Το Σκασιαρχείο (Τεύχος Μαΐου 2023) by Εφημερίδα των Συντακτών

Το ένθετο Μαΐου είναι αφιερωμένο στον σχολικό συνεταιρισμό, βασική τεχνική της παιδαγωγικής Freinet.

Ο δάσκαλος Χρήστος Κατσαρός στο άρθρο του παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των σχολείων για τον σχολικό συνεταιρισμό και παρουσιάζει έναν από τους λίγους σχολικούς συνεταιρισμούς που υπάρχουν σε σχολεία της Ελλάδας, τα «Συνεταιράκια» στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Η Δρ. Βασιλική Μπρίνια αναφέρεται στη μακρόχρονη συνεργασία της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο» με το ΟΠΑ και τη γνωριμία των φοιτητών/τριών με τις βασικές τεχνικές της παιδαγωγικής κατά το χειμερινό εξάμηνο αλλά και την εκπόνηση πλάνου εργασίας για έναν σχολικό συνεταιρισμό κατά το εαρινό εξάμηνο.

Τέλος, οι οικονομολόγοι-εκπαιδευτικοί Χρήστος Κατσιώνης και Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου παρουσιάζουν το περιεχόμενο του βιβλίου με τίτλο «Διδακτική Οικονομικών, Διοίκησης και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση» (2022) της Δρ Βασιλικής Μπρίνια. Πρόκειται για ένα βιβλίο που βασίζεται σε εκπαιδευτική έρευνα 15 ετών και σε ένα από τα κεφάλαιά του γίνεται αναφορά στη συνεργατική τάξη και την παιδαγωγική Freinet.

Η Συντακτική Επιτροπή

Δαμιανός Βογανάτσης
Φωτεινή Δημοπούλου
Μπάμπης Μπαλτάς
Κατερίνα Μπάρκα
Κατερίνα Παούρη
Χάρης Παπαδόπουλος
Βίκυ Σπήτα.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο άρθρο εδώ