Testimonials Πρακτικής Άσκησης

Testimonials φοιτητών που συμμετείχαν στην Πρακτική Άσκηση

Χρυσούλα Αθητάκη
Πρακτική Άσκηση στην Daphnis and Chloe

“Ο λόγος που επέλεξα το ΔΕΤ ήταν επειδή μου άρεσε η πολύπλευρη προσέγγιση στον κόσμο των επιχειρήσεων και των οικονομικών. Οι γνώσεις που ποικίλουν από τον προγραμματισμό μέχρι τη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, μπορούν μόνο να φανούν ωφέλιμες στον σημερινό χώρο εργασίας και βοηθούν τον καθένα να επιλέξει ποιος κλάδος είναι ο καλύτερος για τον ίδιο.

Προσωπικά, ασχολήθηκα με τον τομέα της Διοίκησης Λειτουργιών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Επεξηγηματικά, οι αποφάσεις σχετικά με τα αποθέματα, τη μεταφορά, τον υπολογισμό της τελικής τιμής τους και του κόστους αποτελούν το βασικό κορμό κάθε επιχείρησης, οπότε μου άρεσε σαν αντικείμενο για την πρακτική μου άσκηση. Η εταιρεία στην οποία επέλεξα να εργαστώ, Daphnis and Chloe, εμπορεύεται οργανικά αγαθά και για αυτό το λόγο στην πτυχιακή επικεντρώθηκα στη βιωσιμότητα των λειτουργιών της αλυσίδας εφοδιασμού για τα οργανικά προϊόντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρακτική άσκηση έμαθα έμπρακτα τον τρόπο λειτουργίας μίας επιχείρησης και τον τρόπο αντιμετώπισης πολλών ζητημάτων. Έμαθα να διαχειρίζομαι ταυτόχρονα πολλές υποχρεώσεις ανάλογα τα deadlines, να είμαι πιο επικοινωνιακή, να επιλύω απρόσμενα προβλήματα. Παράλληλα, οι θεωρητικές γνώσεις της σχολής αποτέλεσαν χρήσιμα εφόδια, καθώς ήμουν ήδη εξοικειωμένη με αρκετές έννοιες. Επιπλέον, μέσω της πρακτικής ήρθα σε επαφή και με άλλα αντικείμενα, όπως το digital marketing, το οποίο ανακάλυψα ότι μου άρεσε αρκετά.

Μέσω του ΔΕΤ έλαβα γνώσεις για τις διάφορες πτυχές ενός οργανισμού που είναι πολύ βοηθητικές. Ακόμα και να μην εργαστεί κάποιος, παραδείγματος χάρη ως developer, είναι βασικό να γνωρίζει τον τρόπο σκέψης αυτού του ατόμου, ώστε να υπάρχει μία αποτελεσματική συνεργασία. Η συμβουλή μου για τους (καινούργιους/-ες) φοιτητές/-τριες του τμήματος είναι η συνέπεια και η οργάνωση ώστε οι σπουδές τους να κυλήσουν ομαλά. Πολλές φορές μπορεί να τους καταβάλει η πίεση και το άγχος, ωστόσο με τον κατάλληλο προγραμματισμό αυτές οι καταστάσεις αποτρέπονται σημαντικά.

- Οκτώβριος 2023 -

Απόστολος Μουστάκης
Πρακτική Άσκηση στον ΟΠΑΠ ΑΕ

“Ένα από τα αμέτρητα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Tμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στους φοιτητές του είναι η υποχρεωτική πρακτική άσκηση, η οποία πραγματοποιείται, κατά κανόνα, το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών. Η χρονική στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς ύστερα και κάτω από ευνοϊκές συνθήκες δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να συνεχίσουν την πορεία τους στην επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις από τις οποίες έχουν να διαλέξουν οι φοιτητές στο ΔΑΣΤΑ είναι πολυπληθείς και κορυφαίες στον κλάδο τους, γεγονός που εμπλουτίζει σε μεγάλο βαθμό το βιογραφικό τους ακόμη και αν δεν συνεχίσουν έπειτα την εργασία σε αυτές. Παρόλο που η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της πανδημίας Covid19 και των δυσμενών μέτρων που ήταν σε ισχύ την περίοδο που πραγματοποίησα εγώ ο ίδιος την πρακτική μου άσκηση, αυτό δεν εμπόδισε το ΔΕΤ να συνεχίσει αυτή την πρωτοβουλία και να πραγματοποιήσει τις πρακτικές εξ αποστάσεως. Το ΔΕΤ δεν άφησε τις συνθήκες να στερήσουν στους φοιτητές αυτή τη δυνατότητα. Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων και τυχερός που κατάφερα να πραγματοποιήσω την πρακτική άσκηση και ιδιαίτερα στον ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι η κορυφαία επιχείρηση διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και ακόμα πιο ευγνώμων που συνεχίζω μέχρι και σήμερα την πορεία μου στην επιχείρηση.”

- Οκτώβριος 2021 -

Κωνσταντίνα Γραμματοπούλου
Πρακτική στην Accenture

“Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας βοηθά τους φοιτητές του να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες. Μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, καλλιέργησα σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες (soft skills), οι οποίες είναι απαραίτητες στον εργασιακό χώρο. Η επαφή που προσφέρει το τμήμα με αντικείμενα αιχμής, μέσω των μαθημάτων και των εργασιών -που Δεν Έχουν Τελειωμό-,  με βοήθησε να καταλήξω στον κλάδο της συμβουλευτικής, ως προσανατολισμό που με αντιπροσωπεύει, λόγω της έκθεσης που παρέχει σε πραγματικά επιχειρησιακά ζητήματα και διαφορετικά πεδία.

