Εαρινό εξάμηνο 2019: Κοπή Βασιλόπιτας και Καινοτόμες δράσεις

Την Τετάρτη 13/02/2019, έλαβε χώρα το 1ο μάθημα της Ειδικής Διδακτικής για το εαρινό εξάμηνο του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητές του Προγράμματος έκοψαν βασιλόπιτα, με ευχές για ένα δημιουργικό εξάμηνο.

Το εαρινό εξάμηνο του 2019 θα έχει ποικίλες καινοτόμες δράσεις, που θα αφορούν τα Νέα Παιδαγωγικά Ρεύματα της Παιδαγωγικής Φρενέ, σε συνεργασία με το Σκασιαρχείο, την δράση «Τέχνη και Εκπαίδευση» σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, την δράση «Εκπαίδευση, Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα», σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα και την δράση «Δεξιότητες ζωής στο σχολείο Ι και ΙΙ» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

Στα πλαίσια της δράσης Τέχνη και Εκπαίδευση, μετά την κοπή της βασιλόπιτας, ακολούθησε η διεξαγωγή του μαθήματος της Ειδικής Διδακτικής, με καλεσμένες την κ. Αγγελική Αντωνοπούλου, ιδιοκτήτρια της Γκαλερί Αντωνοπούλου, που βρίσκεται στο Θησείο, και την κ. Αθανασία Κυριακάκος, Καθηγήτρια Εικαστικών στο Mergenthaler Vocational Technical High School στη Βαλτιμόρη. Η κ. Κυριακάκος βραβεύτηκε το 2017 με το βραβείο «Teacher of the Year» από το Maryland State Department of Education.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία μέσα από αυτήν την συνάντηση να γνωρίσουν τα κίνητρα της κ. Κυριακάκος ως εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών, να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με τα έργα τέχνης τα οποία έχει υλοποιήσει και να συζητήσουν σχετικά με τον τρόπο τον οποίο διδάσκει εικαστικά στους μαθητές της. Μέσα από τη συζήτηση αυτή, συνδέθηκε η διδασκαλία των εικαστικών και εν γένει της τέχνης με την διδασκαλία οικονομικών και πληροφορικής. Ακολούθησε συζήτηση και με την κ. Αντωνοπούλου σχετικά με την τέχνη και πως αυτή μπορεί να συνδεθεί με την εκπαίδευση και με τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από την ημέρα