2ο Φόρουμ Καινοτομίας 2021

Στις 24/11 η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη συμμετείχε και έδωσε την Εναρκτήρια Ομιλία στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας 2021 με τίτλο: «Η Kαινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις» που πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και συνδιοργανώθηκε από  το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Εναρκτήριες τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους Dr. Ernst Reichel, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Ξιφαράς.

«Οφείλουμε να ακολουθήσουμε έναν νέο τρόπο χρηματοδότησης της αγοράς που θα είναι απόλυτα επικεντρωμένος στην αειφορία και θα εξασφαλίζει χώρο στην καινοτομία. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος», τόνισε η καθηγήτρια του ΟΠΑ, κα Φ. Κουντούρη, για να προσθέσει ότι πέραν των άλλων, υπάρχει κι η ευθύνη για την προστασία των ευάλωτων, ώστε να μην δημιουργηθούν παντού «κίτρινα γιλέκα», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ ως λύση ανέφερε «την ορθή αξιοποίηση των φόρων με σκοπό τη δημιουργία ενός πακέτου μέτρων προστασίας όσων θα επηρεαστούν δυσανάλογα αρνητικά από το νέο περιβάλλον».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ

Αναλυτικά η κεντρική ομιλία της καθηγ. Κουντούρη εδώ.

Μάθετε περισσότερα εδώ.