Νέα

 • 22-08-2021

  Καλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές τουλάχιστον 7ου και 8ου εξαμήνου των Τμημάτων του ΟΠΑ που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το μάθημα Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία Ι και ΙΙ στη Γραμματεία του Τμήματός τους αποκλειστικά από 1 Σεπτεμβρίου 2021 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2021. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου της 18ης Απριλίου 2013 (σελ. 26-30 του Πληροφοριακού Εντύπου). Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν μέχρι τις 30/9/2021 στις Γραμματείες και στο site του Προγράμματος https://www.dept.aueb.gr/tep

 • 12-07-2021

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα "Καινοτόμες προσεγγίσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης της Ελευσίνας 2023: Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός και Εκπαίδευση", η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 10/7/21 και ώρα 20:30 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), τον Δήμο Ελευσίνας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023», είχε ως επίκεντρό της τις προτάσεις των φοιτητών/τριών του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ αναφορικά με την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης της Ελευσίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2023.

 • 07-07-2021

  Οι αρχαιολογικοί/ιστορικοί χώροι της Ελλάδας αποτελούν μέρη του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, άξια να προστατευτούν και να αναδειχθούν. Η Ελευσίνα, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2023, διαθέτει ένα σημαντικό πολιτιστικό απόθεμα που εκτείνεται από την αρχαιότητα με τα Ελευσίνια Μυστήρια, εμπλουτίζεται απ’ όλη την ιστορική και βιομηχανική της εξέλιξη στο πέρασμα του χρόνου και φθάνει στις μέρες μας σε ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό και οικονομικό απόθεμα που περιλαμβάνει επιχειρήσεις, φεστιβάλ, λαογραφικούς συλλόγους και μια ενεργή καλλιτεχνικά τοπική κοινότητα.

 • 23-06-2021

  Η συνάντηση των συνεργατών για την αξιολόγηση των σχεδίων εργασίας των φοιτητών/τριών που πήραν μέρος στην καινοτόμο δράση:  «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός», η οποία υλοποιείται με επιτυχία για τέταρτη ακαδημαϊκή χρονιά από το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Σωματείο «Διάζωμα» και τους συνεργαζόμενους φορείς, πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2021 στο γραφείο της δρ Βασιλικής Μπρίνια, διδάσκουσας και επιστημονικής υπεύθυνης του Προγράμματος.  Συμμετείχαν με τη φυσική τους παρουσία και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της  πανδημίας του COVID-19, η δρ Μαίρη Μπελογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος και ο κ. Γεώργιος Τζήρος, οικονομολόγος-εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος του οικονομικού περιοδικού «Ξενοφών». Διαδικτυακά, συμμετείχε η κ. Γεωργία Μανωλοπούλου, MSc Ph. Dc Μουσειολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Διάζωμα.  Απουσίαζε λόγω έκτακτης υποχρέωσης ο δρ Παναγιώτης Μαστραντώνης.

 • 26-05-2021

  Διαδικτυακή Έκθεση Έργων Τέχνης στα πλαίσια της Καινοτόμου Δράσης «Τέχνη & Εκπαίδευση» του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Ο.Π.Α. για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

 • 21-05-2021

  Έπειτα από την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη μας ημερίδα, συνεχίζουμε τις δράσεις μας με σκοπό την ενημέρωση/εκπαίδευση εκπαιδευτικών στο θέμα της ανάπτυξης της συναισθηματικής ωριμότητας των παιδιών, με τη δεύτερη διαδικτυακή μας ημερίδα με θέμα: «Μαθήματα ζωής στο σχολείο: Μια ψυχαναλυτική ματιά στην εκπαίδευση». Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30  Μαϊου 2021, ώρα 10:00 – 13:30, μέσα από την πλατφόρμα zoom. Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη και η δήλωση συμμετοχής απαραίτητη.

 • 26-04-2021

  Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών-Καινοτόμος δράση-Παιδαγωγική Φρενέ έτους 2020-2021: Ο σχολικός συνεταιρισμός σε συνεργασία με το Σκασιαρχείο, από τη θεωρία στην πράξη.

  Οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος γράφουν για την εμπειρία τους…

  «Από την αρχή της χρονιάς 2020-2021 η ομάδα του «Σκασιαρχείου» αποτέλεσε αρωγό στην προσπάθειά μας να επιμορφωθούμε σε σύγχρονες εκπαιδευτικές και μεθόδους που μας εξασφαλίσουν αποτελεσματικότερη επικοινωνία με τους μαθητές και θετικό κλίμα στη σχολική τάξη. Μεταλαμπαδεύοντάς μας γνώσεις και εμπειρίες η ομάδα του Σκασιαρχείου μας βοήθησε να κατανοήσουμε εις βάθος τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της παιδαγωγικής Φρενέ, καθώς και να συνειδητοποιήσουμε την σημασία και τη χρησιμότητα της στη σχολική τάξη. Κάθε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του Σκασιαρχείου ήταν και ένα επιπλέον βήμα στην εμβάθυνσή μας στην παιδαγωγική Φρενέ.

 • 14-04-2021

  Το Εργαστήριο «Παιδαγωγικής και Κοινωνιολογικής Ανάλυσης» του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής οργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Μαθήματα ζωής στο σχολείο: Η σημασία της αυτογνωσίας στην ενδυνάμωση των μαθητών και πως επιτυγχάνεται» το Σάββατο 17 Απριλίου 12:00 έως 14:00.

 • 31-03-2021

  Το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής (5η/03.03.2021 Πράξη της Ολομέλειας) διοργάνωσε την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, ώρα 12:00– 14:00 δίωρο διαδικτυακό σεμινάριο, με θέμα:

  «Μαθήματα ζωής στο σχολείο: Η σημασία της αυτογνωσίας στην ενδυνάμωση των μαθητών/τριών και πως επιτυγχάνεται»

  Τα «Μαθήματα Ζωής», ως βιωματικό εργαστήριο εφαρμόζεται από το 2017 στο προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως μέρος της εκπαίδευσης υποψήφιων εκπαιδευτικών.

 • 24-03-2021

  Ο πολιτισμός αποτελεί βασική προτεραιότητα του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ. Ιδιαίτερα η ενασχόληση των υποψήφιων εκπαιδευτικών με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό έχει κριθεί ως απαραίτητη λόγω των αξιών και των μηνυμάτων που απορρέουν από τον ανθρωποκεντρισμό του ο οποίος περιορίζει τον ατομικισμό και προωθεί την αρμονική συνεργασία και ενσωμάτωση του ανθρώπου στην κοινωνία.

  Για το έτος 2020-2021 έχουν σχεδιαστεί από την Δρ Β. Μπρίνια, επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, μια σειρά επιμορφωτικών δράσεων και συναντήσεων στο πλαίσιο της καινοτόμου δράσης «Επιχειρηματικότητα, Εκπαίδευση και Πολιτισμός» σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα, το περιοδικό Ξενοφών και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ. Το Διάζωμα είναι ένα σωματείο τα μέλη του οποίου έχουν θέσει ως επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους τη συμβολή στην ανάδειξη των μνημείων φύσης και πολιτισμού και την ένταξή τους στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ είναι επιστημονικά αρωγός σε αυτή την προσπάθεια του Διαζώματος.

 • 08-03-2021

  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ στη διαδικτυακή διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» που διοργανώθηκε στις 6 και 7 Μαρτίου από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 • 03-02-2021

  24 Φεβρουαρίου 2021: Έναρξη νέου κύκλου Προγράμματος Προετοιμασίας για την Πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενήλικων για τις Εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ

  Μετά την επιτυχία των προηγούμενων κύκλων, ξεκινάει  ένας νέος κύκλος του Προγράμματος Προετοιμασίας για την Πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενήλικων για τις Εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΟΠΑ.

  Οι εγγραφές λήγουν  στις 14 Φεβρουαρίου 2021 και η διαδικτυακή έναρξη των μαθημάτων είναι στις 24 Φεβρουαρίου 2021.

 • 28-01-2021

  Την Παρασκευή 22/1/2021 δόθηκε το πρώτο ερέθισμα και έγινε το άνοιγμα της αυλαίας για το εαρινό εξάμηνο 2021 και την καινοτόμο Δράση «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός» του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα (υπεύθυνη ομάδα για την καινοτόμο δράση: Δρ Βασιλική Μπρίνια-επιστημονική υπεύθυνη, Δρ Μαίρη Μπελογιάννη, Γεωργία Μανωλοπούλου, Δρ Παναγιώτης Μαστραντώνης και Γεώργιος Τζήρος, επίτιμο μέλος Δρ Θεόδωρος Μπένος), το οικονομικό εκπαιδευτικό περιοδικό «Ξενοφών» με επικεφαλής τον βραβευμένο οικονομολόγο-εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Τζήρο και την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ.

 • 18-01-2021

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση του 2ου τεύχους για το 2020 του επιστημονικού περιοδικού Journal of Education and Teaching Methodology (JETM), του εκδοτικού οίκου NADIA, που εδρεύει στην Αυστραλία. Η Editor-in-Chief του περιοδικού Δρ Βασιλική Μπρίνια, διδάσκουσα και επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ, καθώς και η Associate Editor Δρ Britta Klopsch του Karlsruhe Institute of Technology (KIT) με έδρα την Γερμανία, παρουσίασαν ένα σύνολο άρθρων από εξαιρετικούς διεθνείς ερευνητές με θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και αναμένεται να έχουν αντίκτυπο στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

 • 23-12-2020

  Ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε εσάς και στις οικογένειές σας.

  Το 2021 ας είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, ελπίδα, δύναμη, αγάπη και δημιουργικότητα !

 • 20-12-2020

  Η Τέχνη, και τα συναισθήματα που αυτή γεννά, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ, κάτι που δεν θα μπορούσε να σταματήσει ούτε στις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας.

  Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18/12/2020 οι νέοι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί με την παρουσία της διδάσκουσας και επιστημονικής υπεύθυνης του Προγράμματος Δρ Βασιλικής Μπρίνια, καθώς και μελών της Επιστημονικής Ομάδας, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams, στην έκθεση “The color of phenomenon” του εικαστικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και επί σειρά ετών συνεργάτη του Προγράμματος κ. Γιώργου Σταματάκη. Η ξενάγηση στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον δημιουργό, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της καινοτόμου δράσης «Τέχνη και Εκπαίδευση», η οποία θα ολοκληρωθεί κατά το επερχόμενο εαρινό εξάμηνο, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Προγράμματος να κατασκευάζουν τα δικά τους έργα τέχνης.

 • 24-11-2020

  H Δρ Βασιλική Μπρίνια διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερου reviewer (Outstanding reviewer award) για το περιοδικό Journal of Applied Research in Higher Education από το Emerald Literati Awards for Excellence για το 2020.

 • 01-10-2020

  Ανακοινώθηκε στους ιστότοπους των Γραμματειών και του Προγράμματος https://www.dept.aueb.gr/tep ο πίνακας των αποτελεσμάτων της επιλογής για την ΠΑΔ Ι και ΙΙ ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.

 • 16-09-2020

  2ος Κύκλος Λειτουργίας

  Λήξη Εγγραφών: 11 Οκτωβρίου 2020

  Έναρξη Μαθημάτων: 13 Οκτωβρίου 2020 με eLearning με χρήση Skype

 • 24-08-2020

  Καλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές τουλάχιστον 7ου και 8ου εξαμήνου των Τμημάτων του ΟΠΑ που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το μάθημα Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία Ι και ΙΙ στη Γραμματεία του Τμήματός τους αποκλειστικά από 1 Σεπτεμβρίου 2020 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2020. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου της 18ης Απριλίου 2013 (σελ. 26-30 του Πληροφοριακού Εντύπου). Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν μέχρι τις 30/9/2020 στις Γραμματείες και στο site του Προγράμματος https://www.dept.aueb.gr/tep

 • 07-07-2020

  Θέμα: Προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας στο πλαίσιο της Αθηναϊκής τριλογίας

 • 14-05-2020

  Διαδικτυακή Έκθεση Έργων Τέχνης στα πλαίσια της Καινοτόμου Δράσης «Τέχνη & Εκπαίδευση» του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Ο.Π.Α. για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

 • 29-04-2020

  1ος Κύκλος Λειτουργίας του Προγράμματος Προετοιμασίας για την Πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενήλικων για τις Εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

  Έναρξη Μαθημάτων: 26 Μαΐου 2020  - Λήξη Εγγραφών: 22 Μαΐου 2020

 • 17-04-2020

  Ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε εσάς και στις οικογένειές σας.

 • 28-03-2020

  Μια ακόμη συνεργασία ολοκληρώθηκε! Η συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην αρχή αφορούσε μεμονωμένους συνεργάτες της παιδαγωγικής Freinet με την Βασιλική Μπρίνια, διδάσκουσα και επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου. Ήταν και είναι μια καινοτομία για τα πανεπιστημιακά δεδομένα όταν από το 2014 ο Νίκος Θεοδοσίου με την κάμερα ΖΙΖΑΝΙΟ ήταν από τα πρώτα μέλη μας που συνεργάστηκε μαζί της σε ημερίδες, μαθήματα και ταινίες των φοιτητών. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια η συνεργασία με το «Σκασιαρχείο» και το μάθημά της αφορά ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα 36 ωρών για την παιδαγωγική των νέων συναδέλφων στα σχολεία μας. Μαζί τους κάνουμε τον σχολικό συνεταιρισμό, την εξέλιξη της δεύτερης τεχνικής του Celestin Freinet στο βιβλίο του «Το σχολείο του λαού» (1977), το «Τι Νέα;» και το «Συμβούλιο τάξης». Φέτος το παιδαγωγικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις δυο τελευταίες διαδικυακές – αναγκαστικά εξ αποστάσεως - συναντήσεις στις 20 και 27/3/2020. Όμως κι αυτές άφησαν  μία εγγύτητα!  

 • 06-03-2020

  Περιήγηση στους χώρους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) για τους φοιτητές/τριες του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ

 • 20-02-2020

  Νέο εξάμηνο με νέα σχέδια για τους φοιτητές/τριες του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ

  Με την λήξη της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου 2019-2020 ήρθε και η πρώτη συνάντηση για τους φοιτητές/τριες του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ για το εαρινό εξάμηνο του 2020, την Τετάρτη 19/02/2020.

 • 11-01-2020

  Την Τετάρτη 8/1/2020 δόθηκε το πρώτο ερέθισμα και έγινε το άνοιγμα της αυλαίας για το εαρινό εξάμηνο 2020 και την καινοτόμο δράση «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός» του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα (υπεύθυνη ομάδα για την καινοτόμο δράση: Δρ Βασιλική Μπρίνια-επιστημονική υπεύθυνη, Δρ Θεόδωρος Μπένος, Δρ Μαίρη Μπελογιάννη, Δρ Παναγιώτης Μαστραντώνης), το οικονομικό εκπαιδευτικό περιοδικό «Ξενοφών» με επικεφαλής τον οικονομολόγο-εκπαιδευτικό κ. Γεώργιο Τζήρο, την ΜοΚΕ και το ACEin του ΟΠΑ.

 • 05-01-2020

  Η Δρ Βασιλική Μπρίνια εξελέγη πρόσφατα Editor του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού International Journal of Education Economics and Development, Inderscience UK 

 • 02-01-2020

  Οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ με πρωτοβουλία της Δρ Βασιλικής Μπρίνια την 1η Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:15μμ υποδέχτηκαν την νέα χρονιά και την νέα δεκαετία με μουσική με μία από τις πιο σημαντικές ορχήστρες στον κόσμο, την Φιλαρμονική της Βιέννης!

 • 16-12-2019

  Σε εορταστικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Προγράμματος στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης για το 2019. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 13/12/2019 οι φοιτητές/τριες συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο αφορούσε την Παιδαγωγική του Celestin Freinet το οποίο οργάνωσε η Δρ Βασιλική Μπρίνια σε συνεργασία με την δασκάλα Κατερίνα Παούρη και την εκπαιδευτικό- θεατρολόγο Μαρία Ζαχαροπούλου, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας “Σκασιαρχείο”.

 • 12-12-2019

  Ο κύκλος βιωματικών δραστηριοτήτων-ερεθισμάτων της καινοτόμου δράσης “Τέχνη και Εκπαίδευση” του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε για το χειμερινό εξάμηνο 2019 με την έρευνα πεδίου που έλαβε χώρα την Τετάρτη 11/12/2019 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου 1, όπου στους χώρους του Μεγάρου Σταθάτου φιλοξενείται η έκθεση “In the Realm of the Senses” που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων παρουσίας της Lynda Benglis στον χώρο της τέχνης και αποτελεί την πρώτη ατομική έκθεση της Lynda Benglis σε μουσειακό χώρο στην Ελλάδα.

 • 21-11-2019

  Στο πλαίσιο των ερεθισμάτων σχετικά με την καλλιέργεια της παιδείας του υποψήφιου εκπαιδευτικού σε σύνδεση με την δράση «τέχνη και εκπαίδευση», οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ, συμμετείχαν σε ειδικά σχεδιασμένο βιωματικό εργαστήριο με θέμα “Μουσείο και Εκπαίδευση: Η αξιοποίηση τους στη διδακτική πράξη” στην αναδρομική έκθεση ζωγραφικής “ΠΟΙΗΤΙΚΑ” του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Λεωφόρο Συγγρού 364 στην Καλλιθέα.

 • 08-11-2019

  Σε συνέχεια του κύκλου δραστηριοτήτων της καινοτόμου δράσης “Τέχνη και Εκπαίδευση”, που λαμβάνει χώρα σε πρώτη φάση στο χειμερινό εξάμηνο και θα συνεχιστεί στο εαρινό, οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ συμμετείχαν σε έρευνα πεδίου στην έκθεση ζωγραφικής “Αλέξης Ακριθάκης: τσίκι - τσίκι” προς τιμήν του ομώνυμου εικαστικού. Πιο συγκεκριμένα, το δεύτερο ερέθισμα σχετικά με την καινοτόμο δράση «Τέχνη και Εκπαίδευση» για το φετινό ακαδημαϊκό έτος δόθηκε την Τετάρτη 6/11/2019, όταν οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος συνοδεία της επιστημονικής υπεύθυνης Δρ. Βασιλικής Μπρίνια και των εικαστικών της ΑΣΚΤ κ. Χριστίνας Παναγοπούλου και κ. Γιώργου Δρίτσα, επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Κουμπάρη 1 & Βασιλίσσης Σοφίας στο Κολωνάκι, όπου φιλοξενείται η έκθεση “Τσίκι Τσίκι” με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 80 χρόνων από την γέννηση και 25 χρόνων από τον θάνατο του Έλληνα ζωγράφου, Αλέξη Ακριθάκη. Κατά την περιήγησή τους στους χώρους της συναρπαστικής αυτής έκθεσης, οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν τα έργα της σειράς “τσίκι - τσίκι”, που ως επί το πλείστον φιλοτεχνήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του '60 έως τα μέσα της δεκαετίας του '70, ενώ συνεργαζόμενοι σε ομάδες παρατηρήσαν τα εκθέματα και συζήτησαν τα πολλαπλά μηνύματα που απορρέουν από αυτά εφαρμόζοντας την μέθοδο της αισθητικής παρατήρησης ενός εικαστικού έργου του Perkins από το Project Zero του Harvard School of Education.

 • NEON - Έκθεση φωτογραφίας
  30-10-2019

  Το πρώτο ερέθισμα για φέτος, δόθηκε  σε έναν παλιό χώρο γραφείων του Χρηματιστηρίου στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σοφοκλέους 4, στη Στοά Αθηνών, στα πλαίσια του City Project του ΝΕΟΝ. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 30/10/19 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των φοιτητών/τριών με την συνοδεία της επιστημονικής υπεύθυνης Δρ Βασιλική Μπρίνια και των εικαστικών της ΑΣΚΤ κ. Γιώργου Σταματάκη, κ. Χριστίνας Παναγοπούλου και κ. Γιώργου Δρίτσα. Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης υπήρξε ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας του Πάνου Κοκκινιά καθώς και ανοικτή συζήτηση στο τέλος για τα έργα της έκθεσης και γενικότερα για την σπουδαιότητα των καλλιτεχνικών μορφών έκφρασης στη ζωή μας.

 • 5η Συνάντηση Άνω Διάζωμα
  23-10-2019

  Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος στον Πολυχώρο Eco Zone των εκδόσεων ΚΕΡΚΥΡΑ – ECONOMIA. Θέμα αυτής της συνάντησης ήταν η επέτειος του εγχειρήματος «5 χρόνια μαθητές ξεναγοί». Μέλη και εθελοντές του Διαζώματος καθώς και οι συνεργαζόμενοι για τις εκπαιδευτικές δράσεις παραβρέθηκαν στη συνάντηση για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

 • Άνω Διάζωμα
  16-10-2019

  Σας προσκαλούμε στην 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11.00  π.μ. στον Πολυχώρο Eco Zone των Εκδόσεων ΚΕΡΚΥΡΑ – ECONOMIA (Βλαχάβα 6-8, Μοναστηράκι). 

 • 24-09-2019

  Ανακοινώθηκαν στους ιστότοπους των Γραμματειών και του Προγράμματος https://www.dept.aueb.gr/tep τα αποτελέσματα της επιλογής για την ΠΑΔ Ι και ΙΙ ακαδημαϊκού έτους 2019-2020. Τα μαθήματα του Προγράμματος ξεκινάνε την Τρίτη 1/10/2019 σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας του ΟΠΑ.

 • tep aueb logo
  13-07-2019

  Καλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές τουλάχιστον 7ου και 8ου εξαμήνου των Τμημάτων του ΟΠΑ που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το μάθημα Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία Ι και ΙΙ στη Γραμματεία του Τμήματός τους αποκλειστικά από 2 Σεπτεμβρίου 2019 έως και 16 Σεπτεμβρίου 2019. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου της 18ης Απριλίου 2013 (σελ. 26-30 του Πληροφοριακού Εντύπου). Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν μέχρι τις 30/9/2019 στις Γραμματείες και στο site του Προγράμματος https://www.dept.aueb.gr/tep

 • 15-06-2019

  Τίτλοι τέλους για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019 μπήκαν χθες, 12/6/2019, στο γραφείο της δρ. Βασιλικής Μπρίνια, διδάσκουσας και επιστημονικής υπεύθυνης Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου παρουσία της ιδίας και των δρ. Παναγιώτη Μαστραντώνη, Μαίρης Μπελογιάννη και Θεόδωρου Μπένου, εθελοντών στο Σωματείο «Διάζωμα», αξιολογήθηκαν οι εργασίες των φοιτητών που πήραν μέρος στην καινοτόμο δράση:  «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός» που υλοποιείται από το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης και το Σωματείο «Διάζωμα». Το θέμα που οι φοιτητές έπρεπε να αναπτύξουν για τη φετινή χρονιά ήταν: «Προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας στο πλαίσιο της Αθηναϊκής τριλογίας».

 • 13-06-2019

  Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης με την επιστημονική ευθύνη της Δρ Βασιλικής Μπρίνια και την συνεργασία της παιδαγωγικής ομάδας «το Σκασιαρχείο» πραγματοποιήθηκε πρακτική άσκηση σε πραγματικές σχολικές συνθήκες της παιδαγωγικής Φρενέ στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής. Συγκεκριμένα, ένας αριθμός φοιτητών/τριών  παρακολούθησαν την εμπειρική εφαρμογή των τεχνικών Φρενέ, δηλαδή το Συμβούλιο Τάξης και το «Τι νέα;» σε πραγματικές σχολικές συνθήκες. Η κ. Στέλλα Μπαδικιάν, καθηγήτρια μαθηματικών στο 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής και μέλος της ομάδας «Σκασιαρχείο» παρουσίασε στους φοιτητές/τριες στην σχολική πράξη το Συμβούλιο Τάξης και το «Τι νέα;».

 • 30-05-2019

  Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, έλαβε χώρα η τελευταία δράση του Προγράμματος Επιστημών Αγωγής και Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το έτος 2018-2019. Οι φοιτητές του προγράμματος, μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια Δρ Βασιλική Μπρίνια και σε συνεργασία με τον Οργανισμό «ΓεωΠαιδεία», πραγματοποίησαν δράση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πεδίον του Άρεως, δίπλα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Περπατάω, Ανακαλύπτω, Μαθαίνω». Στόχος της έρευνας πεδίου, ήταν οι φοιτητές και φοιτήτριες να είναι ικανοί να οργανώσουν μία εκπαιδευτική έρευνα πεδίου με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, αλλά και να αξιοποιήσουν το φυσικό περιβάλλον ως μέσο για βιωματική μάθηση στο διδακτικό τους έργο.

 • 30-05-2019

  Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, παραμονή της Ημερίδας του Προγράμματος Αγωγής και Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Ο Δάσκαλος: Διαφορετικές όψεις και οπτικές», οι εργασίες για την υλοποίηση της «ετήσιας γιορτής» του προγράμματος είχαν ολοκληρωθεί. Αφού δόθηκαν οι τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές, από την επιστημονική υπεύθυνη, Δρ Βασιλική Μπρίνια, σχετικά με τους ρόλους των φοιτητών και τον τρόπο διεξαγωγής της Ημερίδας, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Προγράμματος, με αφορμή ένα κείμενο του συγγραφέα και ψυχοθεραπευτή Ίρβιν Γιάλομ, συζήτησαν κριτικά δύο σημαντικές  έννοιες: Αυτήν της ανθρώπινης επαφής και αυτήν της παιδαγωγικής σχέσης.

 • Αφίσα Επιστημονικής Ημερίδας 2019
  16-04-2019

  Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την επιστημονική συνεργασία του Oslo University, Department of Teacher Education and School Research, Νορβηγία, του University of Gavle, Department of Teacher Education και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) διοργανώνουν την ετήσια επιστημονική ημερίδα και ετήσια εικαστική έκθεση των ομαδικών έργων των φοιτητών με θέμα «Ο Δάσκαλος: Διαφορετικές όψεις και οπτικές».

 • 03-04-2019

  Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στα πλαίσια του Προγράμματος σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις που εντάσσονται στην καινοτόμο δράση «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός». Η κ. Κατερίνα Αλεξιάδου, υπεύθυνη πολιτιστικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Β/θμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ο κ. Θοδωρής Πανάς διακεκριμένος χορευτής και χορογράφος, έδωσαν τα ερεθίσματα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ώστε να αντιληφθούν, ως μελλοντικοί εκπαιδευτικοί, ότι δεν αρκεί να φροντίζουν μόνο το πνεύμα τους κρατώντας το διαρκώς σε επαγρύπνηση, αλλά και το σώμα τους. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις έγινε φανερό ότι το σώμα ενός εκπαιδευτικού είναι εξίσου σημαντικό με το πνεύμα του.

 • 21-03-2019

  Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20/03/2019 μια σειρά επιμορφωτικών δράσεων σχετικά με την εργασία των φοιτητών που αφορά στις προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας στο πλαίσιο της Αθηναϊκής Τριλογίας (Αθήνα-Ελευσίνα-Λαύριο). Οι δράσεις είχαν τρία μέρη για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, εστίασαν στην Ελευσίνα και στην ιστορικότητα του αρχαιολογικού χώρου, στην τρέχουσα πραγματικότητα και στις προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας. Εξειδικευμένες επίσης επιμορφωτικές δράσεις έλαβαν χώρα για το επιχειρηματικό σχέδιο με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη της Ελευσίνας.

 • 13-03-2019

  Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης ολοκλήρωσε την Παρασκευή 1/3/2019 έναν κύκλο έξι επιμορφωτικών συναντήσεων με θέμα: Η παιδαγωγική του Σ. Φρενέ σε έξι συναντήσεις: 23/11/18, 7/12/18, 14/12/18, 15/2/19, 22/2/19 και στις 1/3/19, στα πλαίσια της καινοτόμας δράσης «Νέα παιδαγωγικά ρεύματα: Celestin Freinet».

 • βασιλοπιτα 2019
  21-02-2019

  Την Τετάρτη 13/02/2019, έλαβε χώρα το 1ο μάθημα της Ειδικής Διδακτικής για το εαρινό εξάμηνο του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητές του Προγράμματος έκοψαν βασιλόπιτα, με ευχές για ένα δημιουργικό εξάμηνο. Το εαρινό εξάμηνο του 2019 θα έχει ποικίλες καινοτόμες δράσεις, που θα αφορούν τα Νέα Παιδαγωγικά Ρεύματα της Παιδαγωγικής Φρενέ, σε συνεργασία με το Σκασιαρχείο, την δράση «Τέχνη και Εκπαίδευση» σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, την δράση «Εκπαίδευση, Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα», σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα και την δράση «Δεξιότητες ζωής στο σχολείο Ι και ΙΙ» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

 • TEPArt AUEB
  20-02-2019

  Τεχνη και εκπαιδευση

  Δείτε το βίντεο για τη δράση «Εκπαιδεύοντας εκπαιδευτικούς μέσα από την Τέχνη - TEPArt AUEB»

 • 21-01-2019

  Με την λήξη του χειμερινού εξαμήνου του 2018-2019 και συγκεκριμένα την Τετάρτη 9/1/2019 πραγματοποιήθηκαν δυο 2ωρες συναντήσεις στο ΟΠΑ με τις οποίες «άνοιξαν» οι δυο καινοτόμες επιτυχημένες δράσεις των τελευταίων ετών του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης με την επιστημονική ευθύνη της Δρ Βασιλικής Μπρίνια: «Τέχνη και Εκπαίδευση» σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ και «Επιχειρηματικότητα, Εκπαίδευση και Πολιτισμός» σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα.

 • 21-01-2019

  Με την λήξη του χειμερινού εξαμήνου του 2018-2019 και συγκεκριμένα την Τετάρτη 9/1/2019 πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις στο ΟΠΑ με τις οποίες «άνοιξαν» οι δυο καινοτόμες επιτυχημένες δράσεις των τελευταίων ετών του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης με την επιστημονική ευθύνη της Δρ Βασιλικής Μπρίνια: «Τέχνη και Εκπαίδευση» σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ και «Επιχειρηματικότητα, Εκπαίδευση και Πολιτισμός» σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα.

 • 18-12-2018

  Την Παρασκευή 14/12/2018 ολοκληρώθηκε μια σειρά από παιδαγωγικές επιμορφώσεις των υποψηφίων εκπαιδευτικών του «Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης , του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» , που αφορούσαν την Παιδαγωγική Φρενέ. Εισηγητές των τριών αυτών βιωματικών εργαστηρίων ήταν τα μέλη του Σκασιαρχείου- εν ενεργεία εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, ο κ. Μπάμπης Μπαλτάς, η κ. Αικατερίνη Αλεξιάδη, η κ. Μαρία Ζαχαροπούλου, η κ. Αικατερίνη Παούρη και η κ. Στέλλα Μπαδικιάν.

 • 18-12-2018

  Την Τετάρτη 12/12/2018, η ομάδα της ΠΑΔ επισκέφθηκε την Γκαλερί Αντωνοπούλου, στου Ψυρρή. Τους φοιτητές συνόδευαν η Δρ Βασιλική Μπρίνια, Επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος και η κ. Μαρία Λουϊζου, εικαστικός της ΑΣΚΤ.

 • 11-12-2018

  Η ομάδα της Πρακτικής Άσκησης στη Διδασκαλία (Π.Α.Δ) Ι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέφθηκε την Τετάρτη 5/12/2018 την 6η Μπιενάλε της Αθήνας, με τίτλο ΑΝΤΙ. Τους φοιτητές συνόδευε η Δρ Βασιλική Μπρίνια, Επιστημονική υπεύθυνη και διδάσκουσα της ΠΑΔ και η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον Επιμελητή της Έκθεσης, κύριο Κωστή Σταφυλάκη. Η έκθεση έλαβε χώρα σε ένα σύμπλεγμα κτιρίων γύρω από την πλατεία της Παλαιάς Βουλής, με κύριο εκθεσιακό κέντρο το κτίριο ΤΤΤ (Ταχυδρομείων, Τηλεγραφημάτων και Τηλεφωνίας)  στην οδό Σταδίου 15.

 • Παιδαγωγική Φρενέ
  01-12-2018

  "Η Παιδαγωγική Φρενέ σε έξι συναντήσεις"
  Νοέμβριος 2018 - Μάρτιος 2019

 • 22-11-2018

  Το περιοδικό ΞΕΝΟΦΩΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού πραγματοποιεί εκδήλωση στα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου, την προσεχή Δευτέρα 26 Νοέμβρη, με θέμα την ενίσχυση της Χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης των μαθητών στο Δημοτικό.

 • 21-11-2018

  Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την επιστημονική συνεργασία του Oslo University, Department of Teacher Education and School Research, Νορβηγία και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) διοργάνωσαν την ετήσια επιστημονική ημερίδα και ετήσια έκθεση των έργων των φοιτητών με θέμα «Η προσέγγιση της διαφορετικότητας στο σχολείο: Διαφορετικές όψεις και οπτικές».

 • 01-11-2018

  Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης συνεργάζεται επιστημονικά από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 με το περιοδικό ΞΕΝΟΦΩΝ για την δημοσίευση διακεκριμένων εργασιών των φοιτητών του. Το περιοδικό ΞΕΝΟΦΩΝ είναι το πρώτο επιστημονικό περιοδικό που αφορά την οικονομική επιστήμη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 • 25-09-2018

  Ανακοινώθηκαν στους ιστότοπους των γραμματειών και του Προγράμματος τα αποτελέσματα της επιλογής για την ΠΑΔ Ι και ΙΙ ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

 • 10-08-2018

  Πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων για το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Ο.Π.Α. για το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019 προς όλους τους προπτυχιακούς φφοιτητές τουλάιστον 7ου και 8ου εξαμήνου των τμημάτων του Ο.Π.Α.

 • «Η Διαφορετικότητα στο σχολείο: Διαφορετικές όψεις και οπτικές» - Δελτίο Τύπου
  25-05-2018

  Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) με την επιστημονική συνεργασία του Department of Teacher Education and School Research του Oslo University της Νορβηγίας και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) διοργάνωσαν την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου την ετήσια επιστημονική ημερίδα και ετήσια έκθεση των εικαστικών έργων των φοιτητών με θέμα «Η προσέγγιση της διαφορετικότητας στο σχολείο: Διαφορετικές όψεις και οπτικές».

 • 08-05-2018

  Ετήσια επιστημονική ημερίδα & ετήσια έκθεση έργων των φοιτητών
  Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, 14.00 – 17.30, ΟΠΑ, Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Πατησίων 76

 • 05-03-2018

  Συνεργασίες του Προγράμματος Επιστημών της Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΟΠΑ με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και την ΑΣΚΤ Αθήνας και διοργάνωση ημερίδας «Τα μνημεία στο κέντρο της ζωής, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης» (16/3)

 • 29-09-2017

  Ανακοινώθηκαν στους ιστότοπους των Τμημάτων τα αποτελέσματα επιλογής των φοιτητών για την ΠΑΔ Ι και ΙΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

 • 29-08-2017

  Καλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές τουλάχιστον 7ου και 8ου εξαμήνου των Τμημάτων του ΟΠΑ που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το μάθημα Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία Ι και ΙΙ στη Γραμματεία του Τμήματός τους αποκλειστικά από 1 Σεπτεμβρίου 2017 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2017. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου της 18ης Απριλίου 2013.
   

 • 09-05-2017

  Oι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών στις «Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης» του ΟΠΑ, σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ, σας προσκαλούν στην έκθεση «Τέχνη και Εκπαίδευση: Δημιουργικές Συναντήσεις» το τριήμερο 17 με 19 Μαΐου 2017.

 • 30-09-2016

  Τα αποτελέσματα επιλογής των φοιτητών/τριών για το μάθημα Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία Ι και ΙΙ του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμης της Αγωγής και της Εκπαίδευσης ΟΠΑ ακαδημαϊκού έτους 2016-17 ανακοινώθηκαν στους ιστοτόπους των Τμημάτων.

 • Aalto University
  23-06-2016

  Μια ακόμη σημαντική διεθνής συμφωνία συνεργασίας υπογράφηκε τον Ιούνιο 2016 μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, το οποίο προσφέρει το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, και του Department of Art, School of Arts, Design and Architecture (ARTS) του Aalto University, Helsinki, Finland. Πρόκειται για μια καινοτόμο διεθνή συνεργασία στις επιστήμες της αγωγής, η οποία καλύπτει τους τομείς της εκπαίδευσης μέσω της τέχνης (Art Education) και προάγει τις συνθήκες αριστείας για το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 • Stockholm University
  08-06-2016

  Συμφωνία συνεργασίας του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης

 • ΟΠΑ
  10-05-2016

  Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά επιστημονική ημερίδα την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ώρες 14:30-17:30 στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου (1ος όροφος πτέρυγας Αντωνιάδου, κεντρικού κτηρίου ΟΠΑ). Το θέμα της αφορά στη «Διδασκαλία της επιχειρηματικότητας στο Λύκειο: Καινοτόμες προτάσεις με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών».

 • 28-12-2015

  Συμφωνίες συνεργασίας από το Τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΑ αναφορικά με το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης.

 • 28-08-2015

  Καλούνται οι τελειόφοιτοι προπτυχιακοί φοιτητές (7ου και 8ου εξαμήνου) όλων των Τμημάτων του ΟΠΑ που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το μάθημα Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία Ι και ΙΙ στη Γραμματεία του Τμήματός τους, αποκλειστικά από 1 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2015.

 • Ημερίδα
  14-05-2015

  Ημερίδα «Διδακτικές Προτάσεις με τη Χρήση Τεχνολογιών Κοινωνικής Δικτύωσης και Ποιότητα στην Εκπαίδευση» από το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης (21/5/15)

 • 29-08-2014

  Καλούνται οι τελειόφοιτοι προπτυχιακοί φοιτητές (7ου και 8ου εξαμήνου) όλων των Τμημάτων του ΟΠΑ που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για το μάθημα Πρακτική Άσκηση στη Διδασκαλία Ι και ΙΙ στη Γραμματεία του Τμήματός τους, αποκλειστικά από 1 Σεπτεμβρίου 2014 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2014.

 • 09-05-2014

  Ημερίδα «Οικονομία της Γνώσης: Αξιοποίηση της καινοτομίας στη Β’Βάθμια Εκπαίδευση» από το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης (15/5/14)

 • 15-04-2013

  Το ΟΠΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" (25/4/2013)

 • ΦΕΚ
  08-04-2013

  Πιστοποίηση (ΦΕΚ 689/τ.Β'/26-03-2013) Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • 28-08-2012

  Το ΟΠΑ Συνεχίζει Και Φέτος Το Πρόγραμμα Σπουδών Παιδαγωγικής Και Διδακτικής Επάρκειας Το Οποίο Οδηγεί Στη Λήψη Πιστοποιητικού Και Απευθύνεται Στους Τελειόφοιτους Φοιτητές

 • 05-10-2011

  Ενημερωτικό έντυπο Ειδικού Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης σύμφωνα με τον Ν.3848/2010. Σχεδιασμός, συντονισμός και επιστημονική ευθύνη Προγράμματος, Δρ. Βασιλική Μπρίνια

 • 01-07-2011

  Το ΟΠΑ Ξεκινά Το Πρόγραμμα Σπουδών Παιδαγωγικής Και Διδακτικής Επάρκειας Από Το Ακαδ. Έτος 2011-2012 Το Οποίο Οδηγεί Στη Λήψη Πιστοποιητικού Και Απευθύνεται Στους Τελειόφοιτους Φοιτητές