Καλωσόρισμα Πρωτοετών φοιτητών

Αγαπητοί πρωτοετείς φοιτητές,

με πολύ μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε – από κοντά –  στο τμήμα μας! Πολλά συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα που σας έφεραν έως εδώ, μέσα από τις ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες της περασμένης χρονιάς.

Φτάσατε σε μια σημαντική αλλαγή κεφαλαίου ζωής, τη μετάβαση από τη μαθητική στη φοιτητική ζωή.  Τα φοιτητικά χρόνια είναι μια εξαιρετική περίοδος ζωής, όχι μόνο από πλευράς γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτήσετε αλλά εξ ίσου, αν όχι περισσότερο, από πλευράς ανάπτυξης της προσωπικότητας, κριτικής σκέψης, διεύρυνσης οριζόντων, κοινωνικοποίησης, συμμετοχής στην ακαδημαϊκή ζωή και την κοινωνία, ως ενεργοί φοιτητές και πολίτες. Επωφεληθείτε και απολαύστε τη στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στο τμήμα μας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υποστήριξη αυτής της πολύπλευρης προσωπικής ανάπτυξης: να αποκτήσετε γνώσεις αλλά και να σκέφτεστε κριτικά και να μάθετε να μαθαίνετε διαρκώς, να αποκτήσετε δεξιότητες αλλά και να τις εξελίσσετε διαρκώς.

Οι γνώσεις θα αφορούν όλο τα βασικό φάσμα της διοίκησης επιχειρήσεων και σε βάθος  στα αντικείμενα αιχμής του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας. Η εκπαιδευτική προσέγγιση θα είναι μια εναλλαγή μεταξύ θεωρίας και εφαρμογής, μέσα από εργαστηριακά μαθήματα, ασκήσεις, προσομοιώσεις, ομαδικές εργασίες σε συνεργασία με επιχειρήσεις, μελέτες περίπτωσης. Με δεδομένο ότι η τεχνολογία έχει ήδη διεισδύσει σε όλες τις πτυχές της διοίκησης, θα μάθετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία, πλατφόρμες, εφαρμογές, ποσοτικά δεδομένα και να προσεγγίζετε τη λήψη αποφάσεων με τρόπο συστημικό, δομημένο και τεκμηριωμένο.

Οι ήπιες δεξιότητες (soft skills) θα αφορούν τη συνεργασία και την ομαδική εργασία, τη διαχείριση χρόνου και προτεραιοτήτων, την αναλυτική σκέψη, την κριτική σκέψη, τη διαπροσωπική επικοινωνία και πολλές ακόμη που θα ανακαλύψετε στην πορεία. Τις δεξιότητες αυτές θα τις αναπτύξετε όχι μόνο μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και από τη συμμετοχή σας σε συλλογικές δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής ζωής, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, εθελοντικές, επιχειρηματικές.

Σε αυτή τη φοιτητική διαδρομή σας θα έχετε την υποστήριξη όλου του δυναμικού του τμήματος, του καθηγητή – συμβούλου σας, των διδασκόντων, της γραμματείας και όλων των δομών του πανεπιστημίου.

Περιμένουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά, με την ιδιαίτερη προσοχή που απαιτούν οι συνθήκες της πανδημίας που είναι ακόμη εδώ. Η προστασία του καθενός μας ατομικά και του συνόλου της εκπαιδευτικής μας κοινότητας εξαρτάται από την υπευθυνότητά μας και τη τήρηση των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Και πάλι καλή αρχή στο φοιτητικό σας ταξίδι!

Σέργιος Δημητριάδης, Καθηγητής 

Πρόεδρος Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας