«EU Negotiation Simulation+» | 1-2 Δεκεμβρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 01-02 Δεκεμβρίου ο πρώτος Διαγωνισμός Προσομοίωσης Ευρωπαϊκών Διαπραγματεύσεων!

Το event "EU Negotiation Simulation+" διεξήχθη υπό τη συνδιοργάνωση του ΠΜΣ στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Hellenic Foundation for European & Foreign Policy (ELIAMEP) (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Mercury Negotiation Academy (MNA).

Μέσα από σενάρια που αναπτύχθηκαν αποκλειστικά για αυτόν τον διαγωνισμό, 80 συμμετέχοντες από το ΠΜΣ "Διεθνείς Διαπραγματεύσεις" και την Εταιρεία MNA, χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το περιβάλλον των διεθνών διαπραγματεύσεων και να βελτιώσουν τις διαπραγματευτικές τους δεξιότητες μέσω της πρακτικής εμπειρίας.

Οι τρεις ομάδες που βρέθηκαν στην κορυφή των διαπραγματεύσεων είναι:

1η θέση:

«Εκείνη και Εμείς»
Σταμάτης Στασινός
Αφροδίτη Θάνου
Παναγιώτης Τσομπανίδης

2η θέση:

«Deal Mavericks»
Μαριλένα Κολλάρου
Μαρία Ιωάννα Καλτσή
 Νίκος Παπαμιχαήλ
Ελένη Μάτσια

3η θέση:

«NegoTEAMation»
Μαρία Ερασμία Μήτσου
Νικόλαος Καρυτινός
Μάρκος Ντούνης

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού! Το ταξίδι τους στο χώρο των διαπραγματεύσεων έχει μόλις αρχίσει!

Τη διοργάνωση του διαγωνισμού στην Ελλάδα συντόνισε ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του ΟΠΑ, Καθηγητής Σπύρος Μπλαβούκος.

Το event εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα: «Enhancing Public Awareness and Civic Engagement in the EU – EPACE-EU», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΛΙΑΜΕΠ.