• Ελληνικά
  • English

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Το Πρόγραμμα

Στο παγκοσμιοποιημένο διεθνές περιβάλλον, οι διαδράσεις μεταξύ κρατών και μη κρατικών φορέων -συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, διεθνών οργανισμών, επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών οντοτήτων- αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Η πυκνότητα και πολυπλοκότητα των διαδράσεων αυτών απαιτεί μια συνεχή διαπραγμάτευση για την επίτευξη των στόχων κάθε δρώντα.

Το Πρόγραμμα εισάγει τους φοιτητές σε βασικούς μηχανισμούς ανάλυσης διαπραγματεύσεων, μέσα από μια ποικιλία διεπιστημονικών προσεγγίσεων. Η ανάλυση αυτή εστιάζει στη διαπραγματευτική συμπεριφορά των εμπλεκομένων, στη δυναμική και το περιβάλλον της διαπραγμάτευσης, στις εισροές και εκροές της καθώς επίσης και στις επιπτώσεις της.

Ο σκοπός του Προγράμματος είναι, μέσω των αναλυτικών εργαλείων και της παρεχόμενης γνώσης, ο απόφοιτος να μπορεί να προσεγγίσει πολύπλοκες διαπραγματεύσεις και να είναι σε θέση να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη δική του συμμετοχή σε αυτές.

Το Π.Μ.Σ. έχει ως αντικείμενο τα εξής γνωστικά πεδία:

➢ Διαπραγματεύσεις στο Διεθνές Οικονομικό και Πολιτικό Περιβάλλον

➢ Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις

➢ Διαπραγματεύσεις και Διεθνείς Οργανισμοί

Bασικά Στοιχεία

Έναρξη: Οκτώβριος 2024

Προθεσμία Αιτήσεων: 31 Μαΐου 2024

Διάρκεια: 12 μήνες [πλήρους φοίτησης] ή 24 μήνες [μερικής φοίτησης]

Γλώσσα Διδασκαλίας:  Ελληνικά | Αγγλικά

Προαπαιτούμενα: Πτυχίο ΑΕΙ | Πιστοποιητικό Αγγλικής γλώσσας επιπέδου C1 ή C2

Δίδακτρα: 4.200€

Πως κάνω αίτηση

Νέα

Εκδηλώσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

Είπαν για εμάς

"Θα ήθελα να μοιραστώ τη μεγάλη ικανοποίηση που έλαβα ως φοιτήτρια από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διεθνείς Διαπραγματεύσεις» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδασκαλία και οι γνώσεις που αποκόμισα υπήρξαν για μένα καθοριστικής σημασίας, προσφέροντάς μου έμπνευση και καλλιεργώντας το έδαφος για τη συνέχιση των σπουδών μου σε διδακτορικό επίπεδο. Σας είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Η δομή του προγράμματος, καθώς και η επιλογή των μαθημάτων ήταν τέτοια ώστε η γνώση επί του αντικειμένου υπήρξε σφαιρική και πολύπλευρη, προσφέροντας πληθώρα επιλογών στη μετέπειτα πορεία μου. Επιπρόσθετα, οι καθηγητές του τμήματος , όλοι τους αξιόλογοι με εξαιρετικές διδασκαλίες, συνέπεια και υπευθυνότητα. Θέλω να τονίσω επίσης τη μεγάλη θετική έκπληξη που βίωσα από τη γραμματειακή υποστήριξη του τμήματος από τις πρώτες κιόλας ημέρες της φοίτησης μου και το αμέριστο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της φοίτησης μου. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για τις ιδιαίτερες  πρωτοβουλίες του προγράμματος, όπως το «The Negotiation Challenge», τις προσκλήσεις σε πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, καθώς και τα πολύ βοηθητικά σεμινάρια που συμπλήρωσαν την θετική μου εικόνα για το πρόγραμμα."

Ελεάννα Χρυσανθοπούλου | Σειρά 2021

"Το ΠΜΣ στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις είναι ένα σύγχρονο, καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μέσα από το πρόγραμμα αποκτώνται γνώσεις, όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και σε πρακτικό, καθώς οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προσομοιώσεις διαπραγματεύσεων ήδη από τον πρώτο μήνα των σπουδών τους. Ο άρτιος, διεπιστημονικός, σχεδιασμός των μαθημάτων από το σύνολο του διδακτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με το πραγματικό ενδιαφέρον που αυτοί επιδεικνύουν για τους φοιτητές, καταστούν το ΠΜΣ στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις κορυφαία επιλογή σπουδών.

Η συνολική εμπειρία μου από το πρόγραμμα ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία. Όχι μόνο έλαβα πολύτιμες γνώσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική μου εξέλιξη, αλλά είχα επίσης την ευκαιρία να εκπροσωπήσω το ΟΠΑ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα διαπραγματεύσεων (TNC), όπου διεύρυνα ακόμα περισσότερο τους διαπραγματευτικούς μου ορίζοντες και τον κύκλο των επαφών μου. Συστήνω το ΠΜΣ στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις ανεπιφύλακτα!"

Ελένη Μαρία Καλαφάτη | Σειρά 2019

"Το ΠΜΣ στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών με διεπιστημονικό χαρακτήρα, απευθυνόμενο σε πτυχιούχους προερχόμενους από ευρεία δέσμη επιστημών. Η σωστά διαρθρωμένη μορφή του, η πρωτοτυπία του περιεχομένου, το υψηλό επίπεδο σπουδών και οι εγνωσμένου κύρους καθηγητές είναι μερικά από τα στοιχεία που το καθιστούν μοναδικό στον ελλαδικό χώρο και αποτελούν σημαντικό κίνητρο για κάθε υποψήφιο.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μπορώ μετά βεβαιότητας να πω πως η εμπειρία μου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ειδικότερα, το επίπεδο σπουδών ήταν εφάμιλλο της φήμης και του κύρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όντας υψηλότατο, καθώς επίσης και το σύνολο των μαθημάτων άρμοζε επακριβώς σε όσα θα αξίωνε να διδαχθεί και να αποκομίσει ένας φοιτητής που το επέλεξε. Τέλος, αξίζει να σημειωθούν το ενδιαφέρον και η αρωγή των διδασκόντων και ιδιαιτέρως του διευθυντή του προγράμματος, ο οποίος ήταν πάντα παρών και διαθέσιμος σε οποιοδήποτε πρόβλημα ανέκυπτε, δίνοντας άμεσα λύση χωρίς χρονοτριβή."

Καρλατήρας Γεώργιος | Σειρά 2019

Γιατί κάποιος να επιλέξει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις;

"Γιατί στην Ελλάδα είναι το πρώτο και μοναδικό στον τομέα του δημόσιο πανεπιστήμιο. Γιατί είναι ένα πρόγραμμα που συνεχώς εξελίσσεται βάσει νέων δεδομένων, αλλά κυρίως γιατί οι γνώσεις και το κύρος που προσφέρει οδηγούν σε μία τεράστια αγορά εργασίας.

Θεωρω πολύ τυχερό τον εαυτό μου που επιλέχθηκα ως μια από τις πρώτες φοιτήτριες του τμήματος. Οι γνώσεις που πήρα ήταν ένα πολύτιμο εφόδιο για ποικίλους επαγγελματικούς ελιγμούς, ενώ οι ισχυροί διαπροσωπικοι δεσμοί με τους υπόλοιπους φοιτητές και τους διδάσκοντες έκαναν την εμπειρία ακόμα πιο μοναδική. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα."

Χαλκιαδάκη Μαρία Άννα | Σειρά 2019

Γιατί κάποιος να επιλέξει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις

"Γιατί είναι καινοτόμο και  διαφορετικό - Συνδυάζει θεωρία διεθνών Σχέσεων και Οικονομική Ανάλυση. Θεωρητικό και πρακτικό στοιχείο - Εμπεριέχει διεπιστημονικό πνεύμα - Δεν είναι μονοδιάστατο δεν έχει συγκεκριμένη σχολή σκέψης, εμπεριέχει διαφορετικές - Διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες μέσα από τα μαθήματα που διδάσκει και εμφανίζει αναλύσεις που δεν μπορείς να βρεις εύκολα στο διαδίκτυο - Καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση - Μεγαλη εκτίμηση και θαυμασμό στο ΟΠΑ από τους επαγγελματικούς χώρους - Η εμπειρία ήταν άριστη - Οι καθηγητές έχουν γνώση σε βάθος του αντικειμένου που διδάσκουν"

Κουτέρης Βασίλειος | Σειρά 2019

"Το Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις, το μοναδικό πρόγραμμα στον συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα, συνδυάζει τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές γνώσεις, μέσα από μια ομάδα υψηλού κύρους ακαδημαϊκών και επαγγελματιών του χώρου.

Η γνώση, η εμπειρία, το networking και η υψηλή εξειδίκευση με βοήθησαν να καλλιεργήσω περισσότερο την αναλυτική και κριτική μου σκέψη, καθώς και τη διεπιστημονική προσέγγιση σε τομείς όπως η παγκόσμια πολιτική, η οικονομία, οι διεθνείς σχέσεις, αντιλαμβάνοντας τη σημασία της διαπραγμάτευσης στα πεδία αυτά."

Ζούμπος Βασίλειος | Σειρά 2019

Συνεργάτες-Υποστηρικτές