• Ελληνικά
  • English

Mεταπτυχιακό στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική

ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αποτελεί ηγέτη στο γνωστικό του αντικείμενο και από την ίδρυση του το 1999 λειτουργεί με γνώμονα την αριστεία, την αξιοκρατία και την εξωστρέφεια, οι οποίες αποτελούν και θεμελιώδεις αξίες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος έχει σχεδιασθεί και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρει το τμήμα μας. Στόχος μας είναι η άριστη κατάρτιση των αποφοίτων μας μέσω των διαρκώς επικαιροποιημένων μαθημάτων που προσφέρουμε και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Σκοπός μας είναι η δημιουργία αποφοίτων που θα είναι περιζήτητα στελέχη, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, ή ακαδημαϊκοί, τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Κεντρικό ρόλο σε όλο αυτό το εγχείρημα διαδραματίζει το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος που αποτελείται από καθηγητές και καθηγήτριες με εξαιρετικές σπουδές και δυναμική παρουσία στο διεθνές ερευνητικό γίγνεσθαι μέσω των δημοσιεύσεων τους σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, αλλά και την συμμετοχή τους σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων σε εθνικούς και υπερ-εθνικούς οργανισμούς.

Η υλικοτεχνική υποδομή του μεταπτυχιακού μας προγράμματος είναι ίσως η αρτιότερη στην χώρας μας με εργαστήρια που παρέχουν πρόσβαση στους φοιτητές μας σε διεθνείς βάσεις δεδομένων που καλύπτουν όλο το φάσμα την Λογιστικής, της Χρηματοοικονομικής και των Οικονομικών εν γένει.

Με χαρά σας προσκαλώ να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας προκειμένου να γνωρίσετε καλύτερα τους ανθρώπους μας και το Πρόγραμμά μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΜΠΣ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

 

Πιστοποιήσεις

Διακρίσεις

Οι πίνακες διεθνούς κατάταξης US News κατατάσσουν το ΟΠΑ στην 218η  θέση παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο “Economics and Business” για το 2020.
Σύμφωνα με το SSRN (Social Science Research Network) το ΟΠΑ κατατάσσεται στην 164 θέση διεθνώς στην λίστα των Top Business Schools για το 2021.
Σύμφωνα με το CEOWORLD Magazine Rankings το ΟΠΑ κατατάσσεται στην 96 θέση διεθνώς στην λίστα των World Best Business Schools για το 2021.
Οι πίνακες διεθνούς κατάταξης Πανεπιστημίων Shanghai ΑRWU κατατάσσουν το ΟΠΑ στις θέσεις 151-200 παγκοσμίως για το 2018 στα επιστημονικά πεδία Εconomics και Finance, και στις θέσεις 201-300 για το 2021 στο επιστημονικό πεδίο Bussiness Administration.
Σύμφωνα με τη λίστα University Ranking by Academic Performance (URAP) το ΟΠΑ κατατάσσεται στη θέση 275 στο γνωστικό πεδίο Economics για το 2020.
Our MSc programs- Department of Accounting and Finance ranked first in Greece in their scientific field and were placed among top Masters program internationally, according to Eduniversal Best Masters Ranking 2022! The MSc in Accounting and Finance was ranked 22nd in Western Europe in the field of "Accounting", while the MSc in Financial Management was ranked 65th globally in the field of "Financial Markets".
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατατάσσεται στη θέση 98 παγκοσμίως στο επιστημονικό πεδίο Finance  σύμφωνα με τα QS Masters in Finance 2023.
Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης QS Quacquarelli Symonds κατατάσσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το έτος 2023 μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων στον κόσμο στα βασικά επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει. Στην Ελλάδα αναδεικνύεται πρώτο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στα 4 από τα 5 επιστημονικά πεδία στα οποία αξιολογήθηκε. Στο πεδίο "Accounting and Finance" το ΟΠΑ κατατάσσεται στις θέσεις 151-200 παγκοσμίως.

Είπαν για εμάς

“Όταν είσαι ένας μαθηματικός που δουλεύει στον τραπεζικό κλάδο, είναι σημαντικό να συμπληρώσεις το ακαδημαϊκό σου υπόβαθρο με την πρακτική γνώση για το πώς τα χρηματοοικονομικά βοηθούν στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Χρηματοοικονομικά και τη Λογιστική γεφύρωσε τις μαθηματικές μου δεξιότητες με τον κόσμο των χρηματοοικονομικών. Οι σπουδές μου στο ΟΠΑ με βοήθησαν να χτίσω ένα δυνατό χρηματοοικονομικό υπόβαθρο βασισμένο πάνω στο εξής τρίπτυχο: επαγγελματίες διδάσκοντες, πολύτιμα μαθήματα, οργανωμένο πρόγραμμα. Ειδικά, το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από επαγγελματίες που πιστεύουν στη σκληρή δουλειά και είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή. Συνολικά, πιστεύω ότι το ευρύ πρόγραμμα σπουδών και οι ευκαιρίες μάθησης που μου προσφέρθηκαν, μου έδωσαν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία”

“Θεωρώ πως το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική αποτελεί ένα από τα πρωτοπόρα στο χώρο εκπαιδευτικά προγράμματα, το οποίο ασχολείται συστηματικά με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Επιπροσθέτως, το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στη μετάδοση εξαιρετικά σημαντικών, για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, γνώσεων.”

“Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής είχα την ευκαιρία να αναπτύξω τις δεξιότητες και τη γνώση μου χάρη στην υψηλής ποιότητας διδασκαλία. Έμαθα να εργάζομαι σε ομαδικό περιβάλλον και να είμαι συνεπής με το πρόγραμμά μου και τις φοιτητικές μου υποχρεώσεις, τα όποια συνέβαλαν καθοριστικά στην προετοιμασία μου για τη μελλοντική επαγγελματική μου καριέρα. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών  μου έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην απαιτητική αγορά εργασίας και την ευκαιρία να έχω μια επιτυχημένη καριέρα σε μία από τις “big four” ελεγκτικές εταιρίες. Η γνώση και η εμπειρία που κέρδισα θα συνεχίσει να με βοηθάει στο να αναπτύσσω τον εαυτό μου και να ξεπερνάω τις μελλοντικές  προκλήσεις.”

«Ξεκίνησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική έχοντας μεγάλες προσδοκίες, και σίγουρα εκπληρώθηκαν. Ο συνδυασμός καθηγητών που είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι στον τομέα τους, μαζί με ένα γκρουπ ταλαντούχων φοιτητών φέρνει την διδακτική εμπειρία σε ένα νέο επίπεδο. Το πρόγραμμα μου έδωσε  σε βάθος γνώση στη λογιστική και τα χρηματοοικονομικά, πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές και φιλίες ζωής»

«Φοιτώντας στο Μεταπτυχιακό Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής απόκτησα ολοκληρωμένες γνώσεις στους συγκεκριμένους τομείς, έχοντας την ευκαιρία να συνεργαστώ με καταξιωμένους καθηγητές και συναδέλφους από διαφορετικούς τομείς της οικονομίας. Δουλεύοντας παράλληλα, κατάφερα να συνδυάσω τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εμπειρία, συμβάλλοντας στη ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους πελάτες μας.»

“Καθώς προερχόμουν από έναν κλάδο καθόλου συναφή με τα οικονομικά, o βασικός μου ενδοιασμός όταν σκεφτόμουν να κάνω αίτηση για το πρόγραμμα ήταν αν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του. Ο προβληματισμός μου όμως εξαλείφθηκε σχετικά νωρίς, καθώς με τον κύκλο των προπαρασκευαστικών μαθημάτων έγινε εκτενής ανάλυση όλων των προαπαιτούμενων ορισμών και ορολογιών που χρειαζόμουν. O δεύτερος προβληματισμός μου ήταν κατά πόσο θα ήμουν καταρτισμένος από οικονομικές γνώσεις έχοντας φοιτήσει στο πρόγραμμα. Μέσα από το διετή κύκλο σπουδών που παρακολούθησα, ήρθα σε επαφή με πολλές πτυχές της λογιστικής και των χρηματοοικονομικών, και αυτό με εφοδίασε με τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορώ να ανταποκριθώ στις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Κλείνοντας, θα πρέπει να αναφέρω ότι το πρόγραμμα ήταν αρκετά απαιτητικό και για να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου αφιέρωνα αρκετές ώρες μελέτη σε καθημερινή βάση"

"…..Οι απαιτήσεις του προγράμματος είναι πολλές και ο συνδυασμός εργασίας και σπουδών σίγουρα είναι δύσκολος. Παρόλα αυτά οι προκλήσεις και το ενδιαφέρον των καθηγητών κατά τη διάρκεια του προγράμματος συνέβαλαν στο να σε κάνουν να το δεις όχι ως μια λογική συνέχεια των προπτυχιακών σπουδών αλλά ως ένα ισχυρό εφόδιο, μια δυνατή πρόκληση στο να αναζητάς μέσα από τις γνώσεις τους, τα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα και την εμπειρία τους  τις σωστές κατευθύνσεις για την επαγγελματική ολοκλήρωση. Κατά τη διάρκεια των 2 αυτών χρόνων δεν απέκτησα μόνο εμπειρία και γνώσεις αλλά γνώρισα και ανθρώπους, φοιτητές και καθηγητές που έχουν τις ικανότητες και τη θέληση να με βοηθούν και να με συμβουλεύουν σε κάθε βήμα μου μέχρι σήμερα. ….Ένα μεταπτυχιακό σαν και αυτό πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλει στο να κάνει έναν απόφοιτο να διαπρέψει σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς."

"Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις πλούσιες εμπειρίες που αποκόμισα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική: δυναμικό διδακτικό προσωπικό, απαιτητικά μαθήματα με σύγχρονες αναφορές, ποικιλόμορφο μείγμα σπουδαστών και πρωτοποριακές εγκαταστάσεις. Εξαιτίας του άριστου συνδυασμού θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης το Πρόγραμμα παράγει κατ' εξακολούθηση πρώτης τάξεως αποφοίτους με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Εξαιρετικοί άνθρωποι, εξαιρετική κουλτούρα, εξαιρετικές ευκαιρίες. Τί περισσότερο να ζητήσει κανείς από ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική;"

"Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική με βοήθησε να  εμβαθύνω σημαντικά τις γνώσεις μου πάνω σε σύγχρονα θέματα της Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής επιστήμης. Τόσο το επίπεδο οργάνωσης του οδηγού σπουδών όσο και το επίπεδο διδασκαλίας αποτελούν καταλυτικούς παράγοντες επιτυχίας του Προγράμματος καθώς επικεντρώνονται σε σύγχρονα θέματα της λογιστικής και χρηματοοικονομικής επιστήμης, όπως τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Οι γνώσεις που αποκόμισα με βοήθησαν σημαντικά στην μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία καθώς αποτέλεσαν την απαραίτητη βάση που χρειάστηκα για να καταφέρω να ανταπεξέλθω και να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της εργασίας μου"

«Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί ένα κορυφαίο πρόγραμμα στο είδος του που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχα προγράμματα του εξωτερικού , το αντίθετο θα έλεγα. Μου προσέφερε ουσιαστικές και πρακτικές γνώσεις στην Λογιστική Επιστήμη και επιπλέον πιστεύω ότι αποτελεί απαραίτητο διαβατήριο για την κατάληψη ανώτερων και ανώτατων θέσεων σε μία εταιρεία στην εποχή μας».

“Το Π.Μ.Σ. στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική αποδείχθηκε μία σωστή επενδυτική επιλογή. Τόσο το περιεχόμενο των διαλέξεων όσο και οι διδάσκοντες του τμήματος με βοήθησαν νε βελτιώσω τις θεωρητικές γνώσεις μου στα χρηματοοικονομικά και να αποκτήσω εικόνα της χρήσης και της χρησιμότητας της χρηματοοικονομικής στην πράξη. Το πρόγραμμα προσφέρει ένα πολύ ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είτε για την εύρεση εργασίας είτε για το ξεκίνημα ακαδημαϊκής καριέρας την Ελλάδα. Είναι επίσης αναγνωρισμένο ακόμα και στα πιο ανταγωνιστικά διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα.”

"Tο ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ένα ποιοτικό και πολύ απαιτητικό πρόγραμμα το οποίο μου προσέφερε σε βάθος γνώση της χρηματοοικονομικής σε θεωρία και πράξη. Τα μαθήματα και οι καθηγητές είχαν καθαρό επαγγελματικό προσανατολισμό, γεγονός που κάνει το πρόγραμμα αναγνωρίσιμο στη Ελλάδα και το εξωτερικό"

"Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτέλεσε για μένα το εφαλτήριο για την επαγγελματική μου εξέλιξη και καταξίωση. Η σύγχρονη δομή του προγράμματος σπουδών σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο του διδακτικού προσωπικού με καθοδήγησαν να βελτιωθώ και να αναπτύξω τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να είμαι σε θέση να ανταποκρίνομαι αποτελεσματικότερα στις καθημερινές προκλήσεις της εργασίας μου. Προσωπικά πιστεύω πως αποτελεί κορυφαία επιλογή και δίνει στον απόφοιτο μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό."

"Η φοίτηση στο Π.Μ.Σ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα σημαντικό γνωστικό υπόβαθρο και να εμβαθύνω στη συγκεκριμένη γνωστική περιοχή. Αν και οι προηγούμενες προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μου ήταν σε αρκετά διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο και εργαζόμενος παράλληλα, βρήκα το συγκεκριμένο πρόγραμμα αρκετά απαιτητικό αλλά δομημένο με ένα τρόπο που επέτρεπε στους συμμετέχοντες όχι απλά την παρακολούθηση αλλά την κατανόηση και εξοικείωση με πολλές νέες έννοιες και εξελίξεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πέρα όμως της προσφερόμενης γνώσης, είχα την ευκαιρία να συνεργασθώ με καταξιωμένους καθηγητές και εξαίρετους συναδέλφους. Κάνοντας μία ανασκόπηση σήμερα, της προσπάθειας, των πόρων και του χρόνου που χρειάστηκε να αφιερώσω, είμαι ικανοποιημένος για την επιλογή μου και σίγουρος ότι με βοήθησε γενικότερα να εξελιχθώ ως επαγγελματίας." 

"Η ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού στη Χρηματοοικονομική Λογιστική αποδείχθηκε μια σημαντική προσωπική επένδυση, καθώς παρέχει τα απαραίτητα εφόδια και εκτεταμένες γνώσεις για την αποτελεσματική οργάνωση, διαχείριση και στρατηγική κάθε εταιρίας.Είναι ένα μεταπτυχιακό με μεγάλη αναγνώριση και ζήτηση στην αγορά εργασίας και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία."

"Η παρακολούθηση του διεθνούς αναγνωρισμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική με βοήθησε να εμβαθύνω περαιτέρω τις γνώσεις μου σε θέματα λογιστικής και χρηματοοικονομικής μέσω ενός καλά δομημένου και πλούσιου προγράμματος σπουδών καθώς και άριστα καταρτισμένων και καταξιωμένων καθηγητών. Το άριστο δε επίπεδο οργάνωσης των μαθημάτων διευκόλυναν σημαντικά τον συνδυασμό εργασίας, σπουδών και οικογένειας, ενώ οι εργασίες που μου ανατέθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων, διεύρυναν περαιτέρω τον τρόπο έρευνας και σκέψης."

Νέα

22-09-2023 1st Susilo Institute Business and Ethics Case Competition, Boston University. H καταληκτική ημερομηνία είναι την Πέμπτη 28/09/2023 5... Περισσότερα
18-05-2023 CFA Society Greece announces the 2nd CFA Society Greece Research Award, to distinguish outstanding scientific and empirical research in the relevant fields of study in investment... Περισσότερα
26-04-2023 Το ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική στα πλαίσια συμφώνου συνεργασίας που έχει συνάψει με την... Περισσότερα
24-04-2023 Ενημερωθείτε για το ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ στην ανοικτή Ημέρα Πληροφόρησης που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου... Περισσότερα
06-04-2023 Τα  μεταπτυχιακά προγράμματα  Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου... Περισσότερα
31-03-2023 Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης QS Quacquarelli Symonds κατατάσσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το έτος 2023 μεταξύ των κορυφαίων Πανεπιστημίων στον κόσμο στα βασικά... Περισσότερα
28-03-2023  Μ. Δευτέρα 10/04 & Μ. Τρίτη 11/04 16:00-20:00  Υποψ. Διδ.Κατερίνα Κατσαρού. Μ. Τετάρτη 12/04 13:00-17:00 Υποψ. Διδ. Αθανάσιος Μιχαιρίνας Πέμπτη 20/04 & Παρασκευή 21/04 16... Περισσότερα
17-03-2023 Η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA (CFA Society Greece), καλεί τους φοιτητές και αποφοίτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε ενημερωτική παρουσίαση σχετικά με... Περισσότερα
31-01-2023 Η διαδικασία αποδοχής και αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφιότητας για το ακαδ. έτος 2023-24 είναι κυλιόμενη και πραγματοποιείται σε δύο κύκλους: Η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής... Περισσότερα
26-01-2023 Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΟΠΑ) και o οργανισμός  ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) σας προσκαλούν στην... Περισσότερα
23-12-2022 Λειτουργία Γραμματείας Χριστούγεννα 2022 Περισσότερα
22-12-2022 Την Τρίτη 10/1/2023 και ώρα 12.00 θα λάβει χώρα στην αίθουσα 609 η παρουσίαση του Financial Services Rotational Program  της PwC για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης του ΠΜΣ στη... Περισσότερα

Άλλα Μεταπτυχιακά που Προσφέρονται από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής