Ερευνητικά Εργαστήρια

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
      

Διευθυντής: Καθηγήτρια Μ. Κατσίμη
 
Γνωστικό Αντικείμενο: Το Εργαστήριο εξυπηρετεί διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες στο γνωστικό αντικείμενο «Διεθνή Οικονομικά» με έμφαση στο Διεθνές Εμπόριο και τη Διεθνή Μακροοικονομική. Οι τομείς που καλύπτονται αφορούν, μεταξύ άλλων, το διεθνές εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών, τη διεθνή κινητικότητα παραγωγικών συντελεστών, τη σχέση διεθνούς εμπορίου και περιβάλλοντος, τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις διεθνείς επενδύσεις και το εξωτερικό χρέος.
 
ΦΕΚ Ίδρυσης: Β 3869 - 02.12.2016

Χώρος Στέγασης: Α 42, 4ος Όροφος, Πτέρυγα Αντωνιάδου, Κτήριο Οδού Πατησίων 76


Διευθυντής: Καθηγητής Α. Πλιάκος
 
Γνωστικό Αντικείμενο: Το Εργαστήριο εξυπηρετεί διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες στο γνωστικό αντικείμενο «Αειφόρος Διαχείριση των Φυσικών Πόρων και της Ενέργειας: Οικονομικές, Οικονομετρικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Πτυχές». Κεντρικός ρόλος στην αποστολή του ReSEES είναι η επιδίωξη της αριστείας στη διεξαγωγή και την παρουσίαση της έρευνας και η διερεύνηση ζητημάτων σχετικών με το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους και της ενέργειας σε διαφορετικές χρονικές και χωρικές κλίμακες. Τα ερευνητικά εργαλεία που χρησιμοποιεί το ReSEES περιλαμβάνουν χρηματοοικονομική ανάλυση, κοινωνικοοικονομική και οικονομετρική ανάλυση, περιβαλλοντική αποτίμηση, πολιτική και θεσμική ανάλυση, ολοκληρωμένη περιβαλλοντική-οικονομική μοντελοποίησης, ανάλυση κύκλου ζωής, την ανάλυση κινδύνου, συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών, θεωρία παιγνίων, ανάπτυξη εργαλείων πληροφορικής λήψης αποφάσεων.
 
ΦΕΚ Ίδρυσης: Β 4018 - 15.12.2016
Χώρος Στέγασης: Α 49, 4ος Όροφος, Πτέρυγα Αντωνιάδου, Κτήριο Οδού Πατησίων 76
 

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
 

  • Εργαστήριο Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής (Economic Growth and Social Policy Laboratory)
Διευθυντής: Καθηγητής Π. Τσακλόγλου

Γνωστικό Αντικείμενο: Το εργαστήριο καλύπτει εξυπηρετεί ερευνητικές και διδακτικές ανάγκες στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο της «Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής» και ειδικότερα σε θέματα (ενδεικτικά) που άπτονται της οικονομικής μεγέθυνσης, της πολιτικής οικονομίας, της κοινωνικής προστασίας, της αγοράς εργασίας, του χρηματοπιστωτικού τομέα, της βιομηχανικής πολιτικής και πολιτική ανταγωνισμού και της περιβαλλοντικής πολιτικής.

 
ΦΕΚ Ίδρυσης: B 1077 - 29.03.2017
Χώρος Στέγασης: Α 49, 4ος Όροφος, Πτέρυγα Αντωνιάδου, Κτήριο Οδού Πατησίων 76