Η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη εξελέγη μέλος της Ακαδημίας της Ευρώπης (Academia Europae)

Θερμά συγχαρητήρια στην καθ. Φοίβη Κουντούρη για την εκλογή της ως μέλος της Ακαδημίας της Ευρώπης (Academia Europae), στην ενότητα Οικονομικά, Επιχειρήσεις και Επιστήμες Διοίκησης. Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει 156 μέλη συνολικά.
«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή που είμαι μέλος  μιας τέτοιας παγκόσμιας κλάσης ομάδας οικονομολόγων! Είναι μεγάλη τιμή για το τμήμα μου και το πανεπιστήμιό μου»
Η Καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη είναι παγκοσμίως γνωστή καθηγήτρια περιβαλλοντικών οικονομικών και παγκόσμια ηγέτης στη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως πρωτοπόρος σε καινοτόμα, ανθρωποκεντρικά, διεπιστημονικά συστήματα για τη βιώσιμη αλληλεπίδραση μεταξύ φύσης, κοινωνίας και οικονομίας. Συμπεριλαμβάνεται στο 1% των γυναικών οικονομολόγων με τις περισσότερες αναφορές στον κόσμο και περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο του Πανεπιστημίου Στάνφορντ στο 2% των παγκόσμιων επιστημόνων συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των γυναικών οικονομολόγων στον κόσμο με τις περισσότερες αναφορές στο επιστημονικό της έργο, με 15 δημοσιευμένα βιβλία και περισσότερα από 500 δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα.
Η Ακαδημίας της Ευρώπης (Academia Europaea) είναι μια ευρωπαϊκή μη κυβερνητική ένωση με περίπου 4.500 μέλη, συμπεριλαμβανομένων 70 βραβευθέντων με Νόμπελ. Αντικείμενο της Academia Europaea είναι η πρόοδος και η διάδοση της αριστείας στις ανθρωπιστικές επιστήμες, το δίκαιο, τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, τα μαθηματικά, την ιατρική και όλους τους κλάδους των φυσικών και τεχνολογικών επιστημών οπουδήποτε στον κόσμο για το δημόσιο όφελος και για την προαγωγή της εκπαίδευσης του κοινού όλων των ηλικιών. Αυτή η Ακαδημία στοχεύει να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή έρευνα, να παρέχει συμβουλές σε φορείς χάραξης πολιτικής και διεθνείς οργανισμούς για επιστημονικά ζητήματα και να προωθεί τη διεπιστημονική και διεθνή έρευνα.