Συνδέουμε τις επιχειρήσεις με τις αγορές, προάγουμε την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας

Μεταπτυχιακές σπουδές από το μοναδικό ελληνικό πανεπιστημιακό τμήμα με εξειδίκευση στο μάρκετινγκ και την επικοινωνία

Επιλέξτε μια δυναμική καριέρα στον κόσμο του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας

Διακεκριμένοι διδάσκοντες, άρτιο πρόγραμμα σπουδών, καταξίωση στην αγορά εργασίας

Το Τμήμα Μερικής Φοίτησης

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του τμήματος στελεχών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, το οποίο προσφέρεται από το Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εποχή μας, η επιβίωση των επιχειρήσεων βασίζεται στην ικανότητα τους να προσαρμόζονται στις αγορές και να κερδίζουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών και των πελατών τους. Οι επιχειρήσεις, όπως οι εθνικές οικονομίες, δεν είναι διεθνώς ανταγωνιστικές χωρίς επαρκή ζήτηση και ισχυρές προτιμήσεις για τα προϊόντα τους. Ο ρόλος του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας με τις αγορές είναι επομένως κρίσιμος για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων που την αποτελούν.

Το πρόγραμμα μας είναι το πρώτο και μόνο μεταπτυχιακό που λειτουργεί σε Ελληνικό πανεπιστήμιο και εξειδικεύεται στα αντικείμενα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, διαθέτοντας μακρά καταξίωση και υψηλό κύρος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Διονύσιος Σκαρμέας, Καθηγητής ΟΠΑ
Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας

Bασικά Στοιχεία

Έναρξη: Σεπτέμβριος 2023

  Προθεσμία Αιτήσεων: 15 Ιουνίου 2023

Διάρκεια: 18 μήνες (μερικής φοίτησης)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά

Προαπαιτούμενα: πτυχίο ΑΕΙ, δίπλωμα αγγλικής γλώσσας επιπέδου Γ1/C1, πιστοποιημένη εργασιακή εμπειρία 3 ετών 

Δίδακτρα: 6.900€ 

Πως κάνω αίτηση

Νέα

Είπαν για εμάς

Το Μεταπτυχιακό «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν για εμένα η προφανής επιλογή όταν ήλθε η ώρα να επιλέξω ένα Πανεπιστήμιο κύρους, ώστε να εντρυφήσω στην επιστήμη του Μάρκετινγκ. Αυτό που με εντυπωσίασε πραγματικά είναι, το πόσο θετική ώθηση μου έδωσαν τα όσα έμαθα καθώς και η πρακτική τους εφαρμογή στην καθημερινή μου εργασία ως Manager. Οι έννοιες και τα εργαλεία μάρκετινγκ και επικοινωνίας που διδάχθηκα, πιστεύω ότι παίζουν πρωτεύοντα ρόλο για μια επιτυχημένη καριέρα.

Αριστοτέλης Τρυφωνόπουλος

Managing Director, REASON TO BELIEVE, Απόφοιτος Προγράμματος Μερικής Φοίτησης

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα δεν ήταν μόνο πολύτιμο για την επαγγελματική μου εξέλιξη στο χώρο του μάρκετινγκ. Ήταν, κυρίως, μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής μου. Από τη μία το υψηλό επίπεδο και η εμπειρία των καθηγητών, το διεπιστημονικό «μείγμα» των φοιτητών και η καλά σχεδιασμένη δομή των μαθημάτων και από την άλλη, δύο χρόνια γεμάτα ιδέες, εικόνες, στιγμές και εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας. Δε θα άλλαζα τίποτα!

Φίλιππος Σφυρής

Market Intelligence Specialist, Group Marine Marketing, Hempel, Απόφοιτος Προγράμματος Μερικής Φοίτησης

Η απόφαση μου, ως ένα μεσαίο στέλεχος στις αρχές του 21ου αιώνα, να επενδύσω σε ένα μεταπτυχιακό αν και προκλητική δεν ήταν εύκολη. Η ένταση της δουλειάς και η αγωνία για το αν θα κατάφερνα να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αρκετό καιρό μετά το 1ο πτυχίο, δημιουργούσαν ένα εκρηκτικά αγχωτικό συνδυασμό. Φοιτώντας όμως στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας για στελέχη επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πέρασα δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα & αναζωογονητικά χρόνια, που με βοήθησαν να αναπτύξω μια διαφορετική οπτική γύρω από τις επιχειρήσεις και τη λειτουργία των αγορών αλλά και να κερδίσω προστιθέμενη αξία από την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων με τους συμφοιτητές μου τότε, φίλους σήμερα.

Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Νάσος Καραγεωργιάδης

Senior Business Analyst & Project Manager, INTRASOFT International (LU), Απόφοιτος Προγράμματος Μερικής Φοίτησης

Χωρίς να είναι το πρώτο μου μεταπτυχιακό, είχα τη τύχη να συμμετάσχω στη πρώτη ‘φουρνιά’ του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες» το 1999. Δύο πράγματα έρχονται αβίαστα στη μνήμη μου σε σχέση με αυτά τα δύο υπέροχα χρόνια: Το 1ο έχει να κάνει με μια πραγματικά εξαιρετική ομάδα εισηγητών, με υψηλό επίπεδο κατάρτισης, άψογο επαγγελματισμό, πολύ μεράκι και όρεξη να κάνουν το πρόγραμμα να πετύχει. Τους θυμάμαι όλους με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη. Το 2ο σχετίζεται με τη ποιότητα των συμμετεχόντων. Ήταν πραγματικά ένα σύνολο ανθρώπων που πέραν και πάνω από το ότι είναι όλοι τους έξοχοι χαρακτήρες, έφεραν μαζί τους εργασιακή εμπειρία πολλών ετών και από διαφορετικούς τομείς επιχειρηματικότητας. Θυμάμαι στην πρώτη μας συνάντηση τον καθηγητή κο Γιώργο Αυλωνίτη να επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι μεταξύ μας έχουμε εμπειρία περισσότερη των 300 ετών! Αυτή η ανταλλαγή εμπειριών από μονή της, ενταγμένη στο άρτιο ακαδημαϊκό πρόγραμμα ήταν ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν στο να αποκομίσουμε όλοι ανεκτίμητες πρακτικές γνώσεις που έμενα προσωπικά με βοήθησαν σημαντικά στην μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

Θάνος Μπλίντζιος

Managing Director SE Europe, Middle East & Africa, McGraw-Hill Education, Απόφοιτος Προγράμματος Μερικής Φοίτησης