• Ελληνικά
  • English

Το Πρόγραμμα

Στόχος του ΠΜΣ είναι να προετοιμάσει στελέχη και ερευνητές που να μπορούν να συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο γνώσεις στη διοικητική επιστήμη, πληροφοριακές τεχνολογίες και οργανωσιακές σπουδές με σκοπό την αποδοτική διοίκηση οργανισμών και επιχειρήσεων.

Για να επιτευχθεί αυτό οι φοιτητές παρακολουθούν (και εξετάζονται) σε μαθήματα που προέρχονται από τις επιστημονικές περιοχές που υποστηρίζονται από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας:

  • Ποσοτικές Μέθοδοι και Επιχειρησιακή Έρευνα,
  • Διοίκηση Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικό Επιχειρείν,
  • Οργανωσιακές Σπουδές και Επιχειρηματική Στρατηγική,
  • Εφοδιαστική Αλυσίδα και Διοίκηση Μεταφορών.

Οι φοιτητές που τελειώνουν επιτυχώς το ΠΜΣ έχουν την δυνατότητα να κάνουν αίτηση και εφόσον γίνουν αποδεκτοί να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Διδακτορικό Προγράμμα του Τμήματος Διοικητικης Επιστήμης και Τεχνολογιας.

To Πρόγραμμα προσφέρεται για φοιτητές πλήρους φοίτησης (2 εξάμηνα και διπλωματική εργασία) και για φοιτητές μερικής φοίτησης (4 εξάμηνα και διπλωματική εργασία).

Bασικά Στοιχεία

Έναρξη: Σεπτέμβριος 2024

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 29/3/2024 (ολοκλήρωση α' κύκλου αιτήσεων)      

28/6/2024 (ολοκλήρωση β' κύκλου αιτήσεων)  

Διάρκεια: 5 εξάμηνα (μερικής φοίτησης)

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά/Αγγλικά

Προαπαιτούμενα: Πτυχίο ΑΕΙ / Αγγλικά Επιπέδου Γ1 ή Γ2 / Βεβαίωση Εργασίας (μόνο μερικής φοίτησης)

Δίδακτρα: 6,000€ (μερικής φοίτησης)

Πώς κάνω αίτηση

Νέα

Είπαν για εμάς

Το μεταπτυχιακό Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του ΟΠΑ ξεπέρασε τις προσδοκίες και ελπίδες μου. Ο συνδυασμός εξετάσεων και εργασιών ήταν ιδανικός, γιατί όχι μόνο μου επέτρεψε να βάλω σε πράξη αυτά που μαθαίναμε κατά τις διαλέξεις, αλλά και να γνωρίσω καλύτερα τον οργανισμό στον οποίο εργαζόμουν. Μου έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξω τμήμα στην εταιρεία μου και να ακολουθήσω τον κλάδο των Data Analytics, γεγονός που δεν μπορούσα καν να φανταστώ όταν άρχισα το μεταπτυχιακό. Τουλάχιστον τα μισά μαθήματα του προγράμματος, με βοήθησαν να μάθω και να κατανοήσω το πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις να διαχειρίζεσαι την τεχνολογία και τα data, να μπορείς να τα αξιοποιήσεις, ώστε μέσα από την ανάλυση και την επεξεργασία τους  να προσθέτεις αξία στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Στα δύο χρόνια σπουδών μου στο πρόγραμμα, τόσο οι καθηγητές όσο και το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος, ήταν πρόθυμοι να με βοηθήσουν κάθε στιγμή που χρειαζόμουν καθοδήγηση και οποιαδήποτε βοήθεια. Επιπλέον, ακόμα και μετά την αποφοίτησή μου, όποτε χρειάστηκα βοήθεια οι άνθρωποι του προγράμματος ήταν εκεί για εμένα. Ήταν εκεί για να συμβουλευθώ την επιστημονική τους προσέγγιση σε θέματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, για να προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των προκλήσεων στην εργασία μου, όπως επίσης για να ζητήσω ακόμα και την προσωπική τους γνώμη για τα μελλοντικά επαγγελματικά μου βήματα.

Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους που ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και θεωρώ ότι συνολικά ήταν μια πολύ θετική εμπειρία. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του προγράμματος σπουδών είναι να βοηθήσει  το φοιτητή να αντιληφθεί τις δυνατότητες της  τεχνολογίας, να αξιοποιήσει τα data των επιχειρήσεων και μέσα από την ανάλυση και την επεξεργασία τους να είναι σε θέση να προτείνει και να πάρει στρατηγικές και επιχειρησιακές αποφάσεις. Τα προσφερόμενα μαθήματα καλύπτουν εργαλεία ανάλυσης δεδομένων, γλώσσες προγραμματισμού, διοίκησης επιχειρήσεων, στρατηγικών μοντέλων αποφάσεων αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία του business and technical skills σε μία επιχείρηση.

Σοφία Κατσούλη, Απόφοιτη Μερικής Φοίτησης 2017-19 , Business Analyst – PwC Business Solutions ΑΕ

Συνιστώ ανεπιφύλακτα το ΠΜΣ στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Προσωπικά όχι μόνο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου όσον αφορά το υψηλό επίπεδο σπουδών, αλλά ενθάρρυνε σημαντικά και τη δικτύωση μεταξύ φοιτητών, καθηγητών και φορέων από τον κόσμο του επιχειρείν.

Η εμπειρία που απέκτησα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα βοήθησε ώστε πλέον να δραστηριοποιούμαι στο happy-plants.gr, την plant ecommerce startup που ξεκίνησα στα πλαίσια του μεταπτυχιακού. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το εν λόγω πρόγραμμα σε κάθε υποψήφιο.

Βασίλης Βαρσάμης, Απόφοιτος Μερικής Φοίτησης 2018-20, Founder @ happyplants.gr

Ήμουν στην πρώτη χρονιά που έτρεξε το μεταπτυχιακό. Ένα πρόγραμμα πολύ απαιτητικό μα, ακριβώς για αυτό τον λόγο, εξαιρετικά ενδιαφέρον. Η δομή του προγράμματος είναι τέτοια που θέτει αρχικά κοινές οριζόντιες βάσεις ώστε έπειτα να επιλέξει κανείς το κατακόρυφο stream στο οποίο θέλει να εστιάσει. Με αυτό τον τρόπο, άνθρωποι που επέλεξαν Πληροφοριακά Συστήματα, έχουν γενικές γνώσεις και σε θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ άνθρωποι που επέλεξαν ΔΑΔ, έχουν γνώση και στις Τεχνικές Βελτιστοποίησης. Αυτά, σε συνδυασμό με την πολύ δυνατή σχέση που έχει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα με την αγορά, το καθιστούν εξαιρετικά χρήσιμο.

Άκης Αθανασιάδης, Απόφοιτος Πλήρους Φοίτησης 2015-2016, Business & Technology Integration Consultant

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που συμμετείχα στο Μεταπτυχιακό "Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία". Ένα υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όπου ο συνδυασμός γνώσεων από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, η συναναστροφή και ανταλλαγή απόψεων με τους συμφοιτητές, αλλά και η ποιότητα των διδασκόντων, αποτέλεσαν σημαντικά εφόδια στη μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

Δημήτρης Κεφαλόπουλος, Απόφοιτος Μερικής Φοίτησης 2016-18, eCommerce Lead Pharma Channel

Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους που ολοκλήρωσαν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και θεωρώ ότι συνολικά ήταν μια πολύ θετική εμπειρία. Ήδη, από τα μισά περίπου του προγράμματος, κατάφερα να ανελιχθώ επαγγελματικά, τόσο μισθολογικά όσο και ιεραρχικά, ενώ πλέον με την εμπειρία μου αλλά και το ακαδημαϊκό μου υπόβαθρο (σημειώνω ότι ο digital κλάδος είναι ένας ακόρεστος, τουλάχιστον στην Ελλάδα, κλάδος και η κατοχή ενός MSc με βασικές αρχές του digital δεν είναι ακόμα κάτι σύνηθες), μου έχουν προσφέρει ένα δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά & σίγουρα δεν αγχώνομαι για το επαγγελματικό μου μέλλον παρά μόνο για το πώς θα το απογειώσω!

Βασιλική Τιακούδη, Απόφοιτη Μερικής Φοίτησης 2016-18, Senior Digital Marketing Manager at Greek Internet Marketing

Το μεταπτυχιακό στην Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του ΟΠΑ ήταν ένα από τα καλύτερα βήματα για την επαγγελματική μου καριέρα. Όχι μόνο με επάνδρωσε με γνώσεις άμεσα συνυφασμένες με τις απαιτήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και της σύγχρονής αγοράς εργασίας αλλά και μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω ένα ευρύ πεδίο γνώσεων διαφορετικών κλάδων με αποτέλεσμα να αναπτυχθώ σε ένα ανταγωνιστικό στέλεχος το οποίο σήμερα δραστηριοποιείται σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. Όλα αυτά χάρη στο απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών και στην υψηλή κατάρτιση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αριστείδης Δουβαράς, Απόφοιτος Πλήρους Φοίτησης 2016-17 , Product Owner | Sr.Data Scientist @ Deutsche Telekom

Είχα την τύχη να είμαι από τους πρώτους που αποφοίτησαν από το Μεταπτυχιακό στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό μου άνοιξε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες, με ώθησε να αναπτύξω τις γνώσεις και τις δεξιότητες μου, ενώ μου προσέφερε εξαιρετικές εμπειρίες μέσα από την εμπλοκή μου σε προγράμματα όπως το EU-xcel, InnoJam++, κ.α. Οι άνθρωποι-πρότυπα που γνώρισα, οι στιγμές που έζησα, και τα συναισθήματα που ένιωσα σε αυτή τη διαδρομή, συνέβαλαν αποφασιστικά στην πορεία που έχω ακολουθήσει ως σήμερα.

Έλενα Βελή, Απόφοιτη Πλήρους Φοίτησης 2015-16, Technology Strategy and Transformation Consultant at Deloitte

Κατά την διάρκεια της έως στιγμής επαγγελματικής μου καριέρας επιβεβαιώνεται καθημερινά το υψηλό επίπεδο σπουδών και ευρύτερης τεχνογνωσίας που το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία μας παρείχε. Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις επιχειρησιακές ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής και τόσο με την παροχή θεωρητικών αλλά και τεχνικών γνώσεων, σφυρηλατεί την νέα γενιά επιστημόνων και στελεχών, καθιστώντας τους άκρως ανταγωνιστικούς και ικανούς στο να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις υψηλές ανάγκες της επιχειρηματικότητας του παρόντος και του μέλλοντος.

Ζωή Μαμούρα, Απόφοιτη Πλήρους Φοίτησης 2015-16, Regulatory Capital Analyst - Alpha Bank