Διαδικτυακά σεμινάρια "Οι κοινωνικο-οικονομικές πτυχές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης: Μια εισαγωγή"

Στα διαδικτυακά σεμινάρια «Οι κοινωνικο-οικονομικές πτυχές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης», συμμετείχαν καθηγητές και επιστήμονες από διακεκριμένα πανεπιστήμια και φορείς της Ελλάδας και της Ευρώπης όπου έδωσαν διαλέξεις πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης. Η δράση αυτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης  από το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το SDSN Greece και την η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stifting για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι συμπρόεδροι του SDSN Greece, ο καθ. Ανδρέας Παπανδρέου και η καθ. Φοίβη Κουντούρη καθώς και ο Deputy Manager του SDSN Greece, Αντώνιος Αλεβίζος.

Η καθηγ. Φοίβη Κουντούρη έδωσε διάλεξη για τη «Βιώσιμη ανάκαμψη από την COVID-19: Ανάπτυξη κοινού οράματος για ένα βιώσιμο μέλλον στην Ευρώπη - Συντονισμός Έρευνας-Καινοτομίας-Πολιτικής για την ανάπτυξη κατάλληλων μονοπατιών» Ο καθηγ. Ανδρέας Παπανδρέου πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο: Βιώσιμη Ανάπτυξη στη συζήτηση «πέρα από το ΑΕΠ» ενώ ο Αντωνιος Αλεβίζος μίλησε για τις «Κοινωνικές και Κοινωνιολογικές διαστάσεις της βιώσιμης Ανάπτυξης».