Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ στην 6η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος: 5 Νοεμβρίου 2023

6hSynanthshAnwDiazwma


"Όταν, κατά το μεσημέρι, βρέθηκε στο κέντρο του αρχαίου θεάτρου, νέος Έλληνας αυτός, ανύποπτος, ωστόσο ωραίος όπως εκείνοι, έβαλε μια κραυγή (…). Απέναντι, πάνω απ’ τα κάθετα βουνά, η ηχώ αποκρίθηκε — η ελληνική ηχώ που δε μιμείται ούτε επαναλαμβάνει μα συνεχίζει απλώς σ’ ένα ύψος απροσμέτρητο την αιώνια ιαχή του διθυράμβου. "

Γιάννης Ρίτσος. 1963. Μαρτυρίες. Σειρά πρώτη. Αθήνα: Κέδρος.
Και στον συγκεντρωτικό τόμο: Γιάννης Ρίτσος. 1989. Ποιήματα Θ΄ (1958-1967). Αθήνα: Κέδρος.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ στην 6η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 6η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος με τίτλο "Η Φλόγα των Αρωγών Μελών", στην οποία το Πρόγραμμα Σπουδών των Επιστημών της Αγωγής και της Εκπαίδευσης συμμετείχε μέσω της καινοτόμου Δράσης "Επιχειρηματικότητα, Εκπαίδευση και Πολιτισμός". Χαιρετισμό απηύθυνε η επιστημονική υπεύθυνη του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης Δρ Βασιλική Μπρίνια η οποία ανέπτυξε τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί για την διαχρονική επιτυχία της καινοτόμου αυτής Δράσης. Οι φοιτήτριες του Προγράμματος οι οποίες διακρίθηκαν για την εργασία τους με θέμα "Προτάσεις αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος του Λαυρίου" και τίτλο "Business Plan - Folklore Museum of Kyprianos", στο πλαίσιο της Δράσης αυτής, Γεωργογάλα Σοφία, Διβινή Αικατερίνη, Όνου Μαρία, Σπληνάκη Στυλιανή και Φραντζεσκάκη Ελεάνα, βραβεύθηκαν από τη Δρ. Μαίρη Μπελογιάννη, αρχαιολόγο και το μέλος της επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης της Δράσης κ. Γεώργιο Τζήρο. Ακολούθησε παρουσίαση της εργασίας στο κοινό, το οποίο αποτελούνταν από αρωγά μέλη του Σωματείου "Διάζωμα", κυρίως νέους ανθρώπους, με όραμα για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Συνολικά, εθελοντές του Διαζώματος παρουσίασαν τις δράσεις τους, οι οποίες αποσκοπούσαν στην ενεργή γνωριμία της νέας γενιάς με το έργο του αλλά και με τα μεγαλειώδη μνημεία και αρχαία θέατρα της Ελλάδας.

Η φετινή συνάντηση του Άνω Διαζώματος είχε ένα ιδιαίτερο κλίμα, λόγω της πρόσφατης απώλειας του Πέτρου Θέμελη, ιδρυτικού μέλους του Σωματείου "Διάζωμα" με σημαντική συνεισφορά στις δράσεις του οργανισμού. Έτσι, η ομάδα αποφάσισε να του αφιερώσει την εργασία, αποδεικνύοντας το ήθος και τις αξίες που την χαρακτηρίζουν, λαμβάνοντας τις επευφημίες του κοινού. Συνεχίζουμε την συνεργασία με το Σωματείο και για την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, αποδεικνύοντας το όραμα και την αξία των νέων υποψήφιων εκπαιδευτικών και ευχόμαστε καλή πρόοδο και νέες, φρέσκες και καινοτόμες ιδέες!

6hSynanthshAnwDiazwma