Στην καθηγήτρια του ΟΠΑ Φοίβη Κουντούρη η υψηλού κύρους επιχορήγηση ERC Synergy

Δελτίο Τύπου

Στην καθηγήτρια του ΟΠΑ Φοίβη Κουντούρη η υψηλού κύρους επιχορήγηση ERC Synergy

Η Ελλάδα εξασφαλίζει την ανταγωνιστική επιχορήγηση Synergy του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC). Είναι η πρώτη επιχορήγηση ERC που έλαβε ποτέ Οικονομολόγος Καθηγητής από Ελληνικό Πανεπιστήμιο!

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξασφάλισε το εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόγραμμα ERC Synergy Grant για την ερευνητική πρόταση- έργο “Water-Futures”, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, με κύρια ερευνήτρια του έργου την Καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη, Σχολή Οικονομικών Επιστημών, Διευθύντρια του Resees, « Εργαστήριο Έρευνας στην Κοινωνικό-Οικονομική και Περιβαλλοντική Αειφορία».

Τα ερευνητικά βραβεία ERC είναι μεγάλου κύρους ανά τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, οι δικαιούχοι του ERC έχουν λάβει επτά βραβεία Νόμπελ.

Η κ. Φοίβη Κουντούρη ανέφερε: «Το ERC grant είναι μια από τις σημαντικότερες παγκόσμιες διακρίσεις για ένα ερευνητή και για τον ακαδημαϊκό του φορέα. Είμαι περήφανη για το ότι μπορέσαμε να φέρουμε μια τέτοια ακαδημαική διάκριση στην Ελλάδα. Η φιλοδοξία μας είναι τα αποτελέσματα της έρευνας μας να έχουν σημαντικό παγκόσμιο διεπιστημονικό και κοινωνικό αποτύπωμα».

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου παρακάτω