Κωνσταντίνα Γεωργάκη

Απόφοιτη Μ&Ε, ΟΠΑ
Φοιτήτρια ΜΒΑ, Sloan MIT

Φοίτησα στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2002 ως το 2006. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, τόσο από άποψη διδασκαλίας όσο και από την άποψη των συμφοιτητών.  Το γεγονός ότι συνάδελφοι από άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου διάλεγαν μαθήματα επιλογής απο το τμήμα μας λέει πολλά!

Επιπροσθέτως είχα την ευκαιρία να πάω σαν φοιτήτρια του προγράμματος ανταλλαγής Erasmus στην Κόρδοβα της Ισπανίας. Αυτή η εμπειρία εμπλούτισε σημαντικά τον ορίζοντα μου και το συνιστώ σε κάθε φοιτητή του τμήματος να εξερευνήσει τις επιλογές του σε σχέση με διεθνή προγράμματα. 

Το καλό όνομα του τμήματος και η πολύ καλή κατάρτιση που προσφέρει έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να κερδίσω υποτροφία για μεταπτυχιακό στο Emerson College της Βοστώνης των Η.Π.Α. αμέσως μετά την αποφοίτηση μου. Ακόμα και αν κάποιος φοιτητής δεν ενδιαφέρεται για μεταπτυχιακό άμεσα, απόφοιτοι του τμήματος μας έχουν πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, όπως  διαπίστωσα από μια τρίμηνη πρακτική στο τμήμα Product Marketing μιας μεγάλης εταιρίας οικιακών συσκευών που έκανα κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους σπουδών μου.

Εν μέσω του δύσκολου οικονομικού κλίματος που επικρατεί, το τμήμα μας δίνει πολύ γερά εφόδια και για αυτό για μένα θα είναι πάντα το δικό μου alma mater!