Παρουσία του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ στην διαδικτυακή διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη»

Η Χρήση της Τεχνολογίας στα Οικονομικά Μαθήματα

Παρουσία του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ στην διαδικτυακή διημερίδα "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη"

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ στη διαδικτυακή διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» που διοργανώθηκε στις 6 και 7 Μαρτίου από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Participation Banner

Πιστά στις αξίες τους για μια σύγχρονη και μαθητοκεντρική διδασκαλία, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου διοργάνωσαν για 11 η χρονιά ένα σύνολο άκρως σημαντικών παρουσιάσεων και workshops με αντικείμενο την χρήση και αξιοποίηση της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η διημερίδα προσέλκυσε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Κολεγίων, καθώς και σε όλους όσους ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον χώρο της εκπαίδευσης. Από αυτόν τον ετήσιο πλέον θεσμό, που φέτος διοργανώθηκε εξ΄ αποστάσεως λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ, το οποίο ασπάζεται τις ίδιες αξίες για την ανάδειξη μαθητοκεντρικών μεθόδων διδασκαλίας και την εκπαίδευση των νέων εκπαιδευτικών με σύγχρονα τεχνικά αλλά και συναισθηματικά χαρακτηριστικά.

Επιβλέποντες της συνολικής μας παρουσίας στην διημερίδα ήταν η Δρ Βασιλική Μπρίνια, επιστημονική υπεύθυνη και διδάσκουσα του Προγράμματος, καθώς και ο Δρ Αθανάσιος Ανδρούτσος, διδάσκων του Προγράμματος, ενώ το Πρόγραμμα εκπροσώπησαν η κα Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου, πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος, η κα Ανδριανή Γκούμα, πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος, η κα Ελένη Δεϊμέζη, τελειόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής και απόφοιτη του Προγράμματος και ο κ. Χρήστος Κατσιώνης, τελειόφοιτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Προγράμματος. Κατά την διάρκεια της παρουσίασής τους, οι ομιλητές ανέδειξαν την ανάγκη για ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην οικονομική εκπαίδευση, καθώς και την πληθώρα οπτικοακουστικών εργαλείων που αυτές προσφέρουν, όπως είναι τα συστήματα διαχείρισης μάθησης και τα εικονικά μαθησιακά περιβάλλοντα.

Participation Augoulea-Linardatou Schools

Πιο συγκεκριμένα, η ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας είναι ικανή να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των βαθμίδων να αναπτύξουν τόσο την κριτική τους ικανότητα, όσο και νέες δεξιότητες, όπως η συνεργασία, η δημιουργικότητα και η επιχειρηματικότητα. Το δεδομένο ενδιαφέρον της νέας γενιάς για την τεχνολογία στη σημερινή εποχή, είναι σημαντικό να διοχετευθεί σε εποικοδομητικά συστήματα που μέσω δυναμικού εκπαιδευτικού περιεχομένου θα ενισχύσουν την αυτενέργεια, την βιωματικότητα και την πρακτική εφαρμογή της γνώσης. Ζωτικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πέρα από την εκμάθηση των τεχνολογιών, καλούνται παράλληλα να ενισχύσουν την διδασκαλία τους με συνδυαστικές μεθόδους διερευνητικής μάθησης, φροντίζοντας πάντα η τεχνολογική ενσωμάτωση να γίνεται ομαλά και με ασφάλεια. Στην περίοδο της πανδημίας η τεχνολογία συνεχίζει να αποδεικνύει περίτρανα την αξία της και την αποτελεσματικότητά της στον χώρο της εκπαίδευσης, γεγονός που κάνει την ενίσχυση της χρήσης νέων τεχνολογιών στα οικονομικά μαθήματα πιο αναγκαία από ποτέ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι την συζήτηση με τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του ακροατηρίου που ακολούθησε την παρουσίαση, συντόνισε ο κ. Άρης Νότης, οικονομολόγος εκπαιδευτικός και επί σειρά ετών συνεργάτης του Προγράμματος, ενώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου για την πρόσκληση και την άριστη διοργάνωση της διημερίδας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.