Παράλληλα, στα εργαστήρια του μαθήματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τεχνολογία» του Καθηγητή Γεώργιου Δουκίδη, ήρθα σε πρώτη επαφή με την πλατφόρμα «Salesforce CRM», η οποία αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο ενασχόλησής μου κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης. Τα εργαστήρια μου έδωσαν σημαντικό πλεονέκτημα ως προς την εκμάθηση της πλατφόρμας, τόσο κατά την απόκτηση της πρώτης μου επαγγελματικής πιστοποίησης «Certified Administrator», όσο και κατά την εκπαίδευσή μου σε πιο εξειδικευμένα πακέτα λογισμικού της Salesforce, όπως Marketing Cloud, Sales Cloud, Service Cloud και Einstein Analytics. Η εργασία σε μια συμβουλευτική εταιρεία (Technology Consulting) είναι ιδιαίτερα απαιτητική και αποτέλεσε κομβικό σημείο για τη μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία.

Είμαι πολύ χαρούμενη για ό,τι μου προσέφερε το ΔΕΤ κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Πλέον, εδώ και 7 μήνες, εργάζομαι σε μια από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως, με σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης και upskilling.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου και τον Δρ. Χρήστο Λάζαρη, που με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων και της πρακτικής μου άσκησης.”

- Οκτώβριος 2020 -

Εύα Μαλλιάρη
Πρακτική Άσκηση στη Sleed

“Η πρακτική άσκηση που προσφέρει το τμήμα μας είναι μία μοναδική εμπειρία για κάθε φοιτητή/ φοιτήτρια. Πραγματοποιώντας την πρακτική μου άσκηση στην εταιρία Sleed μπόρεσα να γνωρίσω τον τρόπο εργασίας μίας πραγματικής επιχείρησης, να παρατηρήσω και να λάβω μέρος σε βασικές λειτουργίες της αλλά και να αποτελέσω μέλος μίας επιχείρησης που αποτελεί αυθεντία στον χώρο του Digital Marketing. Ακόμη, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τον κλάδο αυτό και τις διαφορετικές πτυχές του.

Με υπόβαθρο τη γνώση και την εμπειρία που μου έχει προσφέρει η φοίτηση στο τμήμα κατάφερα να ανταποκριθώ αποτελεσματικά σε ένα ανταγωνιστικό και απαιτητικό περιβάλλον εργασίας. Παράλληλα, τόσο τα soft skills όσο και τα hard skills που απέκτησα από τις σπουδές μου στο τμήμα με βοήθησαν στην ταχύτερη κατανόηση κάθε νέου όρου, εργαλείου και μεθόδου εργασίας γνώριζα κατά τη διάρκεια της συνεχούς εκπαίδευσής μου στην εταιρία. Συνολικά, το τμήμα ΔΕΤ μας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε οι εταιρίες να μας αντιμετωπίσουν ως πραγματικούς εργαζομένους κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας άσκησης.”

- Ιούλιος 2020 -

Γεωργία Κασφίκη
Πρακτική Άσκηση στη L'OREAL HELLAS AE

“Η εμπειρία της πρακτικής άσκησης θεωρώ ότι είναι σημαντική για κάθε φοιτητή και είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Είναι μια διευκόλυνση να έρθουμε σε επαφή με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, να αναπτύξουμε το networking μας και να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που θα μας εμπνεύσουν και που πιθανώς έχουν ακολουθήσει μια καριέρα παρόμοια με αυτή που κι εμείς, σαν φοιτητές, να ονειρευόμασταν για τη ζωή μας. Μέσω αυτής μπορούμε να γνωρίσουμε στην πράξη αυτά που μας άρεσαν στο θεωρητικό επίπεδο και να μάθουμε πως λειτουργούν στην πράξη, σε πραγματικές συνθήκες, καθώς ακόμη να μάθουμε να είμαστε προσαρμοστικοί και ευέλικτοι στις ανάγκες ενός ταχύρυθμου οργανισμού. Επιπλέον, καθώς μέσω των μαθημάτων του ΔΕΤ μπορούμε να γνωρίσουμε πολλά τμήματα μιας επιχείρησης, η πρακτική άσκηση είναι μια καλή ευκαιρία να αναγνωρίσουμε για τον εαυτό μας σε ποιο απ' τα τμήματα αυτά ταιριάζουμε καλύτερα και θα θέλαμε να επενδύσουμε το χρόνο μας. Πρόκειται για ένα προνόμιο, που μας ευνοεί στην αγορά εργασίας και πιστεύω ότι είναι καλό το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική, ούτως ώστε όλοι οι απόφοιτοι του τμήματος να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον επαγγελματικό εαυτό μας πριν την λήξη της φοιτητικής τους εμπειρίας. Ειναι μια ομαλή μετάβαση από το φοιτητικό "πλαίσιο" στο εργασιακό περιβάλλον.”

- Ιούλιος 2020 -

Παναγιώτα Αγγελοπούλου
Πρακτική άσκηση στη Sleed

“Όταν ξεκίνησε η πρακτική μου άσκηση συνειδητοποίησα ότι είχα αποκομίσει από το ΔΕΤ όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειαζόμουν ώστε να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις ενός πραγματικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Με τη βοήθεια του Τμήματος και της πρακτικής άσκησης στην εταιρεία Sleed
απέκτησα όλη την εκπαίδευση που χρειαζόμουν, όχι μόνο στο Digital Marketing αλλά και στη διαμόρφωση και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας μου ως επαγγελματίας. Εισέπραξα τεράστιο ενδιαφέρον για την εξέλιξη και εκπαίδευση μου. Έμαθα να χειρίζομαι όλα τα εργαλεία που σχετίζονται με τη θέση και κάθε μέρα αποκτούσα όλο και περισσότερες αρμοδιότητες γεγονός το οποίο έδινε μεγαλύτερη αξία στην εργασία μου.

Σήμερα, συνεχίζω να εργάζομαι στη Sleed και νιώθω ευγνώμων αφού δε ξέρω εάν θα ήμουν εδώ χωρίς τη βοήθεια του Τμήματος. Η πρακτική άσκηση αποτελεί την είσοδο στον κόσμο των επιχειρήσεων και είναι μία ευκαιρία που όλοι οι φοιτητές πρέπει να αξιοποιήσουμε, αφού μας προσφέρει όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε ως νέοι επαγγελματίες.”

- Απρίλιος 2020 -

Έλενα Δούρου
Πρακτική άσκηση στη Deloitte

“Η φοίτηση μου στο ΔΕΤ μου προσέφερε σημαντικές γνώσεις σε πολλά επιστημονικά πεδία, πολυάριθμες εμπειρίες και πολλαπλές δεξιότητες. Οι δεξιότητες που απέκτησα στο πλαίσιο σπουδών, άφησαν το αποτύπωμά τους και στην πρακτική μου άσκηση, κατά την οποία είχα τη δυνατότητα να αξιοποιήσω ό,τι έμαθα, στο περιβάλλον μιας επιχείρησης.

Η τρίμηνη πρακτική άσκηση στην Deloitte ήταν μία μοναδική εμπειρία, από την οποία αποκόμισα πολλές γνώσεις, εμπειρίες και τη γνωριμία μου με το σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ σε μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές Εταιρείες - Συμβούλων στον κόσμο, χωρίς να έχω κάποια προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό.

Κάνοντας την πρακτική μου στο “Consulting” κομμάτι της εταιρείας, εργάστηκα σε ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα και πολύ ευχάριστο, που αποτελείτο από ικανότατους και πολύ έξυπνους ανθρώπους, που ήταν σε θέση να με βοηθήσουν σε ό,τι χρειαζόμουν. Σήμερα, 2 μήνες μετά το πέρας της πρακτικής μου, εξακολουθώ να εργάζομαι στην ίδια εταιρεία, ανακαλύπτοντας διαρκώς καινούργια πράγματα.”

- Απρίλιος 2020 -

Φίλια Μαρούτση
Πρακτική Άσκηση στη L'OREAL HELLAS AE

“Η ευκαιρία που μας δίνεται  από το Πανεπιστήμιο, μέσω του προγράμματος της Πρακτικής, είναι πολύ σημαντική καθώς έχουμε τη δυνατότητα ως φοιτητές να εκτεθούμε σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, να αναλάβουμε ευθύνες και να κατανοήσουμε πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Φυσικά αποτελεί παράλληλα τεράστιο πλεονέκτημα από άποψη βιογραφικού περιεχομένου, καθώς οι εταιρείες που διατίθενται μέσω του συστήματος ΔΑΣΤΑ είναι στην πλειοψηφία τους  πολυεθνικές εταιρείες κολοσσοί με υψηλά και ανταγωνιστικά κριτήρια εισόδου. Προσωπικά, οι βασικοί μου στόχοι ήταν να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να μπορέσω να κατανοήσω τις διαδικασίες και τη λειτουργία μιας μεγάλης εταιρία εκ των έσω, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες και όντας ικανή να αναλάβω ευθύνες. Ταυτόχρονα, ένας ακόμη πολύ βασικός στόχος ήταν μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, να προσπαθήσω να αντιληφθώ πως η θεωρητική γνώση που έχω αφομοιώσει κατά την ακαδημαϊκή μου θητεία, μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη μέσα στη καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης. Τέλος μέσα στο χρονικό διάστημα αυτό, προσπάθησα να κατανοήσω τι πραγματικά με εκφράζει στον επαγγελματικό τομέα. Η θεωρία και η πράξη σίγουρα διαφέρουν αρκετά και μέχρι να δοκιμάσει κανείς κάτι δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν τον εκφράζει και τον ευχαριστεί. Επομένως, θα χρησιμοποιήσω τα συγκεκριμένα ερεθίσματα ως κατευθυντήριες για τις μελλοντικές μεταπτυχιακές σπουδές μου.”

- Απρίλιος 2020 -

Μαρίζα Βρεττού
Πρακτική Άσκηση στην EΥ

“Αδιαμφισβήτητα, στο ΔΕΤ οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ανεκτίμητο πλήθος γνώσεων. Η σημασία των γνώσεων αυτών, γίνεται αντιληπτή όταν μέσω της πρακτικής άσκησης, καλούμαστε να τις εφαρμόσουμε στην πράξη, σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Μέσω της υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης, το ΔΕΤ φέρνει τους φοιτητές κοντά στην αγορά εργασίας, ωθώντας τους να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα με εφόδιο τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος είναι συγχρονισμένο με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και οι φοιτητές προετοιμάζονται για αυτή από το πρώτο εξάμηνο της φοίτησής τους.  Έτσι, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι φοιτητές έχουν ήδη αποκομίσει επαγγελματική εμπειρία και είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις του επαγγελματικού στίβου.

Προσωπικά, θεωρώ πως η πρακτική άσκηση, από τις συνεντεύξεις μέχρι την ολοκλήρωσή της, αποτελεί μία ανεκτίμητη εμπειρία που μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε πως κατά τη διάρκεια των σπουδών μας, σταδιακά, διαμορφώναμε τόσο τις δεξιότητές μας, όσο και την προσωπικότητά μας ως επαγγελματίες.”

- Ιανουάριος 2020 -

Μαρία Μουλά
Πρακτική Άσκηση στην Johnson & Johnson

“Ξεκινώντας, θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω το γραφείο διασύνδεσης και τον επιβλέποντα καθηγητή που συντονίσαν με τόση επιτυχία την πρακτική μου άσκηση. Πρόκειται για μια ευκαιρία, που θα πρέπει όλοι οι φοιτητές/φοιτήτριες του τμήματος να κυνηγήσουν αν θέλουν να βιώσουν την πραγματική διάσταση του επαγγέλματος που επιθυμούν να ακολουθήσουν, η οποία μπορεί να κατανοηθεί μόνο με την εργασία σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Η πρακτική άσκηση στην εταιρεία Johnson & Johnson ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις προσδοκίες μου, ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις μου. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να δω ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη και εκπαίδευση μου. Μου δόθηκε η δυνατότητα της δοκιμής σε αντικείμενα εργασίας που πλέον αποτελούν τη μελλοντική μου επιλογή στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Η καθημερινή συναναστροφή σε έναν τέτοιο σημαντικό χώρο συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη επαγγελματικής συνείδησης και ωρίμανσης. Η εμπειρία που αποκόμισα από τη συμμετοχή μου ήταν σιγουρά εμπειρία ζωής.”

- Ιανουάριος 2020 -

Γιάννης Πεσεξίδης
Πρακτική στην Grant Thornton Greece

“Η πρακτική άσκηση του ΔΕΤ, αποτέλεσε για εμένα τον επίλογο ενός ταξιδιού τεσσάρων ετών στη Διοικητή Επιστήμη και Τεχνολογία. Κατά την διάρκεια της, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με έμπειρα στελέχη του κόσμου των επιχειρήσεων και να εξερευνήσω, εκ των έσω, την λειτουργία μεγάλων ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών.

Παράλληλα, μέσα από την πρακτική άσκηση οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που αποκόμισα από την σχολή «έδεσαν» μεταξύ τους, αναδεικνύοντας την προσεκτική δουλειά με την οποία έχει σχεδιαστεί το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος. Συγκεκριμένα, κάνοντας την πρακτική μου άσκηση στο «Advisory» κομμάτι της Grant Thornton, συνειδητοποίησα ότι οι δεξιότητες συνεργασίας, παρουσίασης και έρευνας, σε συνδυασμό με το «Business Mindset» που απέκτησα από το Τμήμα, με είχαν προετοιμάσει πλήρως για την αγορά εργασίας.

Σήμερα, σχεδόν έξι μήνες από το πέρας της πρακτικής μου, συνεχίζω να εργάζομαι στην ίδια εταιρεία, ανακαλύπτοντας διαρκώς νέες πτυχές του κόσμου των επιχειρήσεων.”

- Ιανουάριος 2020 -

Γιώργος Καλούσιος
Πρακτική Άσκηση στην Seven Sigma

“Είμαι ο Γιώργος Καλούσιος, φοιτητής του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, και έκανα την πρακτική μου άσκηση στην εταιρία Seven Sigma, μια συμβουλευτική εταιρία που ειδικεύεται στην καινοτομία με πελάτες από ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών κλάδων.

Τα οφέλη της πρακτικής άσκησης για έναν φοιτητή είναι πολλαπλά. Ενδεικτικά, έχει την ευκαιρία να εισέλθει ομαλά στον επαγγελματικό βίο και να αποκτήσει την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία με την υποστήριξη του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης και του επιβλέποντος. Επιπλέον, μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη την γνώση που αποθησαύρισε κατά τη διάρκεια των σπουδών του και να βρει την πρώτη του δουλειά.

Προσωπικά, θα ήθελα να σταθώ στη διαδικασία των συνεντεύξεων, εμπειρία που βρήκα ανέλπιστα ενδιαφέρουσα, διότι από την προετοιμασία ακόμη, αλλά τη συνέντευξη αυτή καθαυτή, παρατηρεί κανείς πολλές λεπτομέρειες, που αθροιστικά συνθέτουν την «προσωπικότητα» του οργανισμού. Το σημαντικό, έπειτα, είναι το βέλτιστο ταίριασμα μεταξύ του φοιτητή και του κατάλληλου για αυτόν οργανισμού.”

- Οκτώβριος 2019 -

Ιουλία Κουρουπάκη
Πρακτική Άσκηση στη Vodafone

“Οι γνώσεις που αποκτούνται κατά τη διάρκεια των σπουδών, και μάλιστα στο ΔΕΤ, είναι ανεκτίμητες, αλλά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν εφαρμόζονται στην πράξη. Η Πρακτική Άσκηση είναι το μοναδικό μάθημα, το οποίο μπορεί να δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους, στο δυναμικό περιβάλλον μιας επιχείρησης. Θεωρώ ότι είναι μάθημα ζωτικής σημασίας, αφού γεφυρώνει την απόσταση μεταξύ Πανεπιστημίου και επαγγελματικού κόσμου. Για εμένα, η πρακτική άσκηση ήταν η πρώτη μου εργασιακή εμπειρία και αποτέλεσε πηγή απόκτησης πολλών εμπειριών και γνώσεων. Γνώρισα τη λειτουργία μιας πολυεθνικής εταιρείας με πολυάριθμες δομές, τμήματα και διαδικασίες και έμαθα να αντιμετωπίζω καθημερινές προκλήσεις. Έλαβα γνώσεις που κανένα βιβλίο δεν θα μπορούσε να καλύψει από μόνο του, αλλά ταυτόχρονα διαμόρφωσα έναν πιο δυναμικό και επαγγελματικό χαρακτήρα. Σήμερα, μετά το πέρας της πρακτικής μου, εξακολουθώ να εργάζομαι στην ίδια εταιρεία και στον ρόλο με τον οποίο ξεκίνησα, με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και ζήλο.”

- Οκτώβριος 2019 -

Γιάννης Μπάτας
Πρακτική Άσκηση στο CERN

“Η πρακτική άσκηση μας έδωσε τη δυνατότητα εφαρμόσουμε τις γνώσεις που λάβαμε καθόλη τη διάρκεια των σπουδών στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, συνδυάζοντας την με την πτυχιακή εργασία διερευνήσαμε επιστημονικούς τομείς με τους οποίους ασχολιόμασταν εργασιακά σε καθημερινή βάση. Στην περίπτωση μου, πέρα από την εξέλιξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων, έζησα μια μοναδική εμπειρία. Ένα χρόνο μετά τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών του Erasmus, είχα αποφασίσει ότι ήθελα να κάνω και την πρακτική μου στο εξωτερικό, καθώς το ΔΕΤ ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες αυτές. Έτσι, έκανα διάφορες αιτήσεις στην πλατφόρμα erasmusintern.org (πρόγραμμα πρακτικής άσκησης Erasmus+) και μεμονωμένες σε εταιρίες και οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του CERN οπου τελικά έκανα την πρακτική μου. Μετά το πέρας της τρίμηνης πρακτικής του ΔΕΤ, συνεχίζω να εργάζομαι στο CERN ως προγραμματιστής. Το περιβάλλον μοιάζει περισσότερο με ακαδημαϊκό παρά με εργασιακό με αρκετά περιθώρια για έρευνα και άλλες πρωτοβουλίες. Τα κοντινά βουνά της Ελβετίας και της Γαλλίας είναι ιδανικά για hiking ή ski τα Σαββατοκύριακα!”

- Οκτώβριος 2019 -

Αλεξάνδρα Χανιωτάκη
Πρακτική Άσκηση στην Ernst & Young

“Η πρώτη μου εμπειρία στο ΔΕΤ ήταν η ομαδική διαχείριση μίας εικονικής επιχείρησης. Αργότερα αντιλήφθηκα ότι τίποτα «δεν είναι τυχαίο» και το παιχνίδι αυτό προετοίμαζε από νωρίς, έστω και υποσυνείδητα το έδαφος για την ένταξη σε έναν πραγματικό οργανισμό.

Το προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών, που προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής, δημιουργεί ένα προφίλ πολύπλευρου φοιτητή που είναι ικανός να δουλεύει ομαδικά, να αντλεί ερεθίσματα από το περιβάλλον και χρησιμοποιώντας συνδυαστική σκέψη να επιλύει προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης στην ΕΥ, όμως, συνειδητοποίησα  ότι το σημαντικότερο εφόδιο ήταν ότι είχα μάθει να μαθαίνω.

Με διάθεση για γνώση και νέες εμπειρίες συνεργάστηκα με έμπειρους επαγγελματίες, εκπαιδεύτηκα περαιτέρω και προσαρμόστηκα σταδιακά στην οργανωσιακή κουλτούρα μίας διεθνούς φήμης συμβουλευτικής εταιρείας. Παράλληλα, διαπίστωσα ότι έχτιζα πάνω σε μία ήδη ισχυρή βάση γνώσεων και soft skills την οποία είχα κερδίσει από το ΔΕΤ.

Η πρακτική, λοιπόν, δεν αποτέλεσε απλώς το τελικό στάδιο των σπουδών μου, αλλά ένωσε εντυπωσιακά τα διαφορετικά κομμάτια του πάζλ.”

- Οκτώβριος 2019 -

Σταυρούλα Σαρρή
Πρακτική Άσκηση στην Cardlink

“Η απόκτηση εμπειριών και ποικίλων ερεθισμάτων κατά την διάρκεια φοίτησης παρέχει σημαντικά εφόδια για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία κάθε φοιτητή και θα πρέπει να επιδιώκεται σθεναρά. Προσωπικά, η εμπειρία μου από την πρακτική άσκηση συνέδραμε σημαντικά στην καλλιέργεια τόσο των πρακτικών γνώσεων όσο και δεξιοτήτων (soft skills). Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη είναι η δυνατότητα και ευκαιρία να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο η ακαδημαϊκή μου κατάρτιση ώστε να μην αποτελεί συσσωρευμένη γνώση, αλλά εργαλείο για την αντιμετώπιση προκλήσεων στον επαγγελματικό χώρο και πάνω από όλα σημαντικό νοητικό μοντέλο οργάνωσης της σκέψης. Η συνεργασία με άτομα άλλου ακαδημαϊκού υπόβαθρου και ηλικίας, οι γνώσεις που απέκτησα σχετικά με τον κλάδο δραστηριοποίησης της εταιρείας, οι γνωριμίες αλλά και το multitasking είναι ακόμη κάποια από τα οφέλη που αποκόμισα από την πρακτική άσκηση. Το μάθημα της πρακτικής άσκησης είναι μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες του τμήματος. Σήμερα, περίπου πέντε μήνες μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής μου εξακολουθώ να εργάζομαι για την ίδια εταιρεία.”

- Ιούλιος 2019 -

Testimonials εταιριών που συνεργάστηκαν με το Τμήμα στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης

Νικόλαος Μοσχάτος
Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων, Accenture

“Διαθέτοντας ισχυρούς δεσμούς με τα πανεπιστήμια όλης της χώρας και έχοντας ως στόχο τη διαρκή ένταξη νέων ταλαντούχων επιστημόνων στην αγορά εργασίας, υλοποιούμε την πρωτοβουλία “Kickstart Your Career in Accenture”. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης, χρονικής διάρκειας από δυο έως έξι μήνες, το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες, με κατεύθυνση κυρίως στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες. Στο πλαίσιο αυτό, απασχολώντας ήδη σημαντικό αριθμό αποφοίτων του ΔΕΤ, υποδεχόμαστε με χαρά κάθε χρόνο φοιτητές του τμήματος και τους στηρίζουμε έμπρακτα στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.

Η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην Accenture -έναν παγκόσμιο οργανισμό, που λειτουργεί στην αιχμή της τεχνολογίας και υποστηρίζει τη διαφορετικότητα και την καινοτομία- προσφέρει στους ασκούμενους την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στο γνωστικό τους πεδίο, λαμβάνοντας παράλληλα διαρκή εκπαίδευση και καθοδήγηση από επαγγελματίες του χώρου. Πρόσθετα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως η υψηλή επίδοση καθ’ όλη τη διάρκεια της πρακτικής, υπάρχει η πιθανότητα κανονικής πρόσληψης από την εταιρεία.

Σύντομο Προφίλ της Accenture

Η Accenture αποτελεί κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς στρατηγικής και συμβουλευτικής, διαδραστικών υπηρεσιών, τεχνολογίας και επιχειρησιακών λειτουργιών, ενσωματώνοντας ψηφιακές δυνατότητες σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών της. Διαθέτοντας 513.000 στελέχη και εξυπηρετώντας πελάτες σε περισσότερες από 120 χώρες, η Accenture προωθεί τη διαρκή καινοτομία με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να δημιουργήσουν βιώσιμη αξία στους οργανισμούς τους.

Στην Ελλάδα, η Accenture απασχολεί περισσότερους από 850 συμβούλους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες σε επίπεδο management, technology και digital consulting. Έχει αναπτύξει μακροχρόνιες συνεργασίες με ηγετικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ενέργειας, των καταναλωτικών προϊόντων και της λιανικής πώλησης, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.”

- Οκτώβριος 2020 -

Νικολέττα Μερζιώτη
Digital Marketing Manager Sleed

“Η Sleed είναι μία από τις πρώτες εταιρείες του χώρου που βρίσκεται σταθερά στη λίστα πρακτικών του ΔΕΤ από το 2011 και μέσω αυτής έχουμε στελεχώσει διαχρονικά τα τμήματα του Digital Marketing και του Development. Σε όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε αντιμετωπίσει τα άτομα που ήρθαν σε εμάς για πρακτική ως μία entry level θέση στην εταιρεία και το τρίμηνο της πρακτικής ουσιαστικά προετοιμάζουμε τον εργαζόμενο για τους επόμενους μήνες που θα ξεκινήσει την καριέρα του στη Sleed (χαρακτηριστικό είναι πως το 80% των πρακτικών μας έχει μετέπειτα προσληφθεί). Η καθημερινότητα ενός ατόμου που κάνει την πρακτική τους στη Sleed δε διαφέρει σε σχέση με κανένα άλλο εργαζόμενο, παρά μόνο στο επίπεδο των tasks, που αρχικά είναι πιο junior. H προσέγγιση αυτή, σε συνδυασμό με το πολύ καλό επίπεδο των φοιτητών, μας έχει επιτρέψει να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με εργαζόμενούς μας που ξεκίνησαν από πρακτική καθώς τώρα εργάζονται στην εταιρεία περισσότερα από 35 άτομα από το τμήμα ΔΕΤ, καταλαμβάνοντας ακόμα και κάποιες managerial θέσεις. Το σημαντικό με την πρακτική στη Sleed, είναι ότι προσπαθούμε να δώσουμε στα άτομα όχι μόνο πρακτικές γνώσεις, αλλά και την ευκαιρία να εξελίξουν την καριέρα τους στην εταιρία μας.”

- Απρίλιος 2020 -

Human Capital Consulting
Deloitte

“Η Deloitte διαχρονικά περιλαμβάνει στο πλάνο της για πρόοδο την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και μοιραζόμαστε αυτή την πεποίθηση με την κοινότητα που δραστηριοποιούμαστε στηρίζοντας ενεργά αποφοίτους που κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα κοντά μας.

Η πρόκληση της εποχής για ευρύ μετασχηματισμό των επιχειρηματικών πρακτικών, αξιολόγηση και αλλαγή διαδικασιών με τη στήριξη τεχνολογικών συστημάτων απαιτεί διπλό συμβουλευτικό ρόλο που η ομάδα Human Capital HR Transformation με εμπειρία σε επιχειρηματικές και τεχνολογικές αναδιαρθρώσεις παρέχει.

Η απόφασή μας για στενή συνεργασία με το τμήμα ΔΕΤ ενεργοποιεί τη δυναμική που μπορεί να δώσει το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης με σκοπό την αναγνώριση ταλέντου που θα συνεισφέρει με γνώσεις και ιδέες.

Από την πρώτη στιγμή τα μέλη της ομάδας συμμετέχουν ενεργά σε έργα και γρήγορα αναπτύσσουν ικανότητες που θα συμπεριλάβουν στο επαγγελματικό τους προφίλ.”

- Απρίλιος 2020 -

Ernst & Young
Τμήμα Data & Analytics

“Μετά από χρόνια ανάπτυξης και μία σειρά από σημαντικές επιτυχίες, η ομάδα των Data & Analytics της ΕΥ έχει καθιερωθεί ως κέντρο αριστείας σε μία περιοχή 31 χωρών, υλοποιώντας πρωτοποριακά και στρατηγικά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι τέσσερις πυλώνες της ομάδας είναι η διαχείριση, η αρχιτεκτονική, η οπτικοποίηση της πληροφορίας (data management, data engineering, data architecture, business intelligence και data visualization) καθώς και οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης (advanced analytics).

Οι φοιτητές που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στην ομάδα των Data & Analytics, καλούνται να παρέχουν λύσεις σε σύνθετα προβλήματα μεγάλων επιχειρήσεων διαφορετικών κλάδων, χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του business acumen και της τεχνικής εξειδίκευσης.

Μετά από μία περίοδο εντατικής εκπαίδευσης και πάντα με την καθοδήγηση των πιο έμπειρων συναδέλφων τους, συμμετέχουν ενεργά σε έργα, έχοντας την ευκαιρία να δουν στην πράξη όσα έχουν διδαχτεί.

Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούν στο μέγιστο τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις και τις εμπλουτίζουν με ακόμα περισσότερες πρακτικές. Στο τέλος της άσκησής τους, είναι εξοπλισμένοι με πολύτιμα εφόδια για το επόμενο βήμα της καριέρας τους, είτε αυτό είναι στον ακαδημαϊκό κόσμο, είτε στον κόσμο των επιχειρήσεων.”

- Ιανουάριος 2020 -

Grant Thornton Greece
Σοφία Μπλάθρα
Senior Manager Business Consulting

“Στην Grant Thornton πιστεύουμε πως η ευκαιρία να διδαχθείς και να διδάξεις, να εμπνευστείς και να εμπνεύσεις, είναι μια αστείρευτη πηγή ενέργειας, η οποία μπορεί να συμβάλει στη συνεχή εξέλιξη της ίδιας της εταιρείας αλλά και των ανθρώπων της. Στην κατεύθυνση αυτή και με οδηγό αυτή μας την πεποίθηση, ξεκίνησε αρχικά η συνεργασία μας με το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για την απασχόληση φοιτητών στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης. Η ένταξη άρτια καταρτισμένων φοιτητών του ΔΕΤ στις ομάδες εργασίας της Grant Thornton διαπιστώνουμε ότι έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του προσωπικού μας. Παράλληλα, η πρακτική άσκηση στην Grant Thornton προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες όλα όσα διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής τους πορείας, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και εν τέλει να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους προσωπικά και επαγγελματικά.”

- Ιανουάριος 2020 -

SoftOne
Σταύρος Τριανταφύλλου
Community Manager

“Στη SoftOne πιστεύουμε και επενδύουμε στους νέους ανθρώπους, στηρίζοντας συστηματικά δράσεις και προγράμματα πρακτικής άσκησης, αμειβόμενης απασχόλησης και επαγγελματικής ανάπτυξης νέων στελεχών. Στην κατεύθυνση αυτή, και σε τακτική συνεργασία με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενδυναμώνουμε τις διευθύνσεις της εταιρείας μας με ταλαντούχους τελειόφοιτους φοιτητές, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη μετάβασή τους από την ακαδημαϊκή γνώση, στην επιχειρησιακή πραγματικότητα. Η πρακτική άσκηση στη SoftOne παρέχει τη δυνατότητα ανάπτυξης πολύτιμων γνώσεων και δεξιοτήτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών με την καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων επαγγελματιών, καθώς επίσης την προοπτική άμεσης επαγγελματικής απορρόφησης κάθε ασκούμενου στο  ευρύτερο οικοσύστημα της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού της ελληνικής αγοράς.

Σχετικά με τη SoftOne:
Η SoftOne, μέλος του Ομίλου Olympia, αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης και διάθεσης συστημάτων ERP/CRM, πρωτοποριακών Cloud υπηρεσιών και προηγμένων λύσεων Enterprise Mobility. Δραστηριοποιείται στην ελληνική και επιλεγμένες αγορές της ΝΑ Ευρώπης, αριθμώντας ένα πελατολόγιο 18.000 και πλέον επιχειρήσεων, καθώς κι ένα διευρυμένο δίκτυο 300+ εξειδικευμένων συνεργατών.”

- Ιανουάριος 2019 -

Seven Sigma
Ελένη Βορίσση
Chemical Research Engineer

“Η συμμετοχή της Seven Sigma για πρώτη φορά στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης αποδείχθηκε ένα επιτυχές εγχείρημα. Η εταιρεία είχε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τη νέα γενιά επιστημόνων, που φέρνει μαζί της νέα, εφαρμόσιμη γνώση και έναν διαφορετικό και σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης. Παράλληλα, ο φοιτητής, κ. Γιώργος Καλούσιος, είχε την ευκαιρία να εμπλακεί σε μια διαδικασία βιωματικής μάθησης, να εξοικειωθεί με το πραγματικό περιβάλλον εργασίας και να συμμετάσχει ενεργά σε ενδιαφέροντα projects, αξιοποιώντας τα ακαδημαϊκά του εφόδια και αναπτύσσοντας επαγγελματικές δεξιότητες (όπως διαχείριση χρόνου, ανάληψη ευθύνης και πρωτοβουλίας, επικοινωνία με συνεργάτες). Το επιστέγασμα αυτής της επωφελούς και για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη συνεργασίας ήταν η πρόσληψη του κ. Καλούσιου, αποδεικνύοντας ότι η πρακτική άσκηση μπορεί να αποτελέσει αφενός το εφαλτήριο για την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός φοιτητή και αφετέρου μια ιδανική ευκαιρία για την εύρεση ενός μελλοντικού συνεργάτη για τους φορείς υποδοχής. Υπό το πρίσμα αυτό, η Seven Sigma προτίθεται να συνεχίσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του τμήματος ΔΕΤ.”

- Οκτώβριος 2019 -

Johnson & Johnson Family of Companies
Human Resources Department

“Στην Johnson & Johnson στηρίζουμε τα νέα ταλέντα, συμμετέχοντας ενεργά σε προγράμματα απασχόλησης νέων και πρακτικής άσκησης. Ενδεικτικά, κάθε χρόνο το 75% των φοιτητών που απασχολούνται σε εμάς, τείνει να προσλαμβάνεται με την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης. Συγκεκριμένα, με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διατηρούμε μια μακρόπνοη συνεργασία. Υποδεχόμαστε με χαρά τους φοιτητές του τμήματος ΔΕΤ και τους στηρίζουμε έμπρακτα στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα. Η εμπειρία της πρακτικής άσκησης στην Johnson & Johnson, ενθαρρύνει την ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων και γνωστικών ικανοτήτων, μέσα σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον αξιών που ενισχύει τις ίσες ευκαιρίες, τη διαφορετικότητα και την καινοτομία.  

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Johnson & Johnson:
Η Johnson & Johnson είναι η πιο ολοκληρωμένη εταιρία για τη Φροντίδα της Υγείας, καλύπτοντας τις ανάγκες ασθενών, καταναλωτών και επαγγελματιών υγείας. Ο Όμιλος Johnson & Johnson με παρουσία στην ελληνική αγορά από το 1973, δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: Φαρμακευτικό, Ιατροτεχνολογικό και Καταναλωτικό με Εργοστάσιο Παραγωγής.”

- Οκτώβριος 2019 -

CERN
Elena Gianolio
Theoretical Physics Department

“The collaboration between CERN and DMST students in the person of Mr Ioannis Batas was really excellent. CERN is a world-wide laboratory performing world-class research in fundamental physics, where scientists work together to push the frontiers of science and technology, for the benefit of all. Aside from pushing the frontiers of knowledge, one of the goals of CERN is to train new generations of scientists and engineers, which in turn bring enthusiasm and a lot of positive energy. In this respect, the DMST Internship program fitted perfectly CERN’s mission. Ioannis had to work on the creation of web pages for the Theory Division. He had a very good computer science skills, thanks to the high-quality education provided by DMST department. After a short period of more specialized training, he was quickly independent. As a result, he became fully responsible for the project, from the design of the templates to the implementation of the requests of our group; a task which he did this with enthusiasm and professionally, getting quickly the good solutions. All in all, I consider the collaboration with Ioannis a very fruitful experience both from the technical and human viewpoint.”

- Οκτώβριος 2019 -

Ernst & Young
Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΕΥ Ελλάδος

“Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και η ΕΥ, ως εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια σε αυτό το κομμάτι σε μεγάλο βαθμό. Προκειμένου όμως να επιτύχει τους στόχους της και να συμβαδίζει απόλυτα με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, χρειάζεται δίπλα της και τα αντίστοιχα ταλέντα. Το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που παρέχει στους φοιτητές του τις απαραίτητες γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων και τεχνολογίας. Έμπρακτο παράδειγμα αυτού, είναι η συνέχεια απασχόλησης ενός ακόμα φοιτητή του τμήματος ΔΕΤ που πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στην εταιρεία. Η ΕΥ είναι πολύ χαρούμενη για αυτή την συνεργασία και επιθυμεί να φέρει σε επαφή άμεσα περισσότερους τελειόφοιτους με τον κλάδο της συμβουλευτικής ώστε να εφαρμόσουν τις πρακτικές αλλά και τις γνώσεις που αποκόμισαν μέσω της ακαδημαϊκής τους πορείας.”

- Οκτώβριος 2019 -

Cardlink
Κουλίκας Γιώργος

eCommerce Product Owner, cardlink.gr

“Η συνεργασία της Cardlink με φοιτητές του ΔΕΤ έχει αποδειχθεί εξαιρετική. Στην περίπτωση της Σταυρούλας της Σαρρή αυτό επιβεβαιώνεται. Τα βασικότερα οφέλη που προέκυψαν από την συνεργασία είναι η μεταφορά φρέσκων γνώσεων και νέων τρόπων δουλειάς από τους φοιτητές σε ένα εργασιακό περιβάλλον που ναι μεν δουλεύει πολύ καλά αλλά που επιδέχεται βελτίωσης από ανθρώπους που μόλις βγαίνουν από το χώρο του πανεπιστήμιου και έχουν πρόσφατα διδαχθεί την κατάλληλη θεωρία που βοηθά να στήνεται η δουλειά σε ένα σωστό πλαίσιο. Η Σταυρούλα ασχολήθηκε επιμελώς με το ecommerce platform UX για το οποίο έδωσε πολύ χρήσιμα insights. Σημαντικότερο ήταν όμως ότι είχε εκπαιδευτεί σωστά ώστε να μπορεί να κάνει multitasking και να διαχειρίζεται παράλληλα πολλά projects πάνω σε διαφορετικά θέματα. Είναι άξιο σημείωσης ότι στα πλαίσια της πρακτικής της έπρεπε να συναναστραφεί και να διαχειριστεί σχέσεις με πολλούς διαφορετικούς ρόλους, όπως πχ πελάτες (μεγάλους και μικρούς), συνεργάτες, στρατηγικούς partners κα. Μπόρεσε πολύ αποτελεσματικά να δουλέψει υπό πίεση και να διορθώσει δομές στην ομάδα οι οποίες υπολειτουργούσαν. Σε γενικές γραμμές θα χαρακτήριζα τη συνεργασία μας μαζί της εξαιρετική.”

- Ιούλιος 2019 -