Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως!

Από την ίδρυσή του το 1920 έως και σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) έχει συνδεθεί για ευνόητους λόγους με την ευρύτερη περιοχή του Πεδίου του Άρεως, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σημαντικά.

Αποσκοπώντας αφενός στην ανάσχεση του φαινομένου αυτού, στην ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό προς την οικογένεια, τους νέους, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, και αφετέρου στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με έμφαση στην Άσκηση και τον Αθλητισμό, από το 2018 το ΟΠΑ διοργανώνει τον αγώνα δρόμου ΟΠΑ Run με διαδρομές των 5χλμ και 2χλμ.

Τo ΟΠΑ Run 2019 θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 εξ’ ολοκλήρου μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Το ΟΠΑ Run εντάσσεται στη στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του ΟΠΑ ως δράση του Προγράμματος Εθελοντισμού “AUEB Volunteers” και αποτελεί τη μαζικότερη κοινωνική δράση του Πανεπιστημίου των τελευταίων ετών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.