Κύκλος Ακαδημαϊκών Σεμιναρίων: "Περιβάλλον Και Ενεργεία: Που Οδεύουμε;"

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η καθ. Φοίβη Κουντούρη συμμετείχε στο Ακαδημαϊκό Σεμινάριο «2022: Τρέχουσες τάσεις στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή πολιτική»  που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα.

Η σειρά των συγκεκριμένων ακαδημαϊκών σεμιναρίων αφορά σε μία συνολική αποτίμηση της φετινής χρονιάς (2022) κυρίως με γνώμονα τις πιο σημαντικές εξελίξεις στη διεθνή σκηνή και στόχο την επιστημονική ανάλυση και τη διεθνολογική προσέγγιση συγκεκριμένων θεματικών που μας απασχόλησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η καθ. Κουντούρη έδωσε ομιλία με τίτλο «Ενεργειακή κρίση και περιβαλλοντικός αντίκτυπος: κάνοντας ένα βήμα πίσω από την πράσινη ανάπτυξη»  στην  ενότητα "Περιβάλλον και Ενέργεια: που οδεύουμε;" και μίλησε για την υφιστάμενη ενεργειακή κρίση όσο και για την πορεία αυτής στο διεθνές και ευρωπαϊκό σύστημα.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον φοιτητικού οργανισμού  SAFIA- Student Association For International Affairs, που δραστηριοποιείται από το 1994 στην μελέτη των διεθνών σχέσεων και της επικαιρότητας μέσω της διεπιστημονικής έρευνας και της συγκριτικής ανάλυσης.