Εκπαιδευτικοί Στόχοι και Προοπτικές

Εκπαιδευτικοί Στόχοι 

Το ΔΠΜΣ στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση στοχεύει στην

  • παροχή ακαδημαϊκής εκπαίδευσης σε πτυχιούχους και στελέχη που είναι πρόθυμοι να βρουν απασχόληση ή ήδη εργάζονται στους τομείς της Ναυτιλίας, των Οικονομικών και της Διοίκησης και επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλότερο επίπεδο επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω ενός μεταπτυχιακού προγράμματος στα αγγλικά.
  • παροχή εκπαίδευσης στους επιστημονικούς τομείς της Ναυτιλίας, των Οικονομικών και της Διοίκησης, στους εξειδικευμένους τομείς τους, σε υψηλότερα στελέχη επιχειρήσεων και δημόσιων και ιδιωτικών οργανώσεων.
  • παροχή εκπαίδευσης στους επιστημονικούς τομείς της Ναυτιλίας, των Οικονομικών και της Διοίκησης σε φοιτητές που έχουν επίσημα αναγνωρισμένα πτυχία προπτυχιακών σπουδών και επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αγγλικά, καθώς και σε υψηλότερα στελέχη πολυεθνικών εταιριών ή οργανισμών στην Ελλάδα, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των οποίων διεξάγονται στα αγγλικά.
  • σύνδεση της διδασκαλίας με τις συγκεκριμένες ανάγκες της τοπικής αγοράς και της διεθνούς οικονομίας.
  • προώθηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε παγκόσμιο επίπεδο και την ανάπτυξη συνεργασιών με τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για υποψηφίους με υψηλά προσόντα, ισχυρές προπτυχιακές σπουδές και ταλέντο, που είναι έτοιμοι να εργαστούν σκληρά
και έχουν τη φιλοδοξία να φτάσουν στις υψηλότερες θέσεις στην εκτελεστική ιεραρχία.

Προοπτικές

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος, ο απόφοιτος θα έχει αναπτύξει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη γνώση σχετικά με τις βασικές έννοιες, τις βέλτιστες πρακτικές και τις πιο πρόσφατες διεθνείς τάσεις στη Διεθνή Ναυτιλία, τα Χρηματοοικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και πιο συγκεκριμένα, στους συναφείς τομείς των επιχειρήσεων, της διαχείρισης, της χρηματοοικονομικής και της ναυτιλιακής οικονομίας.

Ο απόφοιτος θα μπορεί να αναζητήσει, να συλλέξει και να αναλύσει δεδομένα και σχετικές οικονομικές πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να λάβει αποτελεσματικές επιχειρηματικές και διοικητικές αποφάσεις. Έχοντας αποκτήσει εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, ο απόφοιτος θα πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσει τα βασικά σημεία ενός δεδομένου προβλήματος από νομικής, τεχνικής ή πολιτικής άποψης, αλλά και να έχει γνώση της σχετικής διεθνούς ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας και των βέλτιστων πρακτικών. Θα πρέπει να μπορεί να αξιολογεί κριτικά τις εναλλακτικές λύσεις και να σχεδιάζει το κατάλληλο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των πιο σύνθετων ζητημάτων στη διεθνή ναυτιλία, τη χρηματοοικονομική και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο απόφοιτος θα πρέπει να είναι σε θέση να εφαρμόσει τις ισχυρές αναλυτικές και κριτικές δεξιότητές του σε πραγματικά προβλήματα, έχοντας εξασκηθεί μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες προσομοιώσεις, σχετικές μελέτες περιπτώσεων και ρεαλιστικά παραδείγματα. Εξίσου σημαντικό για τον απόφοιτο είναι να είναι σε θέση να επικοινωνήσει τα αποτελέσματα και την οικονομική λογική πίσω από τον επιλεγμένο εμπειρικό σχεδιασμό της λύσης ενός προβλήματος.

Τέλος, ο απόφοιτος που θα ολοκληρώσει επιτυχώς το Πρόγραμμα θα έχει αποκτήσει ικανότητα για εντατική εργασία και εποικοδομητική συνεργασία, υψηλό βαθμό επαγγελματισμού, ιδιαίτερα ανεπτυγμένες οργανωτικές δεξιότητες, καθώς και έντονη στόχευση στην αριστεία.