7η Ημερίδα του Κλάδου της Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας (ΕΟΨ)

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σας προσκαλούν στην 7η Ημερίδα του Κλάδου της Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας (ΕΟΨ) της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΕΛΨΕ).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου, 2023, και ώρα 15.30 - 20.30, στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

H κεντρική ομιλήτρια είναι η Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα (PhD), Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της ομιλίας της «Η ψυχολογία της οργανωσιακής αλλαγής: Από τη θεωρία στην πράξη», θα συζητηθούν ζητήματα όπως οι λόγοι για τους οποίους κάποιοι εργαζόμενοι αντιστέκονται στις αλλαγές και κάποιοι άλλοι τις αποδέχονται και ποιος ο ρόλος των ατομικών διαφορών και των συνθηκών εργασίας. Θα αναλυθούν οι αιτίες καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης των αντιδράσεων με βάση ερευνητικά δεδομένα είκοσι ετών και σκοπό έχει να βοηθήσει τόσο τους ερευνητές όσο και τα στελέχη επιχειρήσεων στην κατανόηση της ψυχολογίας της αλλαγής. Επίσης, η ανάλυση αυτή θα βοηθήσει στην κατανόηση των λόγων αποτυχίας των αλλαγών, που θα οδηγήσει στην παρουσίαση αποτελεσματικότερων τρόπων αντιμετώπισης της αλλαγής. Η πανδημία επιτάχυνε τις αλλαγές στην εργασία και σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να διαμορφωθούν πολιτικές και διαδικασίες στους εργασιακού χώρους που να διευκολύνουν την προσαρμογή των εργαζομένων στις νέες συνθήκες.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ομιλίες ερευνητών του κλάδου της Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στελεχών τμημάτων Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Συμβουλευτικών Επιχειρήσεων, οι οποίοι θα μοιραστούν τη γνώση και την εμπειρία τους για το πώς οι ραγδαίες και συνεχείς αλλαγές και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο επηρεάζουν τους εργαζόμενους, τις ομάδες και τους οργανισμούς.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας πατώντας εδώ.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη της ΕΛΨΕ και φοιτητές/τριες (προπτυχιακοί/ες & μεταπτυχιακοί/ες): 10 Ευρώ, Γενική Είσοδος: 15 Ευρώ

Για την παρακολούθηση της ημερίδας, είναι απαραίτητη η εγγραφή εδώ.