Επιστημονική Ομάδα Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης

"Σ᾿ αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους.

Πρέπει ν᾿ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται"

Γιώργος Σεφέρης, Ομιλία κατά την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Στοκχόλμη (10/12/1963)


Ο Χορός των Μουσών, Νικόλαος Γύζης (1842-1901)

Η Επιστημονική Ομάδα αποτελεί μια καινοτομία του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και εκπαίδευση των υποψήφιων εκπαιδευτικών μετά την αποφοίτησή τους από το Πρόγραμμα.

Η Επιστημονική Ομάδα αναπτύσσει πολύπλευρες ερευνητικές δράσεις στις επιστήμες της αγωγής στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ συμμετέχει ενεργητικά στην εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης.

Στην Επιστημονική Ομάδα συμμετέχουν απόφοιτοι του ΟΠΑ και του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης οι οποίοι διακρίθηκαν για το ήθος και τις επιδόσεις τους.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2022-2023

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

ΣΟΦΙΑ ΓΕΟΡΓΟΓΑΛΑ, Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

ΓΚΟΥΜΑ ΑΝΔΡΙΑΝΗ, Τμήμα Πληροφορικής

ΚΑΣΙΟΛΑ ΕΙΡΗΝΗ  Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

ΚΟΝΤΕΑ ΑΝΝΑ,  Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ,  Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΜΠΡΙΝΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Επικεφαλής

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ,  Τμήμα Πληροφορικής

ΤΟΥΜΑΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ,  Τμήμα Πληροφορικής

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ/ΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ,  Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης (2018-2021)

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΛΩΡΑ,  Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (2021-2022)

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  Τμήμα Πληροφορικής (2019-2023)

ΠΑΠΑΧΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων(2019-2023)

ΣΑΡΑΒΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Τμήμα Πληροφορικής (2010-2018)

ΨΩΝΗ ΕΒΙΤΑ,  Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών(2016-2021)


"Η ομαδική εργασία είναι η ικανότητα να δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα κοινό όραμα.

Είναι το καύσιμο που επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να συμμετάσχουν σε σπουδαία αποτελέσματα"

Andrew Carnegie, 1835-1919


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Outstanding Reviewer Award στην Δρ Βασιλική Μπρίνια,

Επιστημονικής υπεύθυνης του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

H Δρ Βασιλική Μπρίνια διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερου reviewer (Outstanding reviewer award) για το περιοδικό Journal of Applied Research in Higher Education από το Emerald Literati Awards for Excellence για το 2020.

Outstanding Reviewer Award στην Βασιλική Μπρίνια, τμήμα Πληροφορικής, Επιστημονική υπεύθυνη Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H Βασιλική Μπρίνια διακρίθηκε ως μέλος του Editorial Board με το βραβείο καλύτερου reviewer (Outstanding reviewer award) για το περιοδικό Higher Education, Skills and Work-Based Learning από το Emerald Literati Awards for
Excellence για το 2022.


ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

Η Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2020. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Είναι κάτοχος πτυχίου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Στο πλαίσιο του Προγράμματος πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στη διδασκαλία οικονομικών μαθημάτων σε δημόσια σχολεία. Παράλληλα, συνεχίζει τις σπουδές της στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει στο επιστημονικό περιοδικό για την οικονομική επιστήμη "Ξενοφών". Έχει παρακολουθήσει ημερίδες για την «Αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση», «Τέχνη και Εκπαίδευση», «Ενεργειακές Αγορές, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα», «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Εθνικής Άμυνας» και «Ηγεσία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα». Γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα και καλά την τουρκική γλώσσα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα σύγχρονου πιάνου, φωνητικής και είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας (Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών – Τμήμα Αρμονίας).

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

Η Χριστίνα Βασιλοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ και του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Κοινωνιολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου ολοκλήρωσε τη διπλωματική της εργασία με θέμα «Έγκλειστα Ζώα και Βιοπολιτική Εξουσία στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο». Εργάζεται ως ιδιωτική εκπαιδευτικός Πολιτικής Οικονομίας, Κοινωνιολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή και τη μετάφραση άρθρων, κειμένων και ερευνών που αφορούν τις σχέσεις του ανθρώπινου με τα μη ανθρώπινα ζώα (John Berger, Γιατί να Κοιτάμε τα Ζώα, εκδ. Κυαναυγή, 2019 & Christina Vasilopoulou, The Donkeys of Santorini: Workers or Slaves, From beasts of burden to animal ambassadors, ed. C. Kline & J. Rickly, De Gruyter, 2021). Συμμετέχει στην Επιστημονική ομάδα του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης.

ΓΕΩΡΓΟΓΑΛΑ ΣΟΦΙΑ, Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

Η Σοφία Γεωργογάλα γεννήθηκε το 2001 στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και απόφοιτη του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, ασχολείται με τη φωτογραφία και τον χορό (κάτοχος πτυχίου SDS General Graded Qualification in Spanish Dance Level 3/Grade 6- Pass with Distinction). Επίσης, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2022 23, παρακολούθησε τα σεμινάρια Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, εκπαίδευση επάνω στο Job Crafting και σεμινάριο Ναυαγοσωστικής και Πρώτων Βοηθειών, που διοργανώθηκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το καλοκαίρι του 2022 εκπόνησε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα μισθοδοσίας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας. Κατά την τρέχουσα περίοδο, εκπονεί τη διπλωματική της εργασία και παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα σχετικά με την ανάπτυξη ιστοσελίδων (Web Development) και με την Διασφάλιση Ποιότητας στο πανεπιστήμιο. Από το 2023 είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης.

ΓΚΟΥΜΑ ΑΝΔΡΙΑΝΗ, Τμήμα Πληροφορικής

Η Ανδριανή Γκούμα είναι απόφοιτη του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ανάπτυξη και Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτη του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα του Προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Κατά τη φοίτησή της στο Πρόγραμμα, ήταν μέλος των ομάδων των οποίων οι εργασίες διακρίθηκαν μετά από κρίση από επιστημονικές επιτροπές [«Αφιέρωμα ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ : 100 Χρόνια Αρωγής στην Ελληνική Οικονομική Εκπαίδευση», δημοσιευμένη στο Οικονομικό Περιοδικό «ΞΕΝΟΦΩΝ», Τεύχος 5, Ιούνιος 2020 & «Προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας στο πλαίσιο της Αθηναϊκής τριλογίας: Πολιτιστικές Διαδρομές RouteForYou»]. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Κατέχει άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας (πιστοποιημένη από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Έχει συμμετάσχει στη διαδικασία Πιστοποίησης του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών [Φεβρουάριος 2019/Επικεφαλής: Μπουραντώνης Δημήτριος, Αναπληρωτής Πρύτανη] και στη διαδικασία Πιστοποίησης του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από την Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) [Ιούνιος 2019]. Έχει ασχοληθεί με το Digital Marketing και Web Analytics και έχει λάβει μέρος σε επιχειρηματικά workshops. Είναι κάτοχος Digital Marketing Business Diploma.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Τμήμα Πληροφορικής

Ο Δήμος Αλέξανδρος είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα παράλληλων (Minor) σπουδών στα Χρηματοοικονομικά, του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας – Deree. Εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια ως εκπαιδευτικός σε φροντιστήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ως αναλυτής σε μεγάλο τραπεζικό όμιλο. Είναι μέλος της Επιστημονικής ομάδας Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ έχοντας ολοκληρώσει σε συνεργασία με την Δρα. Βασιλική Μπρίνια και την κα. Ελένη Μιχοπούλου την πρώτη του δημοσίευση στο “International Journal of Management in Education”.

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΦΛΩΡΑ, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Η Φλώρα Θεοδώρου είναι κάτοχος του πτυχίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης. Στα πλαίσια του Προγράμματος έκανε πρακτική άσκηση στη διδασκαλία οικονομικών σε δημόσια Λύκεια. Επιπλέον, πραγματοποίησε την πρακτική της στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας της Ελλάδος. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ παράλληλα παραδίδει μαθήματα οικονομικών σε μαθητές Λυκείου και φοιτητές. Επίσης, απασχολείται τη θερινή περίοδο (Απρίλιος-Οκτώβριος) σε Τουριστικό Γραφείο. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική Γλώσσα, μαθαίνει Γαλλικά και κατέχει πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ. Από την προσχολική ηλικία ασχολείται με τη Μουσική (κιθάρα, λαούτο, θεωρία, παραδοσιακοί χοροί). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Digital Marketing, Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Καινοτόμων Μεθόδων Διδασκαλίας Οικονομικών και ημερίδες που αφορούν τον Τουρισμό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ζητήματα Marketing και Επικοινωνίας, θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης, τον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στη διδασκαλία των οικονομικών. Πιστεύει πλήρως στη συλλογική προσπάθεια, που πραγματώνει και υλοποιεί κοινά οράματα. Γι΄αυτό συμμετέχει ως ενεργό μέλος σε Πολιτιστικούς και Οικολογικούς Συλλόγους.

ΚΑΣΙΟΛΑ ΕΙΡΗΝΗ, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

Η Ειρήνη Κασιόλα είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο του Προγράμματος πραγματοποίησε παρακολουθήσεις και πρακτική άσκηση στη διδασκαλία των μαθημάτων «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και «Πολιτική Παιδεία» σε δημόσια σχολεία. Γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική γλώσσα και καλά την ισπανική γλώσσα. Ολοκλήρωσε με άριστα το σεμινάριο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΟΠΑ, ενώ παρακολουθεί σεμινάριο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει επιστημονικές εκδηλώσεις σχετικά με την «Ενεργειακή Μετάβαση - Κλιματική Αλλαγή: Σωτηρία ή Ολοκαύτωμα του πλανήτη» και την «Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι», καθώς και τη σειρά των Διαλέξεων του Σεμιναρίου Jean Monnet 2023 με τίτλο: “Θέματα Λειτουργίας της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Οικονομίας”. Το διάστημα 2019-2022 εργάστηκε στις πωλήσεις και στην εξυπηρέτηση πελατών σε επιχείρηση λαχανικών και αρωματικών φυτών. Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2023.

ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Ο Χρήστος Κατσιώνης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ, εργάζεται στον τομέα του μάρκετινγκ και των πωλήσεων και είναι απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επιδείξει έντονη εθελοντική δράση στο Ίδρυμα του ΟΠΑ, αποτελώντας μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Αγώνα Δρόμου του Πανεπιστημίου - ΟΠΑ Run 2018, προσφέροντας στους τομείς της εύρεσης χορηγιών και της διαχείρισης των εθελοντών, ενώ αποτελεί επί σειρά ετών μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρητορικού Ομίλου ΟΠΑ. Έχει εργαστεί επίσης στις τοπικές επιτροπές των φοιτητικών συλλόγων AIESEC LC Athens και ESN Athens AUEB, βοηθώντας τόσο συμφοιτητές του να αναζητήσουν κατάλληλα προγράμματα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, όσο και εισερχόμενους φοιτητές Erasmus να προσαρμοστούν στην ακαδημαϊκή ζωή του ΟΠΑ αντίστοιχα. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την ραδιοφωνική παραγωγή και την αρθρογραφία, όντας μέλος της συντακτικής ομάδας της μηνιαίας εφημερίδας του Πανεπιστημίου «ΟΠΑ News». Διακρίθηκε για τις επιδόσεις και την προσφορά του στο Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ και αποτελεί μέλος της Επιστημονικής Ομάδας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

ΚΟΝΤΕΑ ΑΝΝΑ, Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

Η Άννα Κοντέα είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση «Διεθνής Οικονομική και Χρηματοδοτική», έχοντας εκπονήσει διπλωματική εργασία με θέμα «Παγκοσμιοποίηση, φτώχεια και εισόδημα: Παράγοντες αλληλένδετοι;» και απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετέχει στην Επιστημονική ομάδα του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης. Το 2016 εργάστηκε σε μεγάλο ασφαλιστικό όμιλο, ενώ στη διάρκεια 2018-2019 πραγματοποίησε (μέσω του προγράμματος «Επιστήμες Αγωγής και Εκπαίδευσης» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) παρακολουθήσεις και διδασκαλίες των μαθημάτων «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», «Πολιτική Παιδεία» και «Σύγχρονος Κόσμος» σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Επιπροσθέτως, από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 πραγματοποίησε την τρίμηνη πρακτική της άσκηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δανείων Τοπικής, Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στα Τμήματα (α) Δανείων Τοπικής, Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και (β) Δανείων Επιχειρήσεων Τοπικής, Νομαρχιακής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων. Στη συνέχεια, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2020 εργάστηκε στο τμήμα πωλήσεων ιδιωτικού τηλεφωνικού κέντρου, ενώ από τον Οκτώβριο του 2020 εργάζεται ως ειδική σύμβουλος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γνωρίζει Αγγλικά (Lower ECPE Β2 Michigan), Γαλλικά (Βεβαίωση Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας επίπεδο Β2 Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) και Ρωσικά (επίπεδο Β1). Κατέχει βεβαίωση πιστοποίησης γνώσης χειρισμού Η/Υ (Word, Excel, Power Point) και χειρισμού των οικονομετρικών πακέτων STATA και Eviews (2018), καθώς χειρίζεται και το λογιστικό πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ (HORIZONS), και τα προγράμματα SIEBEL και FRAME.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Τμήμα Ογράνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η Σταυρούλα Μαρινοπούλου είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, είναι απόφοιτη του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσω της Πρακτικής Άσκησης, στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποίησε διδασκαλίες σε δημόσια σχολεία των μαθημάτων Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής Παιδείας της Γ’ και Α’ Λυκείου αντίστοιχα. Ακόμη, κατέχει δίπλωμα άριστης γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας (Certificate of Proficiency in English, ECPE) όπως και πτυχία καλής γνώσης Γερμανικών (Goethe Zertifikat B2) και Ισπανικών (Certificación de Califacion Dele Nivel B1, Instituto Cervantes). Επίσης, έχει παρακολουθήσει το «11o Διεθνές Συνέδριο στην Ανοιχτή και Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και τη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος με θέμα «Management Consulting: Leading the transformation for the new era». Τέλος, μέσω της παρακολούθησης μαθήματων πληροφορικής στο πλαίσιο του πτυχίου της θα λάβω πιστοποίηση για βασική γνώση στην πληροφορική.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Τμήμα Πληροφορικής

O Αναστάσιος Οικονόμου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Ακόμα είναι απόφοιτος του Π.Μ.Σ της Ανάπτυξης και Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα. Από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα εργάζεται εθελοντικά στο κοινωνικό φροντιστήριο Αλίμου ως καθηγητής μαθηματικών, φυσικής και πληροφορικής σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, εργάστηκε ως Data Base Developer and programmer σε συμβουλευτική εταιρεία. Ακόμα απασχολήθηκε από τον Ιανουάριο του 2019 έως και τον Ιανουάριο του 2020 ως Assistant System Administrator στα εργαστήρια του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέρα από την εθελοντική του εργασία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αλίμου, εργάζεται ως καθηγητής πληροφορικής και μαθηματικών σε μεγάλους φροντιστηριακούς ομίλους και ιδιωτικά σχολεία. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γερμανικά. Έχει διακριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, καθώς και πολλές άλλες διακρίσεις σε διασυλλογικούς αγώνες. Τέλος, ήταν μέλος ομάδας φοιτητών του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης οι οποίοι διακρίθηκαν και δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό Ξενοφών άρθρο με θέμα «ΑΣΟΕΕ-ΟΠΑ 100 Χρόνια Αρωγής στην Ελληνική Οικονομική Εκπαίδευση» .

ΠΑΠΑΧΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η Μαρία Αντωνία Παπαχίου ασχολείται με τον τομέα της εκπαίδευσης (διδάσκοντας σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) από το 2015 έως σήμερα και έχει εργαστεί εθελοντικά ως ταμίας σε τοπικό Σύλλογο Εθελοντών. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν πτυχίο από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και πιστοποίηση από το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσω του Προγράμματος παρακολούθησε και δίδαξε «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», «Σύγχρονος Κόσμος», «Αρχές Οικονομίας» και «Στοιχεία Εμπορικού Δικαίου» σε δημόσια Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Έχει ολοκληρώσει σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Μιλάει Αγγλικά (Lower ECCE B2 Michigan) και Γαλλικά (DELF B1). Κατέχει πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ (Word, Excel, Power Point, Access), κατασκευής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας (ACTA, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και βεβαίωση χειρισμού υπολογιστών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετέχει στην Επιστημονική ομάδα του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης.

ΣΑΡΑΒΑΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Τμήμα Πληροφορικής (2010-2018Η Μαρία-Χριστίνα Σαραβάνου κατέχει πτυχίο Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Αθηνών, μεταπτυχιακό δίπλωμα - MSc στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εμπειρία στη διδασκαλία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Υποστήριξε ενεργά την εγκαθίδρυση του Προγράμματος στο ΟΠΑ από το 2010-2018 και ασχολήθηκε με την έρευνα σχετικά με τις μαθησιακές μεθόδους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και με την μάθηση στην εκπαίδευση ενηλίκων. Επιπλέον, τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της και οι δημοσιεύσεις της επικεντρώνονται στην εκπαιδευτική ηγεσία και στη διαχείριση των εκπαιδευτικών μονάδων. Εργάζεται ως ειδικός πληροφορικής στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

ΤΟΥΜΑΝΙΔΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, Τμήμα Πληροφορικής

Η Ανδρομάχη Τουμανίδου έχει ασχοληθεί με το Web Development και με την εκπαίδευση ενηλίκων και ανηλίκων, κυρίως σε δεξιότητες Πληροφορικής. Πλέον εργάζεται ως Java Developer σε ιδιωτική εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ και σταθμός στη ζωή της ήταν η ολοκλήρωση του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ. Συνεχίζει τη συναισθηματική της εμπλοκή με το Πρόγραμμα ως μέλος της ερευνητικής ομάδας και μέντορας των νέων υποψήφιων εκπαιδευτικών Πληροφορικής. Έχει ανώτερες σπουδές στο κλασικό πιάνο και στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι ο περιορισμός των αρνητικών επιπτώσεων της τεχνολογικής προόδου στην ανθρώπινη κοινωνία, καθώς και η χρήση της μουσικής και της τεχνολογίας ως επιταχυντές της μάθησης. Έχει βαθιά πίστη στον Άνθρωπο και στη συλλογική προσπάθεια, ενώ παίρνει πάντα διδάγματα από την παιδική αθωότητα και την αγνότητα των ζώων.

ΨΩΝΗ ΕΒΙΤΑ, Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

Η Εβίτα Ψώνη αποφοίτησε από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πρόγραμμα στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ καθώς και Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΜΠΣ Διοίκησης Υπηρεσιών του ΟΠΑ, με κατεύθυνση Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις, Διαφήμιση, αποφοιτώντας 1η σε σειρά κατάταξης. Απέκτησε ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Deree College, με υποτροφία διάκρισης από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος". Έχει ολοκληρώσει σεμινάρια Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Ειδικής Αγωγής. Διαθέτει μακρά διδακτική πείρα με ανήλικους και ενήλικες και έχει ιδρύσει επιχείρηση παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και συμβουλευτικής καριέρας. Έχει επίσης απασχοληθεί στον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στον τραπεζικό κλάδο, στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, στον κλάδο του τουρισμού και στον κλάδο ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Ασχολείται ενεργά με την εκπαιδευτική έρευνα τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια επί των βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας, επί της διοίκησης της εκπαίδευσης και επί της δυναμικής των ομάδων, μεταξύ άλλων. Είναι μέλος του Editorial Board του International Journal of Learning and Change των εκδόσεων Inderscience. Την τρέχουσα περίοδο, εργάζεται ως στέλεχος διοίκησης στο μεγαλύτερο ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Τέλος, διαθέτει πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και είναι τελειόφοιτη μονωδίας (soprano).