Google Summer of Code 2012

6 Απριλίου 2012
Η Google καλεί σπουδαστές να συμμετάσχουν στο Google Summer of Code 2012 με σκοπό την ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα

Last updated: 27/03/2012

Κατά το παρελθόν, το Google Summer of Code έχει φέρει σε επαφή σχεδόν 5.500 σπουδαστές με πάνω από 300 έργα ανοιχτού κώδικα για να δημιουργήσουν εκατομμύριες γραμμές κώδικα. Ψάχνουμε καθοδηγητές και σπουδαστές για να μας βοηθήσουν να κάνουμε το 2012 το καλύτερο Summer of Code μέχρι τώρα!

Το Google Summer of Code έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τους σπουδαστές να συμμετέχουν στην ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα. Ξεκινώντας το 2005, το πρόγραμμα έχει σαν στόχους να:

  • Εμπνεύσει τους νέους προγραμματιστές να ξεκινήσουν να συμμετέχουν στην ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα
  • Παρέχει στους φοιτητές της Επιστήμης των Υπολογιστών και των σχετικών πεδίων την ευκαιρία να παράγουν έργο που να σχετίζεται με τους ακαδημαϊκούς τους στόχους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
  • Εκθέσει τους σπουδαστές σε πραγματικά σενάρια ανάπτυξης λογισμικού (πχ. κατανεμημένη ανάπτυξη λογισμικού, ζητήματα αδειοδότησης λογισμικού, συμπεριφορά στις mailing-list, κ.α.)
  • Επιτύχει τη δημιουργία και τη διάδοση περισσότερου ανοιχτού κώδικα για όφελος όλων
  • Βοηθήσει τα έργα ανοιχτού λογισμικού να αναγνωρίσουν και να φέρουν νέους προγραμματιστές

Θα προσφέρουμε στους επιτυχόντες συμμετέχοντες σπουδαστές αμοιβή 5.000 δολαρίων, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στη συγγραφή των έργων τους για τρεις μήνες.
Αυτό το πρόγραμμα γίνεται εξ' ολοκλήρου διαδικτυακά. Σπουδαστές και καθοδηγητές από τουλάχιστον 100 χώρες έχουν συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια.

Η Google θα δέχεται αιτήσεις από τα έργα ανοιχτού λογισμικού από τις 27 Φεβρουαρίου - 9 Μαρτίου, 2012. Οι αιτήσεις των σπουδαστών θα γίνονται δεκτές από τις 26 Μαρτίου - 6 Απριλίου, 2012.

Πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με προϋποθέσεις συμμετοχής, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου αίτησης και του πολύ σημαντικού t-shirt, θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.google-melange.com

Φυλλάδιο