ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΝΙΚΟΛΑΣ Α. ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ - ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Οι Εκδόσεις Κάκτος, τo Public και το Inside Story διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση

για το νέο βιβλίο  του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Yale Νίκολα Α. Χρηστάκη

ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ-  Οι βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις

της πρόσφατης πανδημίας στον τρόπο που ζούμε.

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 19.00

Το link για το live είναι το https://www.facebook.com/68078766209/posts/10158516339586210/

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ανδρέας Παπανδρέου καθηγητής Περιβαλλοντικών Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης
Ηλίας Μόσιαλος καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics and Political Science.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γορανίτης.
Ο καθηγητής Νίκολας Α. Χρηστάκης θα απαντήσει σε ερωτήματα που απασχολούν το κοινό για τη πανδημία και για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η αποκατάσταση τα επόμενα χρόνια.

Ο Νίκολας Α. Χρηστάκης, είναι Ελληνοαμερικανός κοινωνιολόγος και γιατρός, γνωστός για την έρευνά του στα κοινωνικά δίκτυα και στους κοινωνικοοικονομικούς, βιολογικούς και εξελικτικούς παράγοντες της συμπεριφοράς, της υγείας και της μακροζωίας. Είναι καθηγητής κοινωνικών και φυσικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Yale, όπου διευθύνει το Εργαστήριο Ανθρώπινης Φύσης. Είναι επίσης συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Επιστήμης Δικτύων του Yale. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών από το 2006, της Αμερικανικής Ένωσης για την προώθηση της Επιστήμης από το 2010 και της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών από το 2017.
Το 2009, συμπεριελήφθη στον κατάλογο των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στον κόσμο του περιοδικού Time. Το 2009 και το 2010, συμπεριελήφθη στον κατάλογο των κορυφαίων στοχαστών παγκοσμίως του περιοδικού Foreign Policy.