Ολοκλήρωση της καινοτόμου δράσης «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός», ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 μεταξύ του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Ο.Π.Α., του Σωματείου «Διάζωμα» και των συνεργαζόμενων φoρέων

Ολοκλήρωση της καινοτόμου δράσης «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός» για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 μεταξύ του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Ο.Π.Α., του Σωματείου «Διάζωμα» και των συνεργαζόμενων φορέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23/6/2021

Η συνάντηση των συνεργατών για την αξιολόγηση των σχεδίων εργασίας των φοιτητών/τριών που πήραν μέρος στην καινοτόμο δράση:  «Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα και Πολιτισμός», η οποία υλοποιείται με επιτυχία για τέταρτη ακαδημαϊκή χρονιά από το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Σωματείο «Διάζωμα» και τους συνεργαζόμενους φορείς, πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2021 στο γραφείο της δρ Βασιλικής Μπρίνια, διδάσκουσας και επιστημονικής υπεύθυνης του Προγράμματος.  Συμμετείχαν με τη φυσική τους παρουσία και τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της  πανδημίας του COVID-19, η δρ Μαίρη Μπελογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος και ο κ. Γεώργιος Τζήρος, οικονομολόγος-εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος του οικονομικού περιοδικού «Ξενοφών». Διαδικτυακά, συμμετείχε η κ. Γεωργία Μανωλοπούλου, MSc Ph. Dc Μουσειολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Διάζωμα.  Απουσίαζε λόγω έκτακτης υποχρέωσης ο δρ Παναγιώτης Μαστραντώνης.

Και γι’ αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά το θέμα που έπρεπε να αναπτύξουν οι φοιτητές ήταν: «Προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος της Ελευσίνας στο πλαίσιο της Αθηναϊκής τριλογίας». Οι φοιτητές εργάσθηκαν σε ομάδες, αφού πρώτα παρακολούθησαν μια σειρά επιμορφωτικών δράσεων. Το επίπεδο της εργασίας που παρέδωσαν ήταν υψηλό, αντάξιο της φήμης του Ο.Π.Α. Αξίζουν δε πολλών συγχαρητηρίων καθώς εργάσθηκαν και ολοκλήρωσαν το πόνημά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες που επέβαλε ο αναγκαστικός εγκλεισμός λόγω του COVID-19 και οι επαφές τους γίνονταν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

 

Η εργασία που προκρίθηκε είχε τίτλο: «ThinkCult Consulting» και ήταν το αποτέλεσμα της συνεργασίας των φοιτητριών Λυδίας Αθανασίου, Μαρίνας Κακουλάκη, Ιωάννας Κασιμάτη  και Βασιλικής Συλλαίου. Οι φοιτήτριες στην εργασία τους ανέλυσαν το όραμά τους για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας μέσα από ένα σύνολο ποικίλων εκπαιδευτικών δράσεων που προτείνει η εταιρεία τους «ThinkCult Consulting».

Ο έπαινος του Διαζώματος στην ομάδα που διακρίθηκε τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά καθώς και στην ομάδα του έτους 2019-2020, θα δοθεί στην εκδήλωση με θέμα: "Καινοτόμες προσεγγίσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης της Ελευσίνας 2023: Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός και Εκπαίδευση", που θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), ο Δήμος Ελευσίνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2023».