Νίκος Κυρέζης

Διδάκτωρ του τμήματος, Μ&Ε, ΟΠΑ

Ερχόμενος στην Αθήνα από το Ηράκλειο Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 1984 και περνώντας την πόρτα της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. για να εγγραφώ ως προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ο.Δ.Ε., δε θα μπορούσα να φανταστώ, ούτε καν να ονειρευτώ, ότι η πόρτα αυτή θα ήταν η είσοδος του δεύτερου σπιτιού μου, μιας νέας «οικογένειας», ενός νέου κύκλου πολλών και καλών, των καλύτερων, φίλων της ζωής μου. 

Πρώτα από όλα λοιπόν, προπτυχιακός φοιτητής, όπου τότε παίρναμε ειδικότητα στο 3ο έτος. Και φυσικά, η νεοφερμένη στο πανεπιστήμιο τριάδα των γιομάτο ενθουσιασμό «δασκάλων», Αυλωνίτη-Παπαβασιλείου-Κουρεμένου, με ενέπνευσαν να ασχοληθώ με το Μάρκετινγκ. Έκτοτε, ούτε το άφησα ποτέ, αλλά ούτε εκείνο με άφησε… 

Μετά από 10 χρόνια από την αποφοίτησή μου, μόλις έμαθα ότι ξεκινάει στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. το 1ο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για Μάρκετινγκ στην Ελλάδα (1998), έτρεξα «χωρίς δεύτερη κουβέντα». Δεν με πείραξε ποτέ που ερχόμουνα για δυο χρόνια κάθε 15μέρες από την Κρήτη, γιατί η νέα αυτή γνωριμία με το Μάρκετινγκ και τους ανθρώπους του με ανανέωνε και με «γέμιζε». Πέρα από τους γνωστούς καθηγητές, νέοι «δάσκαλοι», νέοι φίλοι: Δημητριάδης, Γούναρης, Ευαγγελάτος, Λυμπερόπουλος, Καλλιαμπέτσος, Σκεύη και πολλοί άλλοι. 

Αυτή η οικογένεια μου έδωσε το κίνητρο να προχωρήσω στην υλοποίηση ενός ονείρου μου: Διδακτορικό στο Μάρκετινγκ! Ένα προκλητικό ταξίδι με καπετάνιο τον Δημητριάδη, τους «δασκάλους» ως πυξίδα και χάρτες αναλυτικούς, τους φίλους ως συνταξιδιώτες και εμένα στα πανιά και τα σχοινιά. Το όνομα του σκάφους: «Εμπιστοσύνη». Ναι, το ταξίδι πραγματοποιήθηκε, 2004-2006! 

Χωρίς να είμαι τυπικό μέλος του τμήματος, σίγουρα αισθάνομαι μέρος του. Και γνωρίζω ότι έτσι αισθάνονται πάρα πολλοί απόφοιτοι του τμήματος, είτε προπτυχιακοί είτε μεταπτυχιακοί και διδάκτορες. Αισθάνονται αυτή τη ζεστή «οικογένεια» που τους έχει δώσει τόσα πολλά εφόδια για τη ζωή τους. Σε καθετί που κάνουμε στη ζωή μας μετράει το τελικό αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα από τη συνύπαρξη του καθένα μας με το τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και τους ανθρώπους του είναι πολύτιμο, τόσο συναισθηματικά όσο και ορθολογικά.

Εύχομαι «Χρόνια Πολλά» στο τμήμα και στους ανθρώπους του να έχουν τη δύναμη να εκπληρώσουν μια σημαντική αποστολή του, την ουσιαστική συνεισφορά του στην ανάπτυξη της χώρας μας!

“Χρόνια Πολλά στο Μάρκετινγκ, αλλά και στη συντέκνισσα, την Επικοινωνία, δυο έννοιες π΄από μόνες τους αλλάζουν Κοινωνία.

Εύχομαι ολόψυχα να έχουν πάντα Ειρήνη και στ΄ όνομα της χώρας μας να δίνουν Εμπιστοσύνη