Αγγελική Κανατάκη

Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ αποτελεί για εμένα πηγή έμπνευσης. Αυτό που με άγγιξε περισσότερο και ενέπνευσε την μετέπειτα πορεία μου, τόσο στην παιδαγωγική μου εξέλιξη όσο και στη ζωή μου γενικότερα ήταν η σύνδεση της Τέχνης με την εκπαίδευση. Έμαθα πως δεν υπάρχει ένας μόνο τρόπος για να διδάξουμε κάποιον. Έμαθα πως αν πιστέψουμε στις δυνατότητες ενός μαθητή εκείνος γεμίζει αυτοπεποίθηση και γίνεται καλύτερος! Κατανόησα εις βάθος την αξία της βιωματικότητας στη διδασκαλία καθώς και την αξία της συνεργατικής τάξης. Τα μαθήματα του Προγράμματος έχουν βιωματική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση και αποτελούν τα απαραίτητα εργαλεία κάθε μελλοντικού εκπαιδευτικού. Οι καθηγητές του Προγράμματος διαθέτουν γνώσεις, τις οποίες αξιοποιούν και μεταδίδουν στον μέγιστο βαθμό, κάνοντας τα μαθήματα να αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επίσης οι προσκεκλημένοι ομιλητές αποτελούν πηγή γνώσης και έμπνευσης καθώς κάθε ένας εξειδικεύεται σε διαφορετικό αντικείμενο από τον άλλο και έτσι η μάθηση που επιτυγχάνεται είναι ξεχωριστή!

Το Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ αποτελεί μοναδική εμπειρία για εμένα και είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η δυνατότητα να το παρακολουθήσω!

Αγγελική Κανατάκη, πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτη του Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του ΟΠΑ.