Ολοκλήρωση της καινοτόμου δράσης «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός» για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 μεταξύ του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Ο.Π.Α. και του Σωματείου «Διάζωμα»

Καινοτόμος Δράση «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός»  σε συνεργασία με το σωματείο Διάζωμα, την ΜοΚΕ και το ACEin του ΟΠΑ

Θέμα: Προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας στο πλαίσιο της Αθηναϊκής τριλογίας

Επιστημονική υπεύθυνη της Δράσης:

Δρ Βασιλική Μπρίνια

Φέτος, οι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβαν μέρος στην καινοτόμο δράση  «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός», η οποία υλοποιείται για τρίτη  συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά από το Πρόγραμμα σε συνεργασία με το  Σωματείο «Διάζωμα». Πολύ διαφορετική ήταν η φετινή συνάντηση των συνεργατών για την αξιολόγηση των σχεδίων εργασίας των φοιτητών που πήραν μέρος στην καινοτόμο δράση: 

Η συνάντηση που υλοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου 2020 δεν έγινε, όπως συνήθως, στο γραφείο της δρ Βασιλικής Μπρίνια, διδάσκουσας και επιστημονικής υπεύθυνης του Προγράμματος, αλλά σε εξωτερικό χώρο λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του COVID-19. Εκτός από τη δρ Βασιλική Μπρίνια, παρόντες ήταν οι δρ Παναγιώτης Μαστραντώνης, Μαίρη Μπελογιάννη και Θεόδωρος Μπένος, εθελοντές στο Σωματείο «Διάζωμα» και για πρώτη φορά ο κ. Γεώργιος Τζήρος, καθηγητής Οικονομικών στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος-Pierce και εκπρόσωπος του οικονομικού περιοδικού «Ξενοφών».

Το θέμα που έπρεπε να αναπτύξουν οι φοιτητές ήταν: «Προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας στο πλαίσιο της Αθηναϊκής τριλογίας». 

Η εργασία που προκρίθηκε είχε τίτλο: «ΕΛΕΥΣΙΝΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ»  και ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας των φοιτητών/τριών: κκ. Αναστασίας Γιαρματζιάδη, Ανδριανής Γκούμα, Ελένης Δεϊμέζη, Χρήστου Κατσιώνη, Δανάης Παντελή. Θα προγραμματισθεί η παρουσίαση και η βράβευσή της σε εκδήλωση του Διαζώματος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Η επιτροπή αξιολόγησης των εργασιών συνεδρίασε στις 10/6/2020 και απαρτιζόταν από την Βασιλική Μπρίνια, την Μαίρη Μπελλογιάννη, τον Παναγιώτη Μαστραντώνη, τον Θεόδωρο Μπένο και τον Γεώργιο Τζήρο. Η επιτροπή αξιολόγησε τις εργασίες ως εξής:

ΒΡΑΒΕΙΟ

  1. Αναστασία Γιαρματζιάδη
  2. Ανδριανή Γκούμα
  3. Ελένη Δεϊμέζη
  4. Χρήστος Κατσιώνης
  5. Δανάη Παντελή

ΕΠΑΙΝΟΙ

  1. Σταυρούλα Παπαφράγκα
  2. Αργυρώ Καραχάλιου
  3. Σοφία Γαβιώτη
  4. Παναγιώτης Καφετζόπουλος
  5. Ελισάβετ Παναγοπούλου

  1. Ελένη Μιχάλη
  2. Στεργιάννα Σιώλου
  3. Χριστιάνα Μουλίνου
  4. Σταματία Φουντεδάκη
  5. Ορέστης Μπομπολάκης

  1. Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου
  2. Δήμητρα Μπαλαμπάνη
  3. Παναγιώτα Κάτρη
  4. Σταυρούλα Τσερώνη
  5. Αφροδίτη Σταυροπούλου

Η βράβευση των ομάδων και η παρουσίαση των εργασιών τους θα γίνει σε ανοικτή εκδήλωση το 2021.