Σειρά Διακεκριμένων Ομιλιών - Κυριάκος Πιερρακάκης

15/3/2022, 15:15 μέσω MS Teams

Τεχνολογία, πολιτική, μετασχηματισμός και διαχείριση, Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στην εκδήλωση μπορείτε να συμμετάσχετε ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.dept.aueb.gr/el/CS-DS

Περίληψη:

Θα γίνει σύντομη ανασκόπηση των προκλήσεων με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη η Ελλάδα, έχοντας να κλείσει εκκρεμότητες από την Τρίτη Βιομηχανική Επανάσταση και να προετοιμάσει το έδαφος για την συμμετοχή της στην Τέταρτη. Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν οι κύριες δράσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και θα εξετασθεί η επιτάχυνση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με καταλύτη την πανδημία και μοχλό ορισμένες καλές πρακτικές, για τις οποίες η Ελλάδα έγινε σημείο αναφοράς διεθνώς. Τέλος, η ομιλία θα εστιάσει στο παράδειγμα του συστήματος διαχείρισης του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή:

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Είναι απόφοιτος του MIT (M.Sc. στην Τεχνολογική Πολιτική), του Harvard Kennedy School (M.A. στη Δημόσια Πολιτική) και του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων.

Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως διευθυντής ερευνών του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας και ανάλυσης “διαΝΕΟσις”. Από τη θέση αυτή συντόνισε σειρά ερευνητικών ομάδων με έμφαση σε μελέτες που είχαν ως κύριο αντικείμενο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Από τον Ιούλιο του 2019 είναι Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.