Αναγόρευση Καθ. Χ. Αυγέρου σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ London School of Economics and Political Science

ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ ΑΥΓΕΡΟΥ

ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018  και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο της Γενναδίου Βιβλιοθήκης «Cotsen Hall», την τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμη Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Καθηγήτριας  του London School of Economics and Political Science (LSΕ), Χρυσάνθης Αυγέρου.

Η τιμώμενη γεννήθηκε στον Βόλο και έχει πτυχίο στα Μαθηματικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Masters of Science στους υπολογιστές από το Πανεπιστήμιο Loughborough της Αγγλίας και διδακτορικό από το London School of Economics and Political Science (LSE). Όλη η πανεπιστημιακή καριέρα της είναι στο LSE, όπου πήρε θέση lecturer το 1986 στο Τμήμα ανάλυσης συστημάτων, επιχειρησιακής έρευνας και στατιστικής και έγινε Kαθηγήτρια πληροφοριακών συστημάτων το 2003. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά της αφορούν στον ρόλο της πληροφορικής σε οργανωσιακές καινοτομίες και στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη. Ανάμεσα στις πιο αξιόλογες δημοσιεύσεις της είναι τα βιβλία Information Systems and Global Diversity; The Social Study of Information and Communication Technology: Innovation, Actors, and Contexts; The Oxford Handbook of Information and Communication Technologies. Η Καθηγήτρια Χρυσάνθη Αυγέρου, έχει αποκτήσει τον τίτλο «fellow» του διεθνούς οργανισμού πανεπιστημιακών πληροφοριακών συστημάτων (Association for Information Systems). Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επεξεργασίας Πληροφοριών (ΙFIP), από το 2007 μέχρι το 2011, πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής για τις «κοινωνικές επιπτώσεις της πληροφορικής» του IFIP από το 2005 μέχρι το 2011 και πρόεδρος της εξειδικευμένης ομάδας του IFIP για την έρευνα πληροφορικής στις αναπτυσσόμενες χώρες από το 1995 μέχρι το 2005.

Η τελετή αναγόρευσης θα αρχίσει με προσφωνήσεις από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή Εμμανουήλ Γιακουμάκη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη. Στη συνέχεια, θα γίνει η παρουσίαση του έργου της τιμωμένης από τον Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας κ. Γεώργιο Δουκίδη. Θα ακολουθήσει η αναγόρευση της τιμωμένης σε Επίτιμη Διδάκτορα και η τελετή αναγόρευσης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της με θέμα: «Developmental implications of the digital revolution». Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί η Καθομολόγηση και η Απονομή Διδακτορικών Διπλωμάτων σε Διδάκτορες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκδόθηκε και θα επιδοθεί στους Διδάκτορες ο επετειακός τόμος προς τιμήν της τιμωμένης Καθηγήτριας Χρυσάνθης Αυγέρου με τίτλο: “Doctoral Studies in Management Science and Technology (vol. III), 2013-2018”.