Καλή Χρονιά 2020 και Καλή Δεκαετία για το ΟΠΑ με μουσική από τη Musikverein της Βιέννης!

Πρωτοχρονιά Σταύρος Νιάρχος

Οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ με πρωτοβουλία της Δρ Βασιλικής Μπρίνια την 1η Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:15μμ υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά και τη νέα δεκαετία με μουσική με μία από τις πιο σημαντικές ορχήστρες στον κόσμο, τη Φιλαρμονική της Βιέννης! Όλοι μαζί παρακολούθησαν από την αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την απευθείας μετάδοση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης από τη διάσημη αίθουσα Musikverein της Βιέννης. Πρόκειται για το ετήσιο ραντεβού της πρωτοχρονιάς που αποτελεί εδώ και χρόνια παγκόσμιο μουσικό γεγονός κηρύσσοντας έτσι με πανηγυρικό τρόπο την έναρξη του νέου έτους στέλνοντας μήνυμα ενότητας σε ολόκληρο τον πλανήτη καθώς η συναυλία μεταδίδεται σε συνολικά σε 90 χώρες και περίπου 50 εκατομμύρια θεατές την παρακολουθούν ταυτόχρονα. Φέτος διεύθυνε την ορχήστρα ο Andris Nelsons, διευθυντής της Boston Symphony Orchestra και αρχιμουσικός της ορχήστρας Gewandhaus της Λειψίας. Ένας ταλαντούχος μαέστρος, καθώς εκτός της ορχήστρας στο φινάλε της συναυλίας κατάφερε να διευθύνει το κοινό όπου χτυπώντας τα χέρια του συντόνισε την ορχήστρα μαζί με το κοινό που παρακολουθούσε σε όλο τον πλανήτη την συναυλία. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους φοιτητές/τριες του προγράμματος που αποτελεί ένα ερέθισμα ομαδικότητας αλλά και προτροπή για τους φοιτητές/τριες το εγχείρημα του επιδέξιου μαέστρου ότι με τη σωστή καθοδήγηση ο κάθε ένας μπορεί να αποδώσει σε τομείς εκτός του γνωστικού του πεδίου. Έτσι, οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος, ως άλλοι μαέστροι στις τάξεις τους ,χρησιμοποιώντας όλες τις τεχνικές και δεξιότητες που αποκτούν μέσα από της βιωματικές δράσεις του Προγράμματος θα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν κάθε μελλοντικό μαθητή τους.

Πρωτοχρονιά Σταύρος Νιάρχος

Ήταν μια αξέχαστη, χαρούμενη και εορταστική ημέρα για το Πρόγραμμα που συμπίπτει με το έτος εορτασμού των 100 χρόνων του ΟΠΑ 1920-2020!

Πρωτοχρονιά Σταύρος Νιάρχος

Οι φοιτητές/τριες και οι καθηγητές του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ εύχονται Καλή Χρονιά 2020 και Καλή Δεκαετία!

Δείτε εδώ όλο το φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη