29os economia Φοιτητικός Διαγωνισμός

Αθήνα, 21η Σεπτεμβρίου 2022

Δελτίο τύπου

Ανακοίνωση 29ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού

Ο φοιτητικός διαγωνισμός που έχει γίνει θεσμός, ανανεώνει το ραντεβού του με τους φοιτητές όλων των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας.

Ο Όμιλος Economia με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του 29ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Στρατηγικές ενίσχυσης βιωσιμότητας: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση (ΕSG)». Η ευαισθητοποίηση των επιχειρήσεων και οι στρατηγικές που έχουν καθοριστεί από τις πρακτικές για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση δίνει το έναυσμα για τη διενέργεια του φετινού διαγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν μια από τις τρεις υπο- ενότητες τη θεματικής:

  1. Η υπευθυνότητα των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση
  2. Οι επιχειρηματικές στρατηγικές που έχουν καθοριστεί από τις πρακτικές για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση
  3. Η πολιτική και η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις δράσεις που ευθυγραμμίζονται με τα ESG πρότυπα

Αναζητώντας απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα οι φοιτητές καλούνται να παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους εργασίες στους κριτές της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Η φετινή Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από ειδήμονες του κλάδου, προερχόμενοι τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο. Πρόεδρος της Επιτροπής ο Καθηγητής Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Αθανάσιος Γ. Πλατιάς, ενώ μέλη είναι η Μαρία Αλεξίου, Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής Ευθύνης & Διακυβέρνησης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ & Πρόεδρος ΔΣ της CSR HELLAS, ο Λευτέρης Αναστασάκης, Αντιπρόεδρος της Priority και η Αναστασία Στάμου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικός Σύμβουλος της Επιτροπής είναι ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου economia,Aντώνης Παπαγιαννίδης.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών, που δεν υπερβαίνουν τις 2.000 λέξεις, έχει οριστεί η 31 Μαρτίου 2023. Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης θα αξιολογούν τις εργασίες έως τα μέσα Απριλίου του 2023, ενώ η Τελετή Απονομής των βραβείων προγραμματίζεται για τα τέλη Μαΐου του 2023.


Ο Φοιτητικός Διαγωνισμός Economia

Για 29 συνεχή χρονιά διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ομίλου Economia, ο economia Φοιτητικός Διαγωνισμός με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις τρέχουσες εξελίξεις, τη σύνδεση της ακαδημαϊκής τους γνώσης με την πραγματική οικονομία, καθώς και τη δημιουργία δυνητικών σχέσεων με πιθανούς μελλοντικούς εργοδότες.

Όραμα του Ομίλου είναι αφενός να δώσει τη δυνατότητα σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για την έρευνα να ασχοληθούν ενεργά και να διακριθούν για το έργο τους, αφετέρου να συμβάλει στην προώθηση των νέων και τη σύνδεση τους με επαγγελματίες διάφορων κλάδων της οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα μας 29ος Φοιτητικός Διαγωνισμός.

Economia Publishing Group – Εκδόσεις Κέρκυρα Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3314714

                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Περισσότερες πληροφορίες για το Διαγωνισμό θα βρείτε εδώ

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί πολύ εύκολα κάνοντας κλικ εδώ