Παρουσίαση του βιβλίου “Πανδημία, Θάλασσα και Άνθρωπος στην Ελλάδα”

Tην Πέμπτη 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου “Πανδημία, Θάλασσα και Άνθρωπος στην Ελλάδα” στο ξενοδοχείο King George.  Το βιβλίο αποτελεί συλλογικό συγγραφικό έργο των μελών του Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον. Έκδοτης: Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

H καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη ως μέλος της συντακτικής επιτροπής παρευρέθηκε στην εκδήλωση και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία Sustainable Euro Asian Seas Initiative (SEAs), των δικτύων SDSN ΕλλάδαςSDSN Μαύρης Θάλασσας και SDSN Μεσογείου, υποστηριζόμενα από το SDSN Ευρώπης, με σκοπό την επιτάχυνση της επιστημονικά καθοδηγούμενης ανάπτυξης και της εφαρμογής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στις Ευρω-Ασιατικές θάλασσες.

Επίσης, παρουσίασε το κεφάλαιο  «Η επιτάχυνση της μπλε οικονομίας μέσω μιας πλατφόρμας Cloud/HPC για τη χάραξη πολιτικής», με συν-συγγραφείς τους:  Φοίβη Κουντούρη, Νίκος Θεοδοσίου, Γιάννης Ιωαννίδης, Χάρης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Παπανδρέου, Λυδία Παπαδάκη & Χάρης Σταυρίδης, μέσω του οποίου αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο  η Προσέγγιση της Συστημικής Καινοτομία (Systems Innovation Approach, SIA) μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση σύνθετων και δυναμικών προβλημάτων, όπως αυτά της κλιματικής αλλαγής ή της πανδημίας COVID-19.

Tο βιβλίο θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον.