αρχαιότερο Τμήμα στο χώρο των Οικονομικών Επιστημών στη χώρα. Η Σχολή αποτελεί μια πρωτοποριακή πηγή μόρφωσης και εκπαίδευσης, και ενθαρρύνει τους φοιτητές/-τριες στην εξερεύνηση των σύνθετων οικονομικών προβλημάτων και στη βαθύτερη κατανόηση της παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια ενός κριτικού τρόπου σκέψης και μέσα σε ένα πλαίσιο αξιών, ήθους και συμπεριφοράς, προετοιμάζουμε τους σπουδαστές μας ώστε να ανταποκριθούν επάξια στο ρόλο τους ως επαγγελματίες και ως συνειδητοί πολίτες.

Η Σχολή μας διαθέτει τα πιο σύγχρονα και ολοκληρωμένα προγράμματα τα οποία διαρκώς βελτιώνει έτσι ώστε να αποκτήσουν οι φοιτητές μας τα κατάλληλα ακαδημαϊκά προσόντα που θα τους ανοίξουν το δρόμο για επιτυχίες σε μεγάλους διεθνείς και ελληνικούς Οργανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα,  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και ακαδημαϊκή σταδιοδρομία σε ελληνικά ή ξένα Πανεπιστήμια. Προσφέρουμε τρεις κύκλους σπουδών. Ο προπτυχιακός κύκλος εξειδικεύεται στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική,  στη Διεθνή Οικονομική και Χρηματοδοτική, στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά, στην Οικονομική των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομική, και στη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία. Υπάρχουν επτά μεταπτυχιακά προγράμματα διεθνούς κύρους, και ένας εξαιρετικός κύκλος διδακτορικών σπουδών που περιλαμβάνει μαθήματα διδακτορικού επίπεδου.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό αριστεύει τόσο στη διδασκαλία όσο και στην έρευνα, έχει διασυνδέσεις με κορυφαία  διεθνή πανεπιστήμια, πρακτική εμπειρία στους διάφορους τομείς εξειδίκευσης του, και διατηρεί άριστη συνεργασία με σημαντικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στη χώρα και το εξωτερικό. Το διοικητικό προσωπικό με βαθιά γνώση των διοικητικών θεμάτων και διαδικασιών και πολύτιμη εμπειρία εργάζεται ακούραστα συμβάλλοντας αμέριστα στην εκπαιδευτική διαδικασία. 

Η Σχολή μας προσφέρει ένα εξαιρετικό μαθησιακό περιβάλλον και σας προσκαλούμε να το εξερευνήσετε και να το αξιοποιήσετε

Καθηγητής Θωμάς Μούτος
Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών Επιστημών