Beyond Division: Navigating Conflict in a Polarized World

Στις 11 Οκτωβρίου 2025, το ΠΜΣ Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Mercury Negotiation Academy (MNA) διοργάνωσαν το εργαστήριο «Beyond Division: Navigating Conflict in a Polarized World», υπό την αιγίδα του Institute for Global Negotiation (IGN).

Με την καθοδήγηση της κ. Ελένης-Μαρίας Καλαφάτη, αποφοίτου του ΠΜΣ και μέλους του Advisory Board της MNA, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε βιωματικές ασκήσεις και ομαδικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες ανέπτυξαν δεξιότητες διαπραγμάτευσης, καθώς και νέους τρόπους επικοινωνίας, κατανόησης και διαχείρισης δύσκολων διαλόγων.

Παράλληλα, διεύρυναν την οπτική τους πάνω στη διαχείριση συγκρούσεων, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση και την ενεργητική ακρόαση ως θεμελιώδεις δεξιότητες για τη γεφύρωση διαφορών σε ένα σύνθετο και πολωμένο παγκόσμιο περιβάλλον.