Επίσκεψη 3ου ΕΠΑΛ Αμαρουσίου

Πρόεδρος  Τμήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στo πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ του Τμήματος Στατιστικής της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το τμήμα Στατιστικής συνεχίζει το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 την υλοποίηση τριών δράσεων:

  1. Διαδικτυακές ενημερώσεις σχολικών μονάδων.
  2. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».
  3. «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Καθηγητών Τμήματος Στατιστικής σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Στo πλαίσιο της Δράσης «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νέο κτήριο επί της οδού Τροίας και Κιμώλου το 3ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.

Στην παρουσίαση του Τμήματος Στατιστικής μετείχε ο καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής κ. Δ. Καρλής.

Οι μαθητές των σχολείων καθώς και οι συνοδοί-καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσω της παρουσίασης-ομιλίας των καθηγητών του Τμήματος Στατιστικής τις προοπτικές που προσφέρει το Τμήμα Στατιστικής, καθώς και την έμπρακτη εφαρμογή του αντικειμένου του όρου της Στατιστικής στα πεδία και στους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής της κοινωνίας και της ανθρωπότητας. Επίσης, είδαν πως η στατιστική συνεισφέρει σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως η βιοπληροφορική/γενετική και η επιτήρηση επιδημιών. Τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν σε παιχνίδι τεχνολογίας με χρήση κινητών τηλεφώνων που αφορούσαν γενικές γνώσεις Στατιστικής.

Η Δράση αυτή υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Τμήματος Στατιστικής και με την συνδρομή της Γραμματείας του Τμήματος Στατιστικής.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του 3ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (21/2/2023)

21/2/2023: Οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης

21/2/2023: Οι συνοδοί καθηγητές και οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

21/2/2023: Οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

21/2/2023: Ο καθηγητής-ομιλητής του Τμήματος Στατιστικής κ. Δ. Καρλής

21/2/2023: Συνοδοί καθηγητές και μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ και το Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 21/2/2023: Μαθητές κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου

 

21/2/2023: Η Νικήτρια του παιχνιδιού-διαγωνισμού κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου με τον καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής κ. Δ. Καρλή