Εβίτα Αγαλιανού

Απόφοιτη, Μ&Ε, ΟΠΑ
Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Από τη φοίτησή μου στο τμήμα Marketing και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποκόμισα μόνο θετικές εμπειρίες.

Ένα πανεπιστημιακό τμήμα προσανατολισμένο στα δεδομένα της εποχής μας με ιδιαίτερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες και με άμεση επαφή με την αγορά εργασίας μέσω του ακαδημαϊκού προσωπικού που το στελεχώνει.

Ο συνδυασμός της θεωρίας με την πράξη και την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, η σύνδεση ποσοτικών και ποιοτικών θεματικών ενοτήτων στο πρόγραμμα σπουδών και φυσικά η γενική εκπαίδευση σε συνδυασμό με την εξειδίκευση στο Marketing και την Επικοινωνία παρέχουν στους αποφοίτους ένα πλήρη και συνεκτικό ιστό εφοδίων που βοηθά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους αλλά και στο ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Μετά το πέρας των προπτυχιακών σπουδών μου η αίτηση μου για ένα ερευνητικό Μεταπτυχιακό στον τομέα των Μέσων και της Επικοινωνίας στο London School of Economics and Political Science (LSE) έγινε αμέσως αποδεκτή.

Με ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό από δύο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια ξεκίνησα την επαγγελματική σταδιοδρομία μου με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία ήρθε ακριβώς με την ολοκλήρωση των σπουδών μου, ως ασκούμενη στον τομέα της Επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Από τότε έως και σήμερα ζω στις Βρυξέλλες και εργάζομαι στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την Ελλάδα.

Τι δε θα ξεχάσω; Τον κόμπο στο στομάχι όταν όντας μόλις 18 χρονών έπρεπε να παρουσιάσουμε την ομαδική εργασία μας και να δεχτούμε τις ερωτήσεις των συναδέλφων μας μπροστά σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο. Μεγάλο το άγχος τότε μεν, η καλύτερη προετοιμασία όμως πριν να βγούμε στην αγορά εργασίας δε...