Παγκόσμια αναγνώριση για 12 επιστήμονες του ΟΠΑ

Στις 4 Οκτωβρίου 2023, δημοσιοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Stanford η λίστα με τους κορυφαίους (top 2%) επιστήμονες του κόσμου στα γνωστικά τους αντικείμενα, για το 2023. Η λίστα διαμορφώνεται με βάση τις δημοσιεύσεις των συγκεκριμένων επιστημόνων, οι οποίες αναφέρονται συχνότερα από άλλους συγγραφείς παγκοσμίως με βάση τυποποιημένους δείκτες ετεροαναφορών https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6).

Ενδεικτικό της σταθερής προσήλωσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην αναζήτηση της ερευνητικής αριστείας είναι το γεγονός ότι στην εν λόγω λίστα, συμπεριλαμβάνονται 12 μέλη ΔΕΠ του ΟΠΑ. Συγκεκριμένα, οι Καθηγητές που αναφέρονται στη λίστα είναι: Σπινέλλης Διομήδης, Καρλής Δημήτρης, Ξεπαπαδέας Αναστάσιος, Ταραντίλης Χρήστος, Κουτσόπουλος Ιορδάνης, Καβουσανός Εμμανουήλ, Γκρίτζαλης Δημήτριος, Σύρης Βασίλειος, Τουμπής Σταύρος, Πολύζος Γεώργιος, Λάππας Θεόδωρος και Καλογεράκη Βάνα.  

Οι Πρυτανικές Αρχές συγχαίρουν θερμά τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου και τους εύχονται να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το επιστημονικό έργο τους. Η διεθνής αυτή αναγνώριση πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο έρευνας και διδασκαλίας που χαρακτηρίζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.