Κριτήρια Επιλογής Φοιτητών

Το ΔΠΜΣ στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (ΔΝΧΔ) ακολουθεί μια κυλιόμενη διαδικασία εισαγωγής, με αρκετές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων ανά έτος (κύκλοι αιτήσεων), οι οποίες καθορίζονται από τη Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος (ΣΕΠ).

Η αξιολόγηση και η επιλογή των υποψηφίων για εισαγωγή στο Πρόγραμμα υπόκεινται στα ακόλουθα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια:

  • Αναγνωρισμένο πτυχίο Πανεπιστημίου. Τα πτυχία αποφοίτων από πανεπιστήμια εκτός Ελλάδος θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αναγνώρισης, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του μεταπτυχιακού προγράμματος ή επισκεφθείτε το www.doatap.gr 
    Λίστα Πτυχίων που εξαιρούνται από τη διαδικασία αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ
    Για πτυχία που δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα, η Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος αιτείται στον ΔΟΑΤΑΠ τη συμπερίληψή τους στη λίστα.
  • Βαθμός πτυχίου.
  • Βαθμοί που λαμβάνονται σε προπτυχιακά μαθήματα που σχετίζονται με τα γνωστικά πεδία του ΔΠΜΣ στη ΔΝΧΔ.
  • Προπτυχιακή διπλωματική εργασία (αν υπάρχει).
  • Πιστοποίηση πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας: επίπεδο C1, όπως αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ και όπως πιστοποιείται μεταξύ άλλων από τη βαθμολογία στα TOEIC, IELTS, TOEFL ή Advanced (CAE) ή Proficiency
  • Δύο ακαδημαϊκές συστατικές επιστολές για υποψηφίους στο πρόγραμμα πλήρους φοίτησης / Δύο ακαδημαϊκές ή και επαγγελματικές συστατικές επιστολές για υποψήφιους στο πρόγραμμα μερικής φοίτησης.
  • Εργασιακή εμπειρία, για αιτούντες στο πρόγραμμα μερικής φοίτησης.
  • Προσωπική συνέντευξη.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης υποψήφιων φοιτητών, η οποία αποτελείται από τουλάχιστον δύο μέλη ΔΕΠ, κατατάσσει τους υποψήφιους σύμφωνα με τα παραπάνω ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια. Οι υποψήφιοι που γίνονται δεκτοί ενδέχεται να κληθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης να παρακολουθήσουν και να δώσουν εξετάσεις σε έως τέσσερις προπαρασκευαστικές ενότητες μαθημάτων πριν από την τελική εγγραφή τους στο πρόγραμμα, ανάλογα με τις πρότερες σπουδές/εμπειρία τους. Τα προπαρασκευαστικά μαθήματα προσφέρονται το Σεπτέμβριο κάθε ακαδημαϊκού έτους, πριν από την έναρξη του προγράμματος. Για να εγγραφούν στο πρόγραμμα οι υποψήφιοι που έγιναν δεκτοί θα πρέπει να επιτύχουν προβιβάσιμους βαθμούς σε όλα τα προπαρασκευαστικά μαθήματα όπως αυτά έχουν οριστεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης.