Climathon Lavrio | September 23-24, 2023

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Μηχανουργείο του Δήμου Λαυρίου & Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Επίπλευσης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πρόκειται να διοργανώσει ένα διήμερο Climathon το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Μηχανουργείο του Δήμου Λαυρίου και την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Επίπλευσης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Το Climathon στο Λαύριο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Μονάδα Αειφόρου Ανάπτυξης – ΕΚ ΑΘΗΝΑ,  και με την υποστήριξη του Δήμου Λαυρίου, του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, του ΤΑΙΠΕΔ, του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου και του Climate-KIC.

Το Climathon[1] είναι ένα διήμερο ideathon που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική αλλαγή. Οι πολίτες με την καθοδήγηση των μεντόρων καλούνται να προτείνουν βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με στόχο τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκονται οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες του Climathon σε κάθε πόλη, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν το κίνημα σε όλο τον κόσμο.

Δήμοι, επιχειρήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, ειδικοί και μη, νέοι και γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι συν-δημιουργίας νέων λύσεων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε φρέσκες και καινοτόμες ιδέες και δράσεις για το κλίμα επιδιώκοντας μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε παγκόσμια κλίμακα. Ως εκ τούτου, φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τις πραγματικές κλιματικές προκλήσεις.

Η πρόκληση του Climathon στο Λαύριο είναι: «Το Λαύριο του Αύριο: Σκεφτόμαστε όλοι μαζί λύσεις για την πόλη του Λαυρίου με στόχο το μετριασμό και την προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή»

Βρείτε περισσότερα εδώ: https://www.hackathonypen.gr/.

[1] Το Climathon αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ). Επιδίωξη του Climathon είναι η ενίσχυση των ενεργειών των Δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι σήμερα, το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει 200 μεγάλες πόλεις, σε 65 χώρες και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος και φιλοξενώντας πάνω από 9.000 συμμετέχοντες! Από το 2019 μέχρι και σήμερα, το Climathon έχει διοργανωθεί σε 11 πόλεις στην Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιάς, Αγία Παρασκευή, Θήβα, Λάρισα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο  και Μυτιλήνη) με την καθοδήγηση της Μονάδας Αειφόρου Ανάπτυξης – ΕΚ ΑΘΗΝΑ.