Διάκριση φοιτήτριας Μ&Ε: 24ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Economia

Η Βασιλική Λιόντου φοιτήτρια του τμήματός μας διακρίθηκε με το 3ο βραβείο στον 24ο Φοιτητικό Διαγωνισμό του Ομίλου Economia με Θέμα «Το αύριο της Ελληνικής Ναυτιλίας». 

Η εργασία της πραγματεύεται:

α)Τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει το μέλλον της ναυτιλίας, όπως τις γεωπολιτικές μεταβολές, τα μη επανδρωμένα πλοία, τις αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα, τη συμμόρφωση με τα περιβαλλοντικά πρότυπα του IMO και τα φιλικά προς το περιβάλλον πλοία, τα πλοία που φέρουν ελληνική σημαία και το μοντέλο διαχείρισης των εταιρειών.

β) Τη συμβολή της ναυτιλίας στην ελληνική εξωστρέφεια, η οποία συμβάλει στο ελληνικό ΑΕΠ και τη διαπραγματευτική της δύναμη στις παγκόσμιες αγορές και τράπεζες.

γ) Τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυθεί η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας, τα οποία είναι μία μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πολιτική της Ελλάδας, η θέσπιση ενός ανταγωνιστικού πλαισίου για την προσέλκυση ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, η ορθή διαχείριση της ακτοπλοϊας, η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, η αναζωογόνηση στη ναυπήγηση πλοίων, η εκπαίδευση και το R&D.

https://www.economia.gr/gr/journal2/blog?journal_blog_category_id=9

http://www.isalos.net/2018/05/o-economia-vravefei-tous-neous-pou-oramatizontai-avrio-tis-ellinikis-naftilias